Ťažká voľba - NIKON má na dnešnú dobu nezmyselnú filozofiu. Myslí si, že najlepšia technika na svete sa bude predávať sama. Canon má oveľa modernejší názor - ľudí treba presvedčiť, že si kupujú Canon ako najlepší foťák na svete. Takže ak si chceš kúpiť najlepší foťák - kúp NIKON. Ak chceš mať pocit, že máš najlepší foťák na svete, kúp si Canon :-))))))
Ťažká voľba - NIKON má na dnešnú dobu nezmyselnú filozofiu. Myslí si, že najlepšia technika na svete sa bude predávať sama. Canon má oveľa modernejší názor - ľudí treba presvedčiť, že si kupujú Canon ako najlepší foťák na svete. Takže ak si chceš kúpiť najlepší foťák - kúp NIKON. Ak chceš mať pocit, že máš najlepší foťák na svete, kúp si Canon :-))))))
Páni tu nadomnou majú pravdu, i keď tiež mám názor že značky sa bohvieako porovnávať nedajú. Nenávidím keď si niekto just myslí že Nikon je proste najlepší, lebo nemá pravdu, obidve značky sú najlepšie. Pozrite sa, sám som chcel prechádzať na Nikon, ale neprešiel som nakoniec. Obidve značky majú svoje pre a proti, velakrát sa to tu už riešilo a vždy som, a ak som prispel tak som napísal to isté. Canon má super obrazovú kvalitu, i keď sklá sú na tom pomerne horšie ako Nikoňácke. Zas Nikon tak dobre na tom nieje - vravím z vlastnej skúsenosti s obrazovou kvalitou. Fotky mali aj pri fotení do JPEG či NEF nezmyselný zeleno-modrý nádych ktorý bol dosť problém odstrániť, pomohli mi až pokročilejšie funkcie v PS... pričom keď som fotil s Canonom tak fotky boli farebne správne. Ja si teda myslím že ani s jedným strojom nespravíš chybu, obidve majú čosi do seba a ak sa nehodláš fotením živiť ale fotiť len sám pre seba tak ti toto bude bohato stačiť. Ak sa začneš teda zaujímať o fotografiu viac, tak až potom rozmýšlaj či Nikon alebo Canon.
mam skusenosti s oboma fotakmi. Nikon D90 mi trosicku pripadada v kvalite fotografii lepsi, ale len o trosku. Ale co sa tyka ergonomie, ovladania atd. tak Canon 50D u mna vyhrava. Ked to chytis do ruky tak sa to neda porovnat. Mozno tebe bude viac vyhovovat mensi grip a (pre mna) horsie ovladanie. tak ako nadomnou bolo spominane, ist do obchodu a chytit do ruky. Horcik vs Plast citit na prvy uchop. Mne keby dakto dal D90-tku tak predam este v ten den :D Mozno daky vyssi model by som si aj nechal :P
mam skusenosti s oboma fotakmi. Nikon D90 mi trosicku pripadada v kvalite fotografii lepsi, ale len o trosku. Ale co sa tyka ergonomie, ovladania atd. tak Canon 50D u mna vyhrava. Ked to chytis do ruky tak sa to neda porovnat. Mozno tebe bude viac vyhovovat mensi grip a (pre mna) horsie ovladanie. tak ako nadomnou bolo spominane, ist do obchodu a chytit do ruky. Horcik vs Plast citit na prvy uchop. Mne keby dakto dal D90-tku tak predam este v ten den :D Mozno daky vyssi model by som si aj nechal :P
no obrazovo su na tom cca rovnako - vysvetlím:
farebne lepšie mi vychádzal Canon na všetkých ISO, na vysokom ISO zas Nikon menej šumí no farby má trochu prašivejšie hlavne na 3200 ISO to vidno, Fotky boli do tlače z toho Canonu akési hotovejšie a boli ich treba len málo upravovat. Z nikonu som sa viacej natrápil (aj ked to možno stačí lepšie nastaviť v Picture Control menu - ale to sa mi nepodarilo)A objektívy Canonu su zase druhá vec.. k 50D by som bral bud 17-50 F2,8 (bud Tamron alebo Canon) alebo kludne setový 18-55 IS/či 15-85mm IS + nejaké pevné ohniská. Pri nikone su asi všetky sklá cool okrem 24-120mm.
aha a ešte jedna vec na atelierovky/exterirovky baby, šaty a produkty Canon a na reportáž, šport svadby a všade kde sa fotí s bleskom na TTL určite Nikon.
aha a ešte jedna vec na atelierovky/exterirovky baby, šaty a produkty Canon a na reportáž, šport svadby a všade kde sa fotí s bleskom na TTL určite Nikon.
Preco je podla Teba na sport lepsi D90? Co viem,ma o trochu menej sumu. Ma lepsie zaostrovanie? Canon ponuka pre sport 6,3 obr./s oproti 4,5,tusim ma aj vacsi buffer,o trochu vacsi crop factor. Co sa tyka objektivov,je tam pomerne cenovo dostupny 400/5,6L...
A zasa súložíme...Afka sa v exile obracia....:)))
Dlabte už na to , chodte korčulovať.....
Kolega Pampúch kupil Leicu, tak sa rozhodol darovať ten Japonský šunt synátorovy...Na fotografii , ako som ju umne zachytil objektívom Carl Zeiss/2,8 s telom Nokia N96 ,je moment ,ako ho zauča ,do tajov dotykového dysplája...:)))))
Jedina vec co sa mi na Nikone (D90) paci, ze nema ziadne hotpixeli ani nic podobne pri dlhsich casoch, nech je cas hocijak dlhy, a clona tiez hocijaka, tak cierna tam je dokonala cierna, a to pri vypnutej redukcii sumu. Kdezto o Canone sa toto povedat neda :D vyskusane 4 modely a vase hruza des co sa tyka toho ´sumu´.
Canon EOS 50 D,alebo Nikon D 90?
http://www.gifbin.com/bin/1237811519_chuck-norris-approves.gif
farebne lepšie mi vychádzal Canon na všetkých ISO, na vysokom ISO zas Nikon menej šumí no farby má trochu prašivejšie hlavne na 3200 ISO to vidno, Fotky boli do tlače z toho Canonu akési hotovejšie a boli ich treba len málo upravovat. Z nikonu som sa viacej natrápil (aj ked to možno stačí lepšie nastaviť v Picture Control menu - ale to sa mi nepodarilo)A objektívy Canonu su zase druhá vec.. k 50D by som bral bud 17-50 F2,8 (bud Tamron alebo Canon) alebo kludne setový 18-55 IS/či 15-85mm IS + nejaké pevné ohniská. Pri nikone su asi všetky sklá cool okrem 24-120mm.
Dlabte už na to , chodte korčulovať.....
Kolega Pampúch kupil Leicu, tak sa rozhodol darovať ten Japonský šunt synátorovy...Na fotografii , ako som ju umne zachytil objektívom Carl Zeiss/2,8 s telom Nokia N96 ,je moment ,ako ho zauča ,do tajov dotykového dysplája...:)))))
Len ja ovca som po cvaknutí neskontroloval výsledok na displeji mobilu, že sa mi tam vlúdil ten folksvágen :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa