Dobry den. Pred nedavnom som si kupil na canona 40d-cko 50mm sklo 1,8.Isiel som na istotu ze to bude fajn ale po dokladnejsiom foteni sa mi zdal dost makky v zaostrenej casti. Tak som ho hned do 7 dni vratil a skusil iny kus. ten mal zase vyditelny backfocus. Moze to byt pravda ze dve 50-ky som mal v ruke (nove) a obe neboli 100% alebo to len ja som tak narocny na 100e objektiv:)?Kedze som mal uz co to nafotene z jeho kolegom od nikkoru tak som to vedel porovnat a toto bolo o 2 triedy nizsie. pre predstavu pridam par 100% vyrezov (ziadne extremne casy)
prva fotka makkost : http://dl.dropbox.com/u/2984236/IMG_2084.jpg
druhá fotka backfocus(ostrene na zabradlie) : http://dl.dropbox.com/u/2984236/IMG_2371.jpg
na f/1.8 je mäkký, treba cloniť aspoň na f/2.8, na f/4 je ako britva :) Pozerám, hento bolo clonené na dvaosem, takže asi fakt blbý kúsok. Ja som teraz predal moju 50-tku, ale tá bola fajn, ostrenie neposunuté a ostrý už od cca dvaosem, neviem no možno skús do tretice všetko dobré :)
na f/1.8 je mäkký, treba cloniť aspoň na f/2.8, na f/4 je ako britva :) Pozerám, hento bolo clonené na dvaosem, takže asi fakt blbý kúsok. Ja som teraz predal moju 50-tku, ale tá bola fajn, ostrenie neposunuté a ostrý už od cca dvaosem, neviem no možno skús do tretice všetko dobré :)
dakujem za prispevok...no to som nevedel ale vsak som skusal ist aj vysie a tam sa to prejavovalo rovnako...no uvidim uz mam objednany dalsi dufam ze bude fajn...a ak nie aka je alternativa? v tej cene asi nic ci?
tak to potom netuším, možno iba si mal šťastie na 2 nepodarky za sebou... v tej kategórii asi nič, jedine keby si si zohnal tuna v bazári alebo na bazosi manuál m42, je tam takéhoto skla vela, keď si zoženiem čosi kde sa dá meniť matnica tak dlho rozmýšlať nad nimi nebudem, lebo sú to parádne sklá :) Niečo 50mm f1.4, ak ožalieš AF tak to bude super. Jedine keby si pak došetril a pozrel si EF 50mm f1.4, tá už má USM motor, a je omnoho presnejšia ako táto staršia a ževraj má aj lepší obraz, neviem nefotil som s ňou ešte, dúfam ale že si ju niekedy v blízkej budúcnosti zakúpim :)
tak ja neviem, možno som zasa nenáročný ja...ale mne sa ten objektív zdá dostatočne ostrý aj na plnej diere... (teda pokiaľ nehovoríme o ostrosti od rohu k rohu, v tomto sa nevyznám a ani ma to netrápi) :))
...anyway - jediné čo sa mi s tým sklom stáva, že občas zaostrí niekam inam ako má....ff/bf to ale nie je keďže to nerobí vždy a to si všimnem hlavne pri fotkách málo clonených - čiže možno je chyba vo mne :)....inak je ten môj opticky fasa a to už pár krát spadol, naposledy tak z 1.5 metra na podlahu....našťastie ide všetko ako doteraz :)
Predaj to aj s 40D ked toho nemas este tolko kupeneho a prejdi k nikonu canon v tychto triedach (tym myslim tela do 1200eur a vsetky objektivy do 70mm ) stoji za hovno .
povedal by som, ze to zabradlie nie je najstastnejsie na predvadzanie BF/FF :p na 1.8 nie je najostrejsi, ale ako uz bolo povedane, pri f/4 ostre jak sfiň.
