Mal som D80, presiel som pred 2ma rokmi na D300, laka ma D700 hlavne koli FX.
Otazka na majitelov D700. Ma vyznam rozmyslat o D3s ktory je cenovo uplne inde? Stoj D3s za tu cenu? Hypoteticky D300 je to iste ako D700 az na velkost snimaca. Hypoteticky povedzme ze nechcem spravit medziskok z D300 na D700 a o dalsie 2-3 roky kupovat D3s. Sportku som nevyhral.
Chcem pocut nazor majitelov D700 a ak sa nejde tak aj D3s. Thnx.
ved prave, klientom je vacsinou jedno cim fotis/fotim, len nech je to velke :))) ide skor o uspokojenie svojich tuzob, snov. Ja to poznam, ked som pred rokom kupoval D700 resp. celu Nikon vybavu, snival som o D3 ale nakoniec som sa udrzal pri zemi a ostal pri D700 a nelutujem. Za ten rok sa mi to cele vpohode splatilo a radsej som vrazil viac penazi do skiel.
tak ja ti poviem môj príbeh...
v sobotu som fotil chvíľku s Mrcovou D3s-kou...ťažké je to ako hovado, aj drahé a šetko, ale mať na to, kúpim ju a pokoj na dlhočizný čas...pokým sa nerosype úplne samotné telo...
odhliadnuc od toho, že kurva, tie Nikony ale dobre kreslia, to bol iný pohľad do kukátka ako pri tej mojej haraburde, čo mám zo stajne Kopírok, tlačítka hneď po ruke, ergonómia na moje veľké ruky parádna, blesk som ani nechcel zapínať, však aj načo, keď to má krásny výstup na vysokom ISO...akože dovi-dopo...
preto neskúšam lepšie mašiny, lebo je to hovadsky nákazlivé ich aj vlastniť :o)
i keď tá váha môže odradiť, ale ako hovorí jeden človek - chodím do fitka nie preto, aby som mal vypracované svaly, ale aby som udržal foťák bez statívu :o)
a 1D IV a 1Ds III si skúšal?, tieto kopírky majú sakra dobré farby aj telá, a počkaj na 1Ds IV keré predstavia na photokine spolu s 24-70L iI - seci nikonisti odpadnú :D
Dik. BG? Natery grip ci ako sa to pise, mam. Sajtu som prerobil, foto nedoplnil, nehovorim ze mam lepsie fotky ako to co si videl :), z D300 som bol uneseny, stale mi vyhovuje, FX by pridal viac detailov ak printujem na >A3, iny DOF...
Klienti mi neplatia 800 - 1000, skor tak 1/4 - 1/3. Priznavam, nezijem zo svadieb a ani z fotenia. Bezny klienti aj tak prd vedia ci mam FX alebo DX a na ich 10x15 fotkach je to fakt jedno, hlavne ze vidia velky BG a slnecnu clonu.
Ak ide o skla tak mam nikonacke 27-70 2.8, 70-200 VRII, 85 1.8 a este zopar co nestoja za rec.
Ale opat nazor a nie celkom spatny. Preto som toto forum zalozil aby som si vypocul niekoho ineho ako seba.
nejde o klientov ale o tvoju pohodu a spokojnost pri fotení a ta sa odzrkadlí aj na fotkách, proste musíš byť spokojný so svojou technikou, ak by to bolo zbytočne fin. náročné ber D700 na svadby a šecko postačí vpohode... radšej kup ďalšie blesky nový monitor, 24mmF1,4 + D700 je megafasa - ked riešime svadby a pod. ako grcat krv a pol roka nejest kvoli novému telu
a 1D IV a 1Ds III si skúšal?, tieto kopírky majú sakra dobré farby aj telá, a počkaj na 1Ds IV keré predstavia na photokine spolu s 24-70L iI - seci nikonisti odpadnú :D
a budú hromadne migrovať ku Kanonu, predávať D700-ky či D3-ky za nízke ceny? to by nebolo zlé :o))
na markIV mi akosi nevyšla prezentačka v BB, ale ja si ju ešte niekedy vybavím ;o)
a budú hromadne migrovať ku Kanonu, predávať D700-ky či D3-ky za nízke ceny? to by nebolo zlé :o))
na markIV mi akosi nevyšla prezentačka v BB, ale ja si ju ešte niekedy vybavím ;o)
to asi nie, ale konečne ten aktuálny predstih nikonu canon dorovná :)
zda sa ze mas vcelku racionalny pohlