Fórum » O TECHNIKE

EOS 50D - D70tka

cinemator
cinemator 2010-07-25 13:35:09+02
Pozdravujem vas vsetkych Fotim asi nieco cez rok, beham kade tade a pravdu povediac, ma to zacina stale viac a viac bavit.Doteraz som fotil na D70-tku so setakom a momentalne som ostal bez fotaku ( zle , zleee :/) A tak som dosiel na to, ze by mi skvelo sadla d300vka, problem je v tom, ze je na mna momentalne fakt pridraha. Hlavne mi vyhovovalo to , ze bola celoutesnena, rad beham aj v burkach.Takze som ju mu sel momentalne ozeliet. Pozeral som nieco sikovne a vysiel mi CANON EOS 50D ako fakt velmi dobry pristroj v kategorii az skoro bezkonkurencny za tu cenu.Tak som si pozicial 450tku od kamosky aby som si dostal canonacke ovladanie troska pod kozu.Fakt som si rychlo zvykol aj ked mi absencia stav. dislpay-a fakt vadila.(preto nie triedu od 300D do 550D) Na druhej strane sa mi vyskytla ponuka kupit opat D70-tku za dobry peniaz. Preto by som potreboval od vas skusenych radu, ci radsej zobrat EOS 50D so setakom alebo D70-tku a kupit k nej silny objektiv v hodnote 1000E? Viem, ze rozdiel medzi telom EOS 50D a D70 je velky, co sa tyka luxusu(display, live view a pod) a technologii, ale som schopny sicko ozeliet ( citlivosti je vsak fakt skoda :() len nech mam kresbu "magnifico" A pak casom, kupit silnejsie, novsie telo. Dakujem za odpovede, fakt mi velmi pomozete v rozhodovani ;) cin,cin

Granko
2010-07-26 18:52:01+02
príspevok od: VeRt
40D a 50D nie sú utesnené na podmienky dažďa, ale vlhkosti teda myslím pár kvapiek v pohodke. záleží na tom aký objektív na ňom použiješ na canone sú Lká utesnené, na Nikone tiež len profi rada :) S neutesneným objekt. na utesneneom tele .. to máš jedno v podstate potom.
si si istý?

VeRt
2010-07-26 18:55:11+02
Ano :) viem na čo narážaš, že to nehovorím z vlastnej skúsenosti ale zo skúsenosti druhých. Len chcem aspoň trocha napomôcť. Toť môj názor.

Granko
2010-07-26 19:06:25+02
príspevok od: VeRt
Ano :) viem na čo narážaš, že to nehovorím z vlastnej skúsenosti ale zo skúsenosti druhých. Len chcem aspoň trocha napomôcť. Toť môj názor.
to je len polovičná pravda :o)
tak keď si si taký istý, vysvetli mi, ako je možné, že minimálne 70-200/4 70-200/2,8 oba bez IS nie sú utesnené aj keď sú L-ká a podľa teba sú L-ká utesnené? Je potom písanie neoverených faktov a vlastne zavádzanie ľudí pomocou?

VeRt
2010-07-26 19:16:39+02
Hej vlastne ano :) uznam, nie všetky Lká sú utesnené. Omyl :)

kecal
2010-07-26 20:46:48+02
príspevok od: markus
NO najdlhsie som mal fotak dva roky a to bola 40D ktoru som nepouzival vela tak take to skusenosti nemam.
ja mám .-) preto o tom píšem.

conan7
2010-07-26 21:53:36+02
príspevok od: cinemator
co ti poviem, myslim si, ze za tu cenu dostanem urcite dobru kvalitu...nezivim sa tym, z fotenia mam hlavne radost a zazitky...ale viem co si tym myslel...jj pevne sklo, najradsej by som to vsak do niecoho sklbil... troska univerzalnejsieho, kedze dam peniaze iba do jedneho skla...slo milen o to ci D70 a kvalitny objektiv alebo 50D a setak, nic viac, len aky mate na to nazor...a uz mi beha po rozume d200vka, ach yo ;)
no len tu treba ujasniť že čo je pre teba ´kvalitný objektív´ :)))))) od nikkor 17-55 f2.8 a vyššie??? :)))))
ja neviem nie som nikonista, ale nakoniec len ty vieš aká kvalita ťa uspokojuje. niekto tu hovorí že nikkor 18-55 je super a vrelo odporúča, inému zas nestačí ani nikkor 17-55 f2.8 :))))

cinemator
2010-07-27 00:47:13+02
asi mas pravdu, nieco co mi da troska volnosti v podobe aspon 3 zoomu, svetelnosti 2,8 ako pises a kresbou sa priblizil pevnemu sklu :)Predsa len pri reporte alebo akciach musis byt troska pohotovy a nevypadnut z deja...hm asi taku mam predstavu...

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()