Ahojte, chcem Vas poprosit o pomoc pri vybere makro objektivu.
Vlastnim Nikon D90 + setovy objektiv 18-105mm.
Chcem fotit hmyz, kvety, rybky. Dalej portrety ale aj napr sport.
Po precitani spusty recenzii som momentalne dospel k zuzenemu vyberu a to:
1. Tamron 90mm 2.8 zrejme verziu s motorom - aj ked neviem ako je na tom vlaste AF u tohto vstavaneho motora
2. Nikon 105mm 2.8 micro - je mi jasne ze toto je asi naj co sa da kupit ale ta cena ....
3.Nikon 85mm 3.5 micro O tomto objektive som zatial vela nenasiel ale cenovo je v kategorii tamronu aj ohnisko je skoro to iste. A ma mensiu aberaciu.
4.Nikon 60mm - tento si myslim na moje potreby bude uz asi kratky.
5. Iné ..
Poprosím Vas o radu kam sa uberat ci sa napriklad oplati investovat do 105 chcem upozornit ze lepsi aparat ako mam teraz uz asi kupovat nebudem.
A hlavne ak by niekto vedel realne porovnanie tamrona a nikona 85mm.
DAKUJEM ZA RADY.
piskvorky som myslel preto, ze keby chcel zabrat cele ihrisko :-) Ja moje makro aj lutujem, ze som kupil, k tomu sa treba zohybat a ja sport nefotim :-)
Doteraz som vlastnil Tamron 90mm mas nejake fotky hmyzu snim v mojej galerii ak by si chcel kuknuta knemu mam TC1x4 tiez tamron(sivy) je to dobry objektiv s krasnou kresbou a peknym bokehom akurat v piatok som ho uz predal,predsa len na motyle a pod mi bol trosku kratky ale je to kvalitny podla mna.Teraz uz len zohnat nejaky Tamron 180mm
Tak sport napr. florball, alebo halolety (teda v principe jeden objekt nie cely priestor). Upozornujem ze nejdem kupovat objektiv kvoli jednej oblasti ktorej sa budem na 100% venovat. Skor uz nechcem casom do toho investovat prachy a tak chcem kupit objektiv s ktorym nafotim viacero zanrov. Pripada mi ze niektore reakcie typu piskorky a marias su minimalne divne ... Pokial si niekto mysli ze s makroobjektivom sa da fotit iba makro .... No a na zaver 5kg batoh ? jedine 105 vazi cca 800g ostatne objektivy tu vymenovane maju polovicu s tej 105. Tak zasa neviem o com kecas ?
Chalani a nehnevajte sa ale neviem si to odpustit.
ASI IBA 2-3 ludia tu skutocne odpovedali na co som sa pytal !!! Ale vy ostatny ....
Preto nerad navstevujem SK fora uroven o nicom... Ked si to porovnam uz len napr. s CZ tak je to uplne inde.
Tak sport napr. florball, alebo halolety (teda v principe jeden objekt nie cely priestor). Upozornujem ze nejdem kupovat objektiv kvoli jednej oblasti ktorej sa budem na 100% venovat. Skor uz nechcem casom do toho investovat prachy a tak chcem kupit objektiv s ktorym nafotim viacero zanrov. Pripada mi ze niektore reakcie typu piskorky a marias su minimalne divne ... Pokial si niekto mysli ze s makroobjektivom sa da fotit iba makro .... No a na zaver 5kg batoh ? jedine 105 vazi cca 800g ostatne objektivy tu vymenovane maju polovicu s tej 105. Tak zasa neviem o com kecas ?
na omyle si tu jedine ty, ked si myslíš že jedným objektívom nafotíš 100%ne všetko.wake up.
Výber makra
myslím že aký šport chce fotiť :) na outdoor to bude krátke, ale šach by sa aj dalo :)
spravíme my zostavu raz dva...
ASI IBA 2-3 ludia tu skutocne odpovedali na co som sa pytal !!! Ale vy ostatny ....
Preto nerad navstevujem SK fora uroven o nicom... Ked si to porovnam uz len napr. s CZ tak je to uplne inde.
Strácaš čas...:)))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa