Ahojte,
mám fotoaparát Canon EOS 500D a keďže fotím najmä prírodu a zver, tak potrebujem nejaký objektív s vyšším zoomom...
Pozerám a zvažujem tieto dve možnosti:
- CANON EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS
- Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III USM
Chcel som sa opýtať skúsených používateľov najmä na to, ktorý z týchto dvoch by mi odporúčili skôr. Rozdiel v tom zoome je minimalny, svetelnosť majú oba rovnakú - slabú ;) a cena je tiež takmer rovnaká...
Len neviem, či mám ako začiatočník skôr prihliadať na tú optickú stabilizáciu IS, alebo skôr na ultrazvukové zaostrovanie USM...
Prípadne poraďte niečo iné, ale fakt v mojom prípade rozhoduje aj cena...
ďakujem
dakujem za názory... popravde asi sa naozaj rozhodnem pre ten variabil 70-200.. lebo treba to brať tak, že najviac možností sa mi núka na 30 metrov z posedu.. menej je toho, co sa da pri prechadzkach nafotit... a navyse je univerzalnejsi ako tie pevne... dakujem ale za nazory, mozno do buducna mam nad cim rozmyslat (kedze mam aj zenu aj auto) :D
takze nakoniec sa aj tak rozhodnem pre nieco uplne ine a tym padom tato tema straca vyznam.. dakujem ale aj tak za kazdy nazor... :)
USM vs. IS na objektívoch Canon
takze nakoniec sa aj tak rozhodnem pre nieco uplne ine a tym padom tato tema straca vyznam.. dakujem ale aj tak za kazdy nazor... :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa