Čaute, som tu nový.
Zaujímam sa o fotografovanie hlavne športových udalostí : hádzaná, hokej, futbal, futsal, motorky. Tak isto rád fotievam aj prírodu. Ale ide mi hlavne o tie športy.
Potreboval by som radu, ktorý objektív by na to bol najvhodnejší?
Rozmýšľam nad :Nikon AF-S 55-200 mm f/4-5,6G DX ED VR, alebo 18-200 AF-S DX VR II .
Za rady ďakujem
ja mám tiež spomínanú sigmu 70-200 II verzia
kresba je výborná pokiaľ fotíš pre radosť a nemáš záujem počítať vlasy rozhodcovi.
rýchlosť s spoľahlivosť ostrenia vynikajúca, to je jediná slabina tamrona, pomalosť ostrenia, a nie vždy chytí objekt...niekedy sa mu to nepodarí a preostruje celým rozsahom.
ja som šiel do sigmy a neľutujem to.
ak máš navyše D5000, poradím, foť do RAW a konvertuj cez view NX do JPEG, budeš mať oveľa ostrejšie zábery ako keď fotíš čisto do JPEG
Nikon D5000 - rada k objektívu
kresba je výborná pokiaľ fotíš pre radosť a nemáš záujem počítať vlasy rozhodcovi.
rýchlosť s spoľahlivosť ostrenia vynikajúca, to je jediná slabina tamrona, pomalosť ostrenia, a nie vždy chytí objekt...niekedy sa mu to nepodarí a preostruje celým rozsahom.
ja som šiel do sigmy a neľutujem to.
ak máš navyše D5000, poradím, foť do RAW a konvertuj cez view NX do JPEG, budeš mať oveľa ostrejšie zábery ako keď fotíš čisto do JPEG
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa