Fórum » O TECHNIKE

generator plus zablesky

goodlight
2010-08-22 22:24:11+02
ahojte, planujem kupit generator cca okolo 1000W a dve zableskove svetla na fotenie v exterieroch. neviete niekto poradit nejaku vhodnu zostavu? pripadne vyrobcov generatorov, poznam iba Photon, Bowens...existuju nejake "lacnejsie"alternativy, ale take co by ma zaroven nepripravili o zivot? :D Vdaka

Strhak
2010-08-22 22:30:37+02
photon je extrémne lacný, skús pozrieť profoto alebo broncolor ;-)
Už dávnejšie uvažujem nad týmto :
http://www.photonet.sk/shop/quantuum-r-plus-dual-power-600-ws/p_23005.html
Je to extrémne lacné a tak mám s toho celkom strach. Ja totižto nerád vyhadzujem peniaze do koša a nepoznám nikoho kto by to mal

jake
2010-08-23 08:56:36+02
kedze mas nikon D90, ktory podporuje kreativne fotenie a daju sa nim priamo ovladat blesky tak asi radsej by som dokupil systemaky (napr 2xSB-900! a k tomu 105 dazdniky a softbox a na exterier idealne. Sam s tym fotim a pohodlne to staci. Mam v dazdniku drziak az na 3 blesky a s tym mozem v noci fotit strom v poli.
Pokial vsak chces investovat tak by som asi predsa len isiel do tohoto:
http://www.darian.sk/Exterierove-blesky/elinchrom.html
nie je to az take lacne ale ani drahe ale hlavne to 100% dobre funguje. Elinchrom ma dostatok veci a zostav na vyber a dlho to aj vydrzi. Ja zatial fotim s 3xSB-900 a nejakym prislusenstvom ale co viem tak buduce blesky nikon maju mat zabudovane aj radiove ovladanie a to moze byt fakt zaujmave

dmedia
2010-08-23 10:46:25+02
Doporucil by som Elinchroma, zarucena kvalita a znacka, osobne pouzivam. Skus kontaktovat cloveka na www.darian.sk, isto poradi co je aktualne zaujimave.

Ultra TXF
2010-08-23 10:56:19+02
Innovatronix. Zapojíš do neho akékoľvek štúdiové záblesky.

http://www.darian.sk/Exterierove-blesky/innovatronix/generator-na-studiove-blesky-explorer-XT-2400-DE-WHITE.html

tadzesi
2010-08-23 12:45:37+02
Mohol si aspon napisat cenu ktoru si ochotny investovat a primarny ucel na ktory to chces pouzivat.

Nabudem tu basnit, kup si elinchrom ranger quadra a mas vystarane. Cena 1750e. Tiez som presiel 1200w svetlom + innovatronix a quadra je na nezaplatenie.

goodlight
2010-08-24 10:28:13+02
dakujem vsetkym za rady

goodlight
2010-08-24 10:32:33+02
aj nad tymto som premyslal, totiz jednu SB 900 uz mam...
este mi prosim povedz, cim ich odpalujes pri foteni... internym bleskom, alebo mas radio...ci nebodaj tu nekrestansky drahu riadiacu jedndnotu od nikonu? :D
tiez by ma zaujimalo, ci mas klasicke drziaky na svetla alebo exitsuje nieco lahsie na externe blesky??
vdaka

goodlight
2010-08-24 10:37:55+02
nevies nahodou aku to ma regulaciu vykonu? hladam nieco minimalne s 1 az 1/32
pri tomto produkte tuto info neviem najst

Ultra TXF
2010-08-24 10:55:17+02
No však reguláciu výkonu riadiš na záblesku ,to je na tebe aký máš alebo budeš mať,sú také čo majú reguláciu len do 1/8 a také čo majú aj do 1/128 .

tadzesi
2010-08-24 11:26:48+02
Ak ti mozem poradit, skus absolvovat fotoskolu. http://www.fotoskoly.cz/aktualni-workshopy/exterierovy-workshop-lednice-na-morave-iv-rocnik-3/ Ja som na tejto konkretne bol pred 2ma rokmi. Ked v tom nemas jasno tak aspon ziskas zaklad. Pre mna to boli prijemne stravene 3 dni vo fantastickej lokalite ktoru som po dialnici pravidelne len prefrcal. Ak vezmes doprovod (manzelka/priatelka) tak ten je samozrejme za free.

jake
2010-08-24 12:56:46+02
odpalujem to vsetko cez interny blesk, nic netreba. Len este jednu SB-900 aby sa dalo ako tak fotit. Idealne su aspon 3. Co sa tyka smerovania svetla tak k systemovym bleskom sa da dokpupit vsetko mozne, ... softboxy, dazdniky, bouncery - su toho mraky. Ja pouzivam Lastolite softboxy a dazdniky plus prislusenstvo Honlphoto. U nas sa da kupit napr Walimex a Lumiquest. Fakt je vela veci na vyber.
Drziaky su specialne pre systemove blesky, dobra ponuka je aj tu na ephoto alebo potom darian.sk, velmimlacne nedoporucujem kupovat. Nic to nevydrzi a kvalitu materialu aj citit na vyslednej fotky. Neni celkom difuzor ako difuzor.

tadzesi
2010-08-24 13:52:48+02
A nemas problem za jasneho dna odpalovat? Mam SB-600, SB-800. 800vkov som sa pokusal odpalovat 600vku a nie stale to odpalilo. Povodny zamer bolo vyuzitie v kostole kde mi to uplne zlihalo ak nevidela fotobunka remote blesku na blesk umiesteneny na fotoaparate. Z toho dovodu som na to zanevrel.

jake
2010-08-24 14:24:02+02
príspevok od: tadzesi
A nemas problem za jasneho dna odpalovat? Mam SB-600, SB-800. 800vkov som sa pokusal odpalovat 600vku a nie stale to odpalilo. Povodny zamer bolo vyuzitie v kostole kde mi to uplne zlihalo ak nevidela fotobunka remote blesku na blesk umiesteneny na fotoaparate. Z toho dovodu som na to zanevrel.
nemal som ziadne problemy, fotim s D700 a vzdy si davam pozor aby cidlo blesku bolo ako tak nasmerovane na mna. Aj v protisvetle mi to nerobi problemy. Je to skor zvyk a dat si trosku pozor na nastavenie ale vyzdy to potom dobre a spolahlivo funguje.
Z druhej strany cela fotovybava - kvazi atelier - vlezie do jednej cestovnej tasky a da sa za 10 minut rozlozit kdekolvek. Vysoka mobilita a pri troche cviku nafotis v podstate vsetko.

pe3k
2010-08-24 15:20:19+02
ja co to som pofotil s tymto.... ak by si chcel viem aj o jednom sete na predaj
http://eshop.fomei.com/cz/produkt/fomei-panther-600-bat-generator-2-x-studiovy-blesk/

goodlight
2010-08-24 16:59:09+02
príspevok od: tadzesi
Ak ti mozem poradit, skus absolvovat fotoskolu. http://www.fotoskoly.cz/aktualni-workshopy/exterierovy-workshop-lednice-na-morave-iv-rocnik-3/ Ja som na tejto konkretne bol pred 2ma rokmi. Ked v tom nemas jasno tak aspon ziskas zaklad. Pre mna to boli prijemne stravene 3 dni vo fantastickej lokalite ktoru som po dialnici pravidelne len prefrcal. Ak vezmes doprovod (manzelka/priatelka) tak ten je samozrejme za free.
heh, nebudes mi verit ale prave tento vikend som sa odtial vratil :) to fotenie pomocou zableskov ma celkom nadchlo... tak preto uvazujem nad podobnymi hrackami, len sa mi to zda ako pociatocna investicia celkom dost :)aby to teda malo aj nejaky prislusny vykon, kvalitu a spolahlivost

Ultra TXF
2010-08-24 17:22:39+02
príspevok od: goodlight
heh, nebudes mi verit ale prave tento vikend som sa odtial vratil :) to fotenie pomocou zableskov ma celkom nadchlo... tak preto uvazujem nad podobnymi hrackami, len sa mi to zda ako pociatocna investicia celkom dost :)aby to teda malo aj nejaky prislusny vykon, kvalitu a spolahlivost
Ak ti nestačia systémové blesky z nejakých dôvodov,tak treba uvažovať racionálne.
Prečo kupovať špeciálne zábleskové hlavy a generátor za pomaly 2000 euro,keď môžeš kúpiť klasické záblesky a používať ich doma alebo v štúdiu a vonku v pohode s Innovatronixom. Už som to písal inde,keď ho môže používať Scott Kelby,tak nevidím dôvod ,prečo by to nemalo stačiť komukoľvek na ephote :)

goodlight
2010-08-24 23:31:42+02
popravde, nie som tom este uplne doma...asi teraz polozim par primitivnych otazok, ale docital som sa o Innovatronix: trvaly vykon 325W a pripojitelne zablesky 100 - 2400Ws....znamnea to, ze pri tych 2400 Ws sa to bude nabijat cca 5 sekund? a pri dvochh 300 Ws svetlach cca 2 sekundy? a aky je vlastne rozdiel medzi zableskami studiovymi a zableskami do exterieru? sorry za take blbe tazky, ale snazim sa z toho vysomarit trosku...vdaka

tadzesi
2010-08-25 07:56:52+02
príspevok od: goodlight
Heh, sranda, aky je ten svet maly :))) Ja som tiez takto podlahol panike po workshope, kupil generator, mal som 400W svetlo. Potom som si ete prikupil 1200W svetlo. Cele som to pouzil zopar krat. Ak nefotis velko foto akciu a nemas nosica tak takato zostava je na nosenie pritazka.

Prednedavnom som si nakoniec kupil Elinchrom Quadra. Lahke, prenosne, dostatocny vykon. Vyhoda ze na odpalovaci regulujes vykon svetla. Vykon to ma sice iba 400W, ale nemusis fotit na sahare na obed. Cena je aka je. Prikupil som si univerzalny prijimac Elinchrom ked chcem odpalovat 1200W svetlo na innovatronixe.

Ceny su ake su. Quadru pouzivam ked sa potrebujem premiestnovat casto, napriklad pri svadbe. 1200W svetlo ak sa riesi stabilne fotenie na jednom mieste niekolko hodin. Ale aj vtedy pouzivam quadru ako doplnkove svietenie.

Cesta ku svetlam je v podstate jasna. Alebo to vyriesis z 2-3x bleskami, alebo si kupis generator + svetlo popripade ine riesenie co ma velku hlavu, alebo si kupis nieco osvedcene ako Elinchrom Quadra. 5x som fotil aj na Elinchrom Ranger RX ale opat to je kus zeleza ktory treba vlacit. Ranger je uz fakt vykon, ale stale to je nieco za nieco.

Vyberaj, zvazuj. Mne postacuje Ranger Quadra a som nadmieru spokojny.

tadzesi
2010-08-25 08:20:12+02
Budem trochu oponovat.
1.Ze Scott Kelby je prezentovany ako fotograf zo systemakmi vobec neznamena ze je to na 100% tak. Podobne ako sa nafukuje bublina o HD video na fotakoch a natacanie velkofilmov na nich. Skor to vidim tak ze spolocnosti ako Nikon/Canon zaplatia profikov ktory to takto trubia do sveta ze ich system blesk alebo video pouzivaju profici.

2. Innovatronix + svetla. Urcite ano, aj ja som takto uvazoval. Ale je to nemobilne a tazke riesenie. To ze to hodim do kufra a vytiahnem na luke z auta este neznamena ze je to mobilne.

3. Ceny
- 2-3x systemove blesky, baterky, ttl odpalovace : cca. 1000e ?
- innovatronix + 1200w svetlo : cca. 1500e ?
- elinchrom quadra 1750e ?

Co je racionalne? Ja som presiel od systemakov, cez innovatronix a skoncil som u quadry. Racionalne som uz mohol mat 2x quadru, iracionalne som vyhodil peniaze do systemakov, innovatronixu a svetiel, racionalne to vsetko pouzivam a nic neskoncilo zabudnute ci vyhodene.

Racionalne mam skusenost ktoru som si sam zaplatil a nikto mi ju nevezme ;) Kazdy spas daco stoji a po bitke je kazdy general...

Strana 1 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()