Fórum » O TECHNIKE

1000D + 400mm 5.6

stokinger
2010-07-20 21:33:25+02
Zdravím... chcem sa opýtať na názor na takúto kombináciu, je to pomerne velké sklo na malé telo...tak sa chcem opýtať, či nemá niekto s týmto skúsenosti, či náhodou nebude problém s nasadením tohoto sklíčka na tak malé telo... ďakujem za názory rady a skúsenosti a prajem príjemný večer...

bear
- moderator
2010-07-20 21:44:53+02
nie, nebude problem s nasadenim, ale kedze 1000D ma plastove telo, takuto zostavu hojdat na krku len na popruhu od fotaku a radsej to nos za objektiv (napriklad si zasun stativocu obruc za opasok a popruh na fotaku maj len ako poistku

Marcel Rebro
2010-07-20 21:49:26+02
príspevok od: bear
nie, nebude problem s nasadenim, ale kedze 1000D ma plastove telo, takuto zostavu hojdat na krku len na popruhu od fotaku a radsej to nos za objektiv (napriklad si zasun stativocu obruc za opasok a popruh na fotaku maj len ako poistku
ked to tam raz nasrobuje, nevidim problem ... ;-)

stokinger
2010-07-20 21:49:39+02
jasne ze by som s tym fotil so stativom len..teda vacsinou pokial to unesie moj velbo 750...myslim ze by mal... to je otázka dobudúcna ci má zmysle setrit na sklo alebo treba aj telo vymenit ale teraz fotim so 100 makro a je to paradicka...aj ked niekedy by som moznost vyssieho iso rad privital...ale da sa s tim robit v posproc.

Anup9
2010-07-20 23:45:18+02
Neviem co a ako chces fotit, ale tento objektiv si skusal dakedy? je to dost obmedzujuci objektiv, dlhe,pevne a relativne tmave sklo bez IS. Trosku bude smiesny ten fotak s tym objektivom ale fotit sa bude dat v pohode. Tak jak bear pise, podla moznosti rob tak, aby objektiv nosil fotak a nie fotak objektiv :P

Plyšiak
2010-07-21 07:03:58+02
Takéto sklo použiť jedine so statívom či monopodom, možno ako teda chalani vraveli nosiť ho za obímku alebo si zohnať dáky popruh naň. Ale mňa by ešte zaujímalo ako je to celkovo s ťažkými sklami na plastových telách... Mám EF 24-70L f2.8 USM, taktiež známy ako tehla keďže váži takmer 1kg. Neviem presne ako vyzerá konštrukčne telo vnútri, ale je možné že by objektív doslova odpadol z tela fotoaparátu?

Granko
2010-07-21 07:37:15+02
príspevok od: Plyšiak
Takéto sklo použiť jedine so statívom či monopodom, možno ako teda chalani vraveli nosiť ho za obímku alebo si zohnať dáky popruh naň. Ale mňa by ešte zaujímalo ako je to celkovo s ťažkými sklami na plastových telách... Mám EF 24-70L f2.8 USM, taktiež známy ako tehla keďže váži takmer 1kg. Neviem presne ako vyzerá konštrukčne telo vnútri, ale je možné že by objektív doslova odpadol z tela fotoaparátu?
preto sa foťáky držia dvomi rukami a nie len jednou...a preto si ľudia kupujú gripy hlavne na plastové telá (keď je telo horčíkové, je to cítiť i bez gripu, s ním je to lepšie) aby mali zostavu vyváženejšiu :o) vymysleli aj statívové objímky...a prečo? aby sa váha foťáku s objektívom preniesla do ťažiska a nezaťažovala statívový závit na fotoaparáte...

Plyšiak
2010-07-21 07:55:00+02
hej, ale vieš čo ja viem keď ho potrebujem dať nachvílu na krk, na popruh tak ho v tej dobe držať nebudem :) Telo s gripom mám, mám moc velké paprče na 500D, a jednak sa mi aj s tým sklom o moc lepšie robí lebo mi to telo nepadá z ruky... To bola len čisto teoretická otázka, vieš proste príklad: Fotím decká na oznamko, a potrebujem mať nachvílu jednu ruku volnú, tak si pustím objektív a budem držať iba telo za grip... len som sa pýtal či je bajonet na tolko silný aby mi to sklo udržal, a to nemusí byť ani s týmto sklom... napríklad 70-200 f2.8 IS, alebo 200mm f2.0, lebo poznám človeka čo s tým raz fotil a to ešte na 450D a jaksi ma to vtedy nenapadlo. Ale tak ja zas moc vymýšlam :D Pokial sa nič nestane, tak nebudem stresovať :)

Granko
2010-07-21 08:08:51+02
a videl si 200/2 vôbec? asi nie. lebo by si vedel, že sa to rieši samostatným remeňom na objektíve, však má 2,5kg...pri 1,5kg skle si treba poriešiť len kvalitnejší popruh, ale nie preto, že by nevydržal originál, len sa ti bude zarezávať do krku...
ako sa hovorí, kto sa bojí, nech nechodí do pivnice na čučo ;o))
netreba vymýšľať haluze, báť sa somarín - pevnosti bajonetu, počtu cvakov uzávierky, teoretizovať o tesnosti tela, ale treba fotiť :o)

KESKOSENI
2010-07-21 08:35:40+02
príspevok od: Anup9
Neviem co a ako chces fotit, ale tento objektiv si skusal dakedy? je to dost obmedzujuci objektiv, dlhe,pevne a relativne tmave sklo bez IS. Trosku bude smiesny ten fotak s tym objektivom ale fotit sa bude dat v pohode. Tak jak bear pise, podla moznosti rob tak, aby objektiv nosil fotak a nie fotak objektiv :P

KESKOSENI
2010-07-21 08:36:14+02
obmedzujuce sklo?fotil si stym?

KESKOSENI
2010-07-21 08:36:49+02

maTTo_corp
2010-07-21 10:14:09+02
niekedy tu čítam tvoje komenty a fakt musím uznať: dobrá rada nad zlato :))))))....

Anup9
2010-07-21 11:48:03+02
príspevok od: KESKOSENI
Len trosku. Nehovorim ze je to zle sklo ani nic. Koniec koncov je to L-ko. Pre teba moze byt dokonaly, aj pre tvoj ´styl´ fotenia. Ked si clovek vsetko vopred prichysta atd, tak je takyto objektiv priam nezamenitelny. Len som sa pytal ze ci fotil s takym alebo ho chce preto, lebo dlhe ohnisko a vie ho mozno za dobru cenu kupit. Nechcem nikoho urazit, je mi jasne ze fotovybava neurcuje level skusenosti fotografa, ale predsa 1000D je najnizsi model tak preto som si myslel ze zakladatel toho vlakna je mozno uplny zaciatocnik, a nevie presne do coho ide. Ked som niekoho urazil, tak sa ospravedlnujem, nemyslel som to zle :)

Anup9
2010-07-21 11:49:32+02
príspevok od: maTTo_corp
niekedy tu čítam tvoje komenty a fakt musím uznať: dobrá rada nad zlato :))))))....
ironia? :) kazdy tu ma iny styl vyjadrovania sa, tak sa pre istotu pytam ze ako to bolo myslene :P

leto
2010-07-21 11:52:49+02
mám na tele 1000D nasadenú 70-200 a je to trocha komické,to malé telo a dlhé sklo aj preto čakám na grip,aby som to vyvážil,,,

conan7
2010-07-21 12:08:08+02
príspevok od: Plyšiak
to nie je tehla, tehla je 400mm f2.8 čo má 7 kg :)))))))no to je už ozaj tehla :)))

maTTo_corp
2010-07-21 13:18:22+02
ironia? :) kazdy tu ma iny styl vyjadrovania sa, tak sa pre istotu pytam ze ako to bolo myslene :P
áno, irónia...a tak ako píšeš, pre niekoho môže byť ideálny, pre niekoho obmedzujúci...rozhodne ale takéto veci netreba písať v globále a všeobecne tak ako ty...len toľko som chcel

Palso
2010-07-21 13:38:48+02
čo máte proti 400m f/5.6? Keď som objednával statív, bral som do úvahy práve toto sklo, lebo zvieratká a wild ma chytá, akurát toho zatiaľ so 70-200 ešte moc nepofotím. Takmer všetky krásne wild, čo sú tu, sú robené s tou pevnou 400tovkou. A vôbec, ako môže niekto, kto sa do fotografie vyzná povedať, že pevné sklo je obmedzujúce? Práveže ťa viac núti premýšľať, komponovať, hýbať sa a nie len točiť krúžkom na skle...

Anup9
2010-07-21 18:18:25+02
príspevok od: maTTo_corp
áno, irónia...a tak ako píšeš, pre niekoho môže byť ideálny, pre niekoho obmedzujúci...rozhodne ale takéto veci netreba písať v globále a všeobecne tak ako ty...len toľko som chcel
Az tak v globale to nebolo, pisal som to autorovi tohto vlakna. Ked polozil otazku aku polozil, tak troska som ´zapochyboval´. To je vsetko, napisal som mu len ze preco si myslim ze je obmedzujuci. Ked si toho je vedomý, tak potom ho moj prispevok rozhodne neodradi. Mozno som mal trochu inak formulovat tu vetu aby som sa niektorych ´nedotkol´ :)

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()