obe fotografie, ktore si dal ako priklad maju velmi zlu vypovednu hodnotu, z tej struktury dreva sa dost zle posudzuje makkost objektivu, a to zabradlie, na ktore akoze bolo zaostrene ide zasa sikmo dozadu a tazko zodpovedne urcit coho sa chytil AF, a este cas 1/80s je u aps-c a 50mm (eq 80mm) uz kriticky z ruky...
este je dolezite na celkovy vysledok fotografie aj to, ako si mal nastaveny fotoaparat, (picture style a jeho nastavenie najma sharpness) a aj to ci fotis ro raw a ako ho spracovavas...nemam 50 f1.8, ale dvaja kamosi ano, fotil som oboma, oba su velmi dobre, nechce sa mi verit, ze by si mal taku smolu a dostal po sebe dva zle kusy...pises, ze mas 40D kratko, skus hladat chybu aj tu...
povedal by som, ze to zabradlie nie je najstastnejsie na predvadzanie BF/FF :p na 1.8 nie je najostrejsi, ale ako uz bolo povedane, pri f/4 ostre jak sfiň.
vies zabradlie bolo 5,6 a to uz si myslim ze ma byt ok nie?
Pozri si hladinu ostrosti pri roznych clonach a hned ti je jasne ze ostrost na f1.8 je total mimo. Obr. tu: http://www.photozone.de/canon_eos_ff/415-canon_50_18_ff?start=1
hej no ja viem...nevravim ze som neomylny som ale ked sa mi to zdalo pri 80% fotiek tak to uz ma prekvapovalo...a ja niesom taky fotograf ze idem do nay-ky a kupim si ´najlepsi aky tam maju´...nieco som uz aj nafotil
Predaj to aj s 40D ked toho nemas este tolko kupeneho a prejdi k nikonu canon v tychto triedach (tym myslim tela do 1200eur a vsetky objektivy do 70mm ) stoji za hovno .
z telom som zatial max spokojny kedze mam grip tak mi skvele sadne co sa o d90 povedat neda....a na d300 uz nemam:)
tak to potom netuším, možno iba si mal šťastie na 2 nepodarky za sebou... v tej kategórii asi nič, jedine keby si si zohnal tuna v bazári alebo na bazosi manuál m42, je tam takéhoto skla vela, keď si zoženiem čosi kde sa dá meniť matnica tak dlho rozmýšlať nad nimi nebudem, lebo sú to parádne sklá :) Niečo 50mm f1.4, ak ožalieš AF tak to bude super. Jedine keby si pak došetril a pozrel si EF 50mm f1.4, tá už má USM motor, a je omnoho presnejšia ako táto staršia a ževraj má aj lepší obraz, neviem nefotil som s ňou ešte, dúfam ale že si ju niekedy v blízkej budúcnosti zakúpim :)
no m42 mam doma furu...ked na to tak pozeram tak aj tie co si mozem pozicat lahko je ich dost...od 20mm,28,35,50,135,180,200,300,500 le tam sa bojim ci mi to bude s tou redukciou ostrit na nekonecno...
makka 50-ka?
...anyway - jediné čo sa mi s tým sklom stáva, že občas zaostrí niekam inam ako má....ff/bf to ale nie je keďže to nerobí vždy a to si všimnem hlavne pri fotkách málo clonených - čiže možno je chyba vo mne :)....inak je ten môj opticky fasa a to už pár krát spadol, naposledy tak z 1.5 metra na podlahu....našťastie ide všetko ako doteraz :)
este je dolezite na celkovy vysledok fotografie aj to, ako si mal nastaveny fotoaparat, (picture style a jeho nastavenie najma sharpness) a aj to ci fotis ro raw a ako ho spracovavas...nemam 50 f1.8, ale dvaja kamosi ano, fotil som oboma, oba su velmi dobre, nechce sa mi verit, ze by si mal taku smolu a dostal po sebe dva zle kusy...pises, ze mas 40D kratko, skus hladat chybu aj tu...
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=86043
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa