Ahojte, som začiatočníčka vo fotení so zrkadlovkou. Mám Nikon D5000 a setový objektív 18-55 mm. Uvažujem nad kúpou lepšieho objektívu, zároveň by som asi chcela nejaký so širším rozsahom. Zároveň by som sa chcela vyhnúť častému meneniu objektívov, keďže som taký cestovateľský fotograf - krajinky, momentky, ľudia, atď. Finančný limit cca 350 E. Skúste mi prosím poradiť s akým objektívom máte dobré skúsenosti, kt. by te mi odporučili. ďakujem za všetky rady :-)
No veď som registration, že si tri dni absencion....Idem hodiť sprchu , žena Norika sa má vrátiť z Píščan (bola vyvenčiť,vyloďovať) detiská a mám ju vyzdvihnúť na stejšn....som presvedčený ,že budem v čase 15:47 , jediný chlap mimo TV-plazmu(LCD,LSD,PC)....ja síce footbal moc nemusím...ale aj tak...:))))
No veď som registration, že si tri dni absencion....Idem hodiť sprchu , žena Norika sa má vrátiť z Píščan (bola vyvenčiť,vyloďovať) detiská a mám ju vyzdvihnúť na stejšn....som presvedčený ,že budem v čase 15:47 , jediný chlap mimo TV-plazmu(LCD,LSD,PC)....ja síce footbal moc nemusím...ale aj tak...:))))
a dufam ze mi preplatis cas abstinencie, bo som ti zase reklamu robil - a dokonca v zahranicovi
ale k teme nech nie som OT : objektiv na fotke pasuje aj na D5000 a konretne na krajinky je (podla mna) tele najuzitocnejsie sklo ... a na cestovatelske momentky co by smet. Konkretne na vyssie uvedenom splachovani som ho z tela nezlozil ...
Tak ty si sa dal na vájldlájf.....sa teším na veveričku prišísovanú šípom k stromu....hlavne poriadne retušuj aby ťa neodhalili.....nepomôžem si musím...:))))
buboska: Štandardný v pohode objektív pre začiatočníka čo sa týka rozsahu, clony, kresby a ostatných parametrov je podľa mňa Nikkor 18-105 F3,5-5,6 mm. Tento som si kúpil ihneď po tom čo som bol maximálne nespokojný s rozsahom 18-200mm od Tamronu. Neskôr som si prikúpil ako sa tu už spomínalo pevné sklíčko Nikkor 35mm F1,8 a ten dám iba málokedy dole z tela. Teraz sa ešte chystám prikúpiť nejaký širokouhlý :) Ale až keď budú peniažky :)
buboska: Štandardný v pohode objektív pre začiatočníka čo sa týka rozsahu, clony, kresby a ostatných parametrov je podľa mňa Nikkor 18-105 F3,5-5,6 mm. Tento som si kúpil ihneď po tom čo som bol maximálne nespokojný s rozsahom 18-200mm od Tamronu. Neskôr som si prikúpil ako sa tu už spomínalo pevné sklíčko Nikkor 35mm F1,8 a ten dám iba málokedy dole z tela. Teraz sa ešte chystám prikúpiť nejaký širokouhlý :) Ale až keď budú peniažky :)
ahoj, prečo si bol nespokojný s rozsahom 18-200 od Tamronu? Nízka svetelnosť, zlá kresba, alebo...? dík
máš pravdu ako vždy, len by som ťa upozornil, že určite náhodou, si vynechal jedno slovíčko, tam že: .......za peniaze...... medzi ´za´ a ´peniaze´ si chcel dať slovo ´nehorázne´
potom už to sedí :)
ahoj, prečo si bol nespokojný s rozsahom 18-200 od Tamronu? Nízka svetelnosť, zlá kresba, alebo...? dík
Ako tu už bolo spomenuté, slabá kresba, pomalé ostrenie, znatelná chromatická aberácia pri vyššom rozsahu, svetelnosť nie je tiež veľmi najlepšia. Cena je asi jediný normálny faktor.
objektív k Nikon D5000
ale k teme nech nie som OT : objektiv na fotke pasuje aj na D5000 a konretne na krajinky je (podla mna) tele najuzitocnejsie sklo ... a na cestovatelske momentky co by smet. Konkretne na vyssie uvedenom splachovani som ho z tela nezlozil ...
žiadna tragédia...:)
potom už to sedí :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie