Caute, mozete mi prosim potvrdit rozdiely medzi fotakmi nikon.
D3000 ma CCD snimac 10mpx
D5000 ma lepsi CMOS snimac 12mpx a navyse video
D90 je pevnejsia, tazsia a nepotrebuje objektivy s motorcekom (ma video a CMOS snimac)
alebo su tam este nejake zaujimave rozdiely na ktore som zabudol?
dik.
D90 ma navyse dialkove odpalovanie bleskov, mimoriadne vhodna vec, ak si chces vybudovat napriklad male domace studio ci atelier a nechces neskor pre dobry pocit prechadzat napriklad z D3000 na D300s (alebo v tom case bude mozno aj D400/D700/atd)... inak ma okrem tebou uvedenych podstatnych rozdielov nic nenapada (sam mam D90 a som velmi-velmi-velmi spokojny ;))
D90 ma navyse dialkove odpalovanie bleskov, mimoriadne vhodna vec, ak si chces vybudovat napriklad male domace studio ci atelier a nechces neskor pre dobry pocit prechadzat napriklad z D3000 na D300s (alebo v tom case bude mozno aj D400/D700/atd)... inak ma okrem tebou uvedenych podstatnych rozdielov nic nenapada (sam mam D90 a som velmi-velmi-velmi spokojny ;))
nechcem ťa sklamať ale D700 už asi existuje :PPPPPPPPP
Z týchto troch sú najlepšie D5000 a D90 hl. o.i. kvôli CMOS-u. Okrem toho, že D90 je vo všeobecnosti lepšia ako D5000 musíš mať aj na pamäti čo chceš fotiť - ak len tak akože mesto, príroda a čo príde tak zober D90, ale ak s tým chceš chodiť aj po horách a nielen celý deň, ale aj pár dní vkuse tak to zober radšej D5000, je ľahšia a spratnejšia ako D90 aj s neviem akým delom na sebe :) Hovorím to z vlastnej skúsenosti.
na moje otazky? :) sikovny chlapec. tak odpovede uz mame, este tie otazky keby sme vedeli :)
ber si priklad z kecala ten sice pise kraviny ale aspon si da taky nick ze je to uz kazdemu dopredu jasne :)
Nikon D3000/ D5000 / D90
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=5033
a D3000 by sa mala uz iba dopredavat.
poradim D5000, ta D90 by bola fakt zbytocne tazka a to co ma navyse asi nevyuzije ten uzivatel.
a objektiv 18-105 tam asi nie je o com ak chce zatial iba jeden.
1200ccm ?
1400ccm ?
1800ccm ?
... hmmm ..
ber si priklad z kecala ten sice pise kraviny ale aspon si da taky nick ze je to uz kazdemu dopredu jasne :)
zvysku samozrejme dakujem.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa