Čaute, som tu nový.
Zaujímam sa o fotografovanie hlavne športových udalostí : hádzaná, hokej, futbal, futsal, motorky. Tak isto rád fotievam aj prírodu. Ale ide mi hlavne o tie športy.
Potreboval by som radu, ktorý objektív by na to bol najvhodnejší?
Rozmýšľam nad :Nikon AF-S 55-200 mm f/4-5,6G DX ED VR, alebo 18-200 AF-S DX VR II .
Za rady ďakujem
No, ja som to vedel. 18-200 som mal a rychlo som sa jej zbavil (bola to Sigma HSM, ci jako to volaju).. niekomu moze tento objektiv sediet. Ja by som na stadion zobral asi tu 55-200. Ani oba by neboli od veci. Ale nelahinaj si vedla Karola za bielu lajnu:-))) Velkost a kvalita prislusenstva bude na, povedzme, inych urovniach:-) Co uz, sme amateri, ale vo vacsine!
Tak ako na začiatok mi tieto objektívy fakt stačia. Nechcem sa hneď hrnúť do niečoho profesionálneho, keďže sa zatiaľ len idem oboznamovat so zrkadlovkou. Zatiaľ chcem fotiť tak aby som sa učil - čiže na skušať, a skušať nove veci. Časom určite dám aj na slová Karola :D....ale dovtedy mám veľmi ďaleko.
Tak ako na začiatok mi tieto objektívy fakt stačia. Nechcem sa hneď hrnúť do niečoho profesionálneho, keďže sa zatiaľ len idem oboznamovat so zrkadlovkou. Zatiaľ chcem fotiť tak aby som sa učil - čiže na skušať, a skušať nove veci. Časom určite dám aj na slová Karola :D....ale dovtedy mám veľmi ďaleko.
si dost bohaty aby si mohol kupovat lacne veci ? tieto objektivy (55-200 aj 18-200) velmi rychlo stracaju na hodnote, lebo so tu skoro najnizsie skla v danej kategorii. takisto pomerne rychlo narazis na ich limity.
si dost bohaty aby si mohol kupovat lacne veci ? tieto objektivy (55-200 aj 18-200) velmi rychlo stracaju na hodnote, lebo so tu skoro najnizsie skla v danej kategorii. takisto pomerne rychlo narazis na ich limity.
Máš pravdu, ale neuvažujem o kúpe oboch. Ale viem na čo narážaš. Ale, tak pri mojej finančnej situácii si zas nemôžem dovoliť nič moc extra na začiatok. Chcem sa učiť, ale tak ak by mi tu fakt, niekto odporúčal, kúpu niečoho vhodného aj pre začiatok a hlavne už aj pre niekoho kto je skusenejší tak budem len rád.
Padli tu slová o objektíve, samizda 70-200 ?....síce mohol by som si aj ten dovoliť, ale zas enchcem všetky peniaze vrazit naraz do fotáku.
A kedže sa pýtam na fotografovanie v interéroch (hadzana, hokej), kde býva niekedy na niektorých štadionoch menej svetla.
Čo vravíte na objektív : Nikon 70-300 mm F 4,5-5,6 G AF-S Zoom Nikkor IF-ED VR
A keď by ste mali vybrať medzi Tamron AF SP 70-200 mm F/2,8 A Sigmou 70-200 F/2,8..pre fotenie do haly?....
Sigma má rýchlejšie zaostrovanie, ale na rôznych fórach som sa dočítal zas o inych výhodach tamronu....
Nikon D5000 - rada k objektívu
Padli tu slová o objektíve, samizda 70-200 ?....síce mohol by som si aj ten dovoliť, ale zas enchcem všetky peniaze vrazit naraz do fotáku.
Čo vravíte na objektív : Nikon 70-300 mm F 4,5-5,6 G AF-S Zoom Nikkor IF-ED VR
Rataj s tym, ze na dlhom konci mas 5,6 nie 4,5. Ked chces fotit v hale z hladiska tak sa urcite ocitnes na dlhom konci.
Sigma má rýchlejšie zaostrovanie, ale na rôznych fórach som sa dočítal zas o inych výhodach tamronu....
www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/profil-uzivatela/?id=6995
... skus sa ho popytat
tuto javelin pouziva Tamrona
www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/profil-uzivatela/?id=4521
... skus sa ho popytat
... dufam ze ma vyssie uvedeni majitelia nestrelia ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa