Stojím, podopieran sa monopodom na vopred vyhliadnutom fleku a čakám na skok žŕďkový jednej slečny , o fotografiu ktorej ma požiadali jej rodičia....
Cica je tesne pred odrazom, foták seqvenčne seqvencuje a zrazu veľryba v klobúku s mobilom v ruke navždy uprela právo zhliadnut mladej dáme svoj prvý súťažný skok...:))))
zobrať harpúnu a uloviť na grilovačku pre celú osadu :o))
No napadlo ma všeličo....a neskôr som sa smial sám sebe....totiž po hlbkovej analýze príčiny môjho vytočenia sa , som dospel k záveru že to bol onen mobil...
Ak by mala v ruke prístroj ako ja , poprípade lepší , asi by ma tak nenasrala...
Odvtedy sa hlboko nad sebou zamýšlam....:))))
tak teta si povedala, že aj s malým gašparkom sa dá zahrať veľké divadlo a nadrzovku ti to ukázala :o))
hmmm...ako píše jeden ujo - myslenie je matka omylu, tak sa veľmi nezamýšľaj, aby si sa stále nemýlil...aj keď to je ľudské, všetkého veľa škodí :o))
Preco je podla Teba na sport lepsi D90? Co viem,ma o trochu menej sumu. Ma lepsie zaostrovanie? Canon ponuka pre sport 6,3 obr./s oproti 4,5,tusim ma aj vacsi buffer,o trochu vacsi crop factor. Co sa tyka objektivov,je tam pomerne cenovo dostupny 400/5,6L...
kvoli tomu blesku - spolupráca Canon blesk vs. telo je horšia a výsledky nie sú predvidateľné ako pri nikone. Ten sum je uz len bonus:)
Hlavny rozdiel je podla mna konstrukcia. D90 je plastak a 50D je z magnezia. Pre niekoho nepodstatny rozdiel, pre ineho zasadny.
...no...ono ale nie je plasťák ako plasťák.....dnes som držal v ruke 550D a pevnosť skeletu,jeho vypracovanie sa s D90 nedá porovnať...
...takmer identické telo D80 používam 3 1/2 roka dosť často a pomerne nešetrne...a okrem mierne uvolnených gumených krytiek konektorov je telo ako nové...
...s horčíkovým telom sa to porovnať samozrejme nedá...no D90 isto nie je bakelitová hračka a´la dslr entry level...
Ťažká voľba - NIKON má na dnešnú dobu nezmyselnú filozofiu. Myslí si, že najlepšia technika na svete sa bude predávať sama. Canon má oveľa modernejší názor - ľudí treba presvedčiť, že si kupujú Canon ako najlepší foťák na svete. Takže ak si chceš kúpiť najlepší foťák - kúp NIKON. Ak chceš mať pocit, že máš najlepší foťák na svete, kúp si Canon :-))))))
Zdravím,
všetkým Vám veľmi pekne ďakujem za rady a osobné skúsenosti. Nakoniec som sa rozhodol pre d90, pretože v mojom okolí poznám 4 ľudí, ktorí vlastnia tento fotoaparát. Zatiaľ ho mám jeden deň, takže neviem posúdiť pre a proti ale jediné čo banujem je setový objektív nikkor dx 18-55 1:3.5-5.6 Teraz by som už moc nechcel vrážať do fotoaparátu ale ešte nejakých 100-150 € by som obetoval na nejaký použitý teleobjektív, neviete mi poradiť?
za tie peniaze teleobjektív neporiešiš, najlacnejší použiteľný je Nikkor 70 - 300 VR. Radšej investuj do pevnej päťdesiatky. Alebo vymeň 18 - 55 za 18 - 105, Tiež to nebude dlhodobé riešenie ale na čas budeš mať všestrannejší objektív.
Z tohto fora by sa podľa toho ako to tu sledujem, stať diskusné fórum s témami od varenia gulášu cez kúpu kočíkov a plaveckých potrieb. Bolo by výbornou konkurenciou na nemenované slovenské diskusné fórum ´ovšetkom´. Keď sa pozriem na obsah a na nadpis témy, len sa mi to utvrdí. :))
Z tohto fora by sa podľa toho ako to tu sledujem, stať diskusné fórum s témami od varenia gulášu cez kúpu kočíkov a plaveckých potrieb. Bolo by výbornou konkurenciou na nemenované slovenské diskusné fórum ´ovšetkom´. Keď sa pozriem na obsah a na nadpis témy, len sa mi to utvrdí. :))
..a ty si ako poradil?
..napíš na motoristické fórum, že chceš GTI s najazdenými 10000km r.v. 2009 za 1000€ a uvidíš tie odpovede...
Jasné, áno neporadil som. Takýto môj príspevok sa tu v tých 10000 ckah stratí. :) peace.
Nestačí mu napísať že, porovnávať tieto dva fotoaparáty sa viac menej nedá, keď nespadajú do rovnakej triedy a z toho vyplýva že 50D má máličko navrch? :)
Canon EOS 50 D,alebo Nikon D 90?
Cica je tesne pred odrazom, foták seqvenčne seqvencuje a zrazu veľryba v klobúku s mobilom v ruke navždy uprela právo zhliadnut mladej dáme svoj prvý súťažný skok...:))))
Ak by mala v ruke prístroj ako ja , poprípade lepší , asi by ma tak nenasrala...
Odvtedy sa hlboko nad sebou zamýšlam....:))))
hmmm...ako píše jeden ujo - myslenie je matka omylu, tak sa veľmi nezamýšľaj, aby si sa stále nemýlil...aj keď to je ľudské, všetkého veľa škodí :o))
...takmer identické telo D80 používam 3 1/2 roka dosť často a pomerne nešetrne...a okrem mierne uvolnených gumených krytiek konektorov je telo ako nové...
...s horčíkovým telom sa to porovnať samozrejme nedá...no D90 isto nie je bakelitová hračka a´la dslr entry level...
všetkým Vám veľmi pekne ďakujem za rady a osobné skúsenosti. Nakoniec som sa rozhodol pre d90, pretože v mojom okolí poznám 4 ľudí, ktorí vlastnia tento fotoaparát. Zatiaľ ho mám jeden deň, takže neviem posúdiť pre a proti ale jediné čo banujem je setový objektív nikkor dx 18-55 1:3.5-5.6 Teraz by som už moc nechcel vrážať do fotoaparátu ale ešte nejakých 100-150 € by som obetoval na nejaký použitý teleobjektív, neviete mi poradiť?
..napíš na motoristické fórum, že chceš GTI s najazdenými 10000km r.v. 2009 za 1000€ a uvidíš tie odpovede...
Nestačí mu napísať že, porovnávať tieto dva fotoaparáty sa viac menej nedá, keď nespadajú do rovnakej triedy a z toho vyplýva že 50D má máličko navrch? :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa