Zdravim, kupil som si sigmu 10-20 f/3,5 a mam velky problem so zaostrovanim :( mam zaostrovaci bod namiereny na objekt, zaostrim, cvaknem a ked pozrem fotku tak je objekt rozmazany a je ako keby zaostrene kusok za objektom :( mal niekto podobny problem s takymto dacim ? chyba fotaku to nebude lebo na inych objektivoch mi to nerobi, kupoval som zaroven 50mm f/1,4 a ten robi krasne fotky, z neho som nadseny ale z hentoho som sklamany, mam ist dat reklamovat ? :( Zrkadlovku mam nikon d5000. Dakujem za odpovede.
Pridavam fotografiu kde som ostril na hru v pravo "ninja gaiden2" dalsie 2 fotografie pridam v komentoch.
ano daj to reklamovať, dá sa to aj nejako nastaviť. Je to dosť častý problém u Sigma objektívoch. Moja je chvalabohu schopná. Mal by si to dať reklamovať a niečo by s tým spraviť mali, keďže to je chybný kus.
no ako radi conan .. stiahni toto : http://photo.net/learn/focustest/scale45.jpg vytlač a skús na tomto .. pod uholm 45° odfoť a zaosstri na 0ku a uvidíš čo bude ostré a čo nie
U Sigmy je to normalna vec. Kedze tvoj model fotaku nedovoli korekciu front a back-focusu tak daj reklamovat. Normalne tam kde si objektiv kupil, tak chod tam
aj s fotakom, daj im fotak s nasadenou Sigmou a oni spravia ostatne za teba. Neviem odkial si ale ked nie z BA, tak to poslu do BA :D V 90% pripadov sa to riesi tak. Nic si z toho nerob a nelutuj ze si kupil Sigmu, po optickej stranke su to dobre objektivy akurat to je ich problem s ostrenim pred a za.
kurňa ale toto je už fungel nová sigma, a stále sú také problémy?????? to už čo je...
tak priatelka ma tiez novu 17-70 OS HSM a trpi kvalitnym frontfocusom. Nanestastie ma 500D takze si tiez h*vno doladi. Aj tak povacsinou ju viac bavi manualne ostrit, takze pockame na obdobie jesen-zima a vtedy posleme aj s telom naj to naladia.
tak priatelka ma tiez novu 17-70 OS HSM a trpi kvalitnym frontfocusom. Nanestastie ma 500D takze si tiez h*vno doladi. Aj tak povacsinou ju viac bavi manualne ostrit, takze pockame na obdobie jesen-zima a vtedy posleme aj s telom naj to naladia.
hrôza a des. chválabohu že som sa rozhodol pre tokinu 11-16 a nie pre túto sigmu... je to lotéria potom. dúfam že sú to len zoomy...
hrôza a des. chválabohu že som sa rozhodol pre tokinu 11-16 a nie pre túto sigmu... je to lotéria potom. dúfam že sú to len zoomy...
tak loteria :D ale jaka? Napr Sigma 17-70 je na tom opticky lepsie ako novy Canon 15-85. a pritom cena u canonu je takmer dvojnasobna. Najlepsie v obchode skusat a potom ide clovek na istotu.
tak loteria :D ale jaka? Napr Sigma 17-70 je na tom opticky lepsie ako novy Canon 15-85. a pritom cena u canonu je takmer dvojnasobna. Najlepsie v obchode skusat a potom ide clovek na istotu.
dakujem pekne kupujem niečo za stovky (tisícky) €€€ a potom ešte ja musím byť pokakaný či to bude dobre fungovať...
teraz porovnávaš sigma 17-70 s canon 15-85 s tou cenou?
lebo sigma 10-20 nie je s čím porovnávať. a je to ešte drahšie ako tokina 11-16, tokina 12-24.
tak neviem ale mne by sa to neoplatilo...tak radšej došetrím....
Ked dobre vidim tak ta sigma od tych Tokin je minimalne o 100€ lacnejsia. a od canonu 10-22 je lacnejsia tusim o 200-300€. A pre niekoho 100€ nie je malo :) keby ten rozdiel 100€ bolo medzi Sigma-Canon tak by som bral ten canon. Ale kedze je to medzi Sigma-Tokina tak by som vahal. Siel do obchodu s tym ´papierom´ a nasadil tu sigmu na moj fotak a cvakol paru testov :D
Ked dobre vidim tak ta sigma od tych Tokin je minimalne o 100€ lacnejsia. a od canonu 10-22 je lacnejsia tusim o 200-300€. A pre niekoho 100€ nie je malo :) keby ten rozdiel 100€ bolo medzi Sigma-Canon tak by som bral ten canon. Ale kedze je to medzi Sigma-Tokina tak by som vahal. Siel do obchodu s tym ´papierom´ a nasadil tu sigmu na moj fotak a cvakol paru testov :D
sigma 10-20 f/3,5 - problem
uvidíš ten rozdiel presnejšie :)
aj s fotakom, daj im fotak s nasadenou Sigmou a oni spravia ostatne za teba. Neviem odkial si ale ked nie z BA, tak to poslu do BA :D V 90% pripadov sa to riesi tak. Nic si z toho nerob a nelutuj ze si kupil Sigmu, po optickej stranke su to dobre objektivy akurat to je ich problem s ostrenim pred a za.
lebo sigma 10-20 nie je s čím porovnávať. a je to ešte drahšie ako tokina 11-16, tokina 12-24.
tak neviem ale mne by sa to neoplatilo...tak radšej došetrím....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa