Mam blesk canon 430 a planujem kupit 580 EX II.Dokaze 580 odpalit 430?Alebo k tomu potrebujem odpalovac alebo transmitter ST-E2.Ak ano aky je prosim vas rozdiel pri odpalovani.Nikdy som s odpalovacmi este nepracovala.Preto sa pytam.Dik
A este jedna dolezita vec. Blesk mozem nasmerovat, ale ST-E2 nie. Tzn. ak mam slave blesk za chrbtom, otocim hlavu na master blesku o 180 stupnov a som vybaveny. Pri ST-E2 by to bol problem.
A este jedna dolezita vec. Blesk mozem nasmerovat, ale ST-E2 nie. Tzn. ak mam slave blesk za chrbtom, otocim hlavu na master blesku o 180 stupnov a som vybaveny. Pri ST-E2 by to bol problem.
jj.tak mozem pouzivat aj obe blesky ak budem sciet a aj jednym odpalovat druhy.super dik za rady
nie som si isty ale nejde nahodou ten IR signal zo spodku blesku ? tam kde je zaostrovanie... ? inak pre tieto pripady je vyhodnejsie mat radiove dialkove odpalovace. funguju aj na nepriamu viditelnost. a oba blesky mas v akcii.
580exII robi riadenie slejvov pomocou infra, alebo zableskom hlavneho svetla? (pytam sa, nemam prakticku skusenost. odpalujem bud z tela (7d - zableskom), alebo cez radio) Vzdy som mal pocit, ze to robi podobne ako st-e2, teda pomocou infra... ani vtedy ´telo blesku´ neotocis, iba hlavu. v oboch pripadoch vsak vies pouzit kabel a prepojit to s telom a mozes otocit aj st-e2. Ak sa mylim, oprav ma.
nie som si isty ale nejde nahodou ten IR signal zo spodku blesku ? tam kde je zaostrovanie... ? inak pre tieto pripady je vyhodnejsie mat radiove dialkove odpalovace. funguju aj na nepriamu viditelnost. a oba blesky mas v akcii.
Neviem ako je to u Canonu, ale u Nikonu to funguje tak, že keď je slave blesk za chrbtom, tak sa na master blesku otočí hlava do zadu. V každom prípade nejaký dodatočný infra odpaľovač na master blesku je podľa mňa zbytočný, keďže spektrálne rozloženie záblesku výbojky je také, že vyžaruje aj v IR spektre.
Podla mna ex580 ziadne infra nepouziva, ovlada slave blesky pomocou zableskov - cize pouziva normalne viditelne svetlo. Odpali aj blesk vo vedlajsej miestnosti, ak sa ma o co odrazit. Tusim ze ST-E2 pouziva infra.
jedna otázka: plánuješ kúpiť 580tku len aby si mohla odpaľovať druhý blesk na diaľku? Ak áno, je to dosť nepraktické a drahé riešenie.
Nepraktické, pretože jeden blesk ti stále ostane priamo na tele a teda ho neodpáliš, resp. s ním budeš mať len ´priame´ svetlo.
Drahé - za cenu 580tky si môžeš kúpiť odpaľovač s dvomi prijímačmi, druhý blesk (napr. cactus alebo yong-nuo), set dvoch dáždnikov so statívmi a ešte ti aj ostane :)
Nie.Najprv som chcela len novy blesk.Potom som zistila,ze by bolo fajn fotit aj so softboxom a tak som dosla na toto riesenie.Pretoze samotny blesk som vyuzivala doteraz ,myslim,ze sa nic nezmeni,len sa mi rozsiri moznost fotenia aj so softboxom.Inak...vsetko je uz objednane a zajtra to dorazi.tesim
Na 2 blesky - odpalovac,alebo Transmitter ST-E2
Nepraktické, pretože jeden blesk ti stále ostane priamo na tele a teda ho neodpáliš, resp. s ním budeš mať len ´priame´ svetlo.
Drahé - za cenu 580tky si môžeš kúpiť odpaľovač s dvomi prijímačmi, druhý blesk (napr. cactus alebo yong-nuo), set dvoch dáždnikov so statívmi a ešte ti aj ostane :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa