Fórum » O TECHNIKE

Foto Počítač

r.a.d.o.
r.a.d.o. 2010-08-15 09:57:10+02
Už dávno sa snažím na nete nájsť niečo, čo by sa venovalo počítačom pre fotografov. Akú konfiguráciu zvoliť, či stíha PS3,4,5, Lightroom a prácu s RAWom... Bohužial na Slovensku sa všetci len hrajú a každá zostava je pre hráčov. Cez víkend som si v trafike v BB kúpil časopis PHOTO life a na zadnej strane zbadal obrovskú reklamu na foto počítač a odkaz na eshop http://eshop.photorevue.cz/foto-pocitace/foto-pc-sestavy/ Ak niekto rieši niečo podobné snáď mu to pomôže. Konečne...

Palso
2010-08-15 13:55:08+02
príspevok od: additional_eye
Aby som nezabudol 1Ghz procesor a pc rozlozeny na davno docitanych bukowskich...
Pretože asi robíš s JPEG súbormi a fotíš raz do mesiaca. Ja v týždni do počítača sťahujem niekoľko stoviek RAWov, ktoré majú od 17-25 MB, pričom mi naraz beží Lightroom, v ktorom sa im venujem hromadne a Photoshop, v ktorom si dodatočne upravujem tie, čo nemôžem v LR. Do toho hrá hudba, pustená Mozilla Firefox a Mozilla Thunderbird, niekedy torrenty. Monitor mám síce len 22´, ale je to minimum pre to, aby som sa mohol na tie fotky pozerať a porovnávať ich dve naraz, prípadne pracovať v 100 a viac % priblížení, etc.

Nie každému stačí pozerať sa na jpegy na 15´ vyblednutom monitore, kde nespustím ani Photoshop...

additional_eye
2010-08-15 13:55:44+02
Ok, teraz sa spytam ja, dve otazky, obe od temy: 1. Kolko prispevkov das vo fore / vs. kolko spravis fotiek, ktore si dokazes nalepit na celo a prezentovat to?
2. Kolko je tu printerov vs. pekacikov co maju plne hdd fotiek a prezentuju ich, oplacaju si hodnotenia a komentare?

Po odpovedi nadviazem na debatu, toto je potrebny material.

maTTo_corp
2010-08-15 13:58:51+02
Ok, teraz sa spytam ja, dve otazky, obe od temy: 1. Kolko prispevkov das vo fore / vs. kolko spravis fotiek, ktore si dokazes nalepit na celo a prezentovat to?
2. Kolko je tu printerov vs. pekacikov co maju plne hdd fotiek a prezentuju ich, oplacaju si hodnotenia a komentare?

Po odpovedi nadviazem na debatu, toto je potrebny material.
1.neviem, nepočítal som...(čo ťa je po tom?) :)
2.neviem, nepočítal som...

additional_eye
2010-08-15 13:59:23+02
Tomuto poviem, ako urazat fotografiu :D.
Tzv. masaz ega nie? Tu sa prebiehate v technike ako vo fotografii.

additional_eye
2010-08-15 14:01:53+02
1.neviem, nepočítal som...(čo ťa je po tom?) :) - :D zaprve si zabavny, a za druhe si mal radsej sofistikovat odpoved, pretoze aj takato odpoved je jasna odpoved. Fotograf :D
2. Ako si na tom ty? Kolko toho printujes? Ci co ma je potom, prepac, si to veskaj na pseudofotoforka

titinius
2010-08-15 14:02:41+02
no ja tlacim fotky primarne pre moje babky aby mali radost zo zivota :) :) :) fotim im ich kvetinky a taaaak :)
no a ku svojej buducej profesii silno potrebujem zdrave oci, a tak si radsej zakupim drhasiu, novsiu a lepsiu elektroniku pri ktorej upravujem fotku 2min ako nieco kde budem 2min cumiet do monitoru len kym mi nacita histogram :)

titinius
2010-08-15 14:05:00+02
tak tak :) 100% suhlas
a navyse na MAC OS X, je velmi intenzivne brana do uvahy zalezitost okolo virusov, a neustale vychadzaju vylepsenia atd,,, ale nakolko MAC pracuje na inom jadre ako win, tak jednoducho ziaden z terajsich virusov nieje funkcny, jedine ze si ho sam uzivatel nainstaluje :)
aspon co ja viem

maTTo_corp
2010-08-15 14:05:23+02
1.neviem, nepočítal som...(čo ťa je po tom?) :) - :D zaprve si zabavny, a za druhe si mal radsej sofistikovat odpoved, pretoze aj takato odpoved je jasna odpoved. Fotograf :D
2. Ako si na tom ty? Kolko toho printujes? Ci co ma je potom, prepac, si to veskaj na pseudofotoforka
ty musíš mať vážne problémy...

...a to som odpovedal úplne slušne, aj keď som nemusel...

Palso
2010-08-15 14:19:17+02
Pripadá ti fotenie hokejbalového zápasu, detí pre rodinu, portrétov, výletov a využívanie fotoaparátu, kedy len môžem s tým, že tie fotky chcem spravovať efektívne ako urážanie fotografie? Mimochodom, pracujem s tým ako na desktope tak aj na NB, pričom prvý bol kupovaný preto, aby som sa na ňom mohol hrať (má už takmer štyri roky a ide síce pomalšie ako NB, ale stačí), NB je 64 bitový fajn stroj, ktorý som kupoval kvôli videu a filmom a skončil som pri fotkách.

Ani jeden počítač nebol kupovaný za účelom masáže ega v súvislosti s fotografiou. Takže nechápem tvoj komentár, skôr mi to príde, že si mal potrebu všetkým nám zdeliť, ako ti pri práci so sviatočnými fotografiami vo formáte JPG stačí tvoj greenpeace počítač a my všetci sme tí hnusní technokrati bez duše. Ako tí majstri, ktorí ti vždy pri slove Facebook nezabudnú povedať, že oni ho nemajú, oni sú niečo viac alebo že im stačí Škoda Felicia, lebo to je základné auto, ktoré spĺňa všetko čo potrebujú a nešpiní. Tak im stačí, tak to nepotrebujú, no bože. Koho to trápi. Tak aj tebe stačí tvoj počítač. Ja som ťa nijako neurazil, akceptujem tvoju potrebu toho, že fotíš občas. Tak si odpusti stupídne drísty o tom, ako niekoho požiadavka väčšej plynulosti pri spracovaní fotografií znamená masáž ega.

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-08-15 14:26:40+02
A viete, že si ešte stále píšem zoznam úloh na papier a PEROM? A vy všetci, čo to máte v diabolskom počítači na ploche, alebo v organizéri ste neskutoční pokrytci, že stroj za 1000 € používate na takéto veci!!! Počítač by mal zaberať celú miestnosť a byť používaný iba na seriózne vedecké výpočty!!!

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-08-15 14:28:15+02
príspevok od: Michal Matloň
A viete, že si ešte stále píšem zoznam úloh na papier a PEROM? A vy všetci, čo to máte v diabolskom počítači na ploche, alebo v organizéri ste neskutoční pokrytci, že stroj za 1000 € používate na takéto veci!!! Počítač by mal zaberať celú miestnosť a byť používaný iba na seriózne vedecké výpočty!!!
A ten Yuri Arcurs čo predáva fotografie v DIGITÁLNEJ PODOBE cez INTERNETY je nový antikrist, ktorého zoslalo samé peklo!!!

additional_eye

additional_eye
2010-08-15 14:41:07+02
Tomuto poviem, ako urazat fotografiu :D.
Tzv. masaz ega nie? Tu sa prebiehate v technike ako vo fotografii.
Fotim obcas, zaujimave... Stupidne, no teda...
Zaujimave, s akeho pohladu si prijal skutocnosti ktore som napisal, predsa len ja som to tak nemyslel a nechal som to schvalne otvorene, aby som videl, s ktoreho konca to uchopis. Jasna odpoved s tvojej strany. Pekne Vianoce prajem...

titinius
2010-08-15 14:41:35+02
pekneeee ! :)

additional_eye
2010-08-15 14:42:15+02
Vazne? Kamarat, vazne na Ntu...
Slusne? To bola odpoved ktora uplne stacila, sice nebola konkretna ale teba vykreslila. Pekne Vianoce prajem.

titinius
2010-08-15 14:42:32+02
:) :) :) tak :D

maTTo_corp
2010-08-15 14:42:45+02
A ten Yuri Arcurs čo predáva fotografie v DIGITÁLNEJ PODOBE cez INTERNETY je nový antikrist, ktorého zoslalo samé peklo!!!
´POZOR! Vás a veci začali ČIPOVAŤ jašteri z pekiel k zotročeniu!´....

Aštar Šeran - veliteľ veľkej vesmírnej flotily Anjelov Neba/Svetla/Whatever...

...od dnes prestávam fotiť, aby mohli ľudia pokojne spávať...a ak aj niečo odfotím, NIKDY nie na DIGITÁL (vo vnútri je totiž čip)...a vlastne aj v pc je!...kua, je s nami koniec...:(((((((

maTTo_corp
2010-08-15 14:46:16+02
Vazne? Kamarat, vazne na Ntu...
Slusne? To bola odpoved ktora uplne stacila, sice nebola konkretna ale teba vykreslila. Pekne Vianoce prajem.
nechápem o čo ti od začiatku ide, ale volaj Aštarovi, ešte máš šancu...

Palso
2010-08-15 14:46:48+02
Nič... Neviem síce načo sa mal tento pseudopsychologický príspevok hrať, ale budiž. Nabudúce, ak nebudeš mať čo povedať, tak radšej mlč, my si tu chceme v kľude podebatovať, dozvedieť sa niečo nové a nepotrebujeme počúvať takéto proklamované pseudoprovokačné keci od zblúdilcov z Azet.sk Registrácia na ePhoto by fakt mala byť len 18+. Aj tebe pekné Vianoce. Dúfam, že Ježiško ti prinesie príručku slovenskej gramatiky. End of offtopic.

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-08-15 14:48:15+02
Takto to teda je! :D

Strana 3 z 9
1 2 3 4 5 ... 8 9

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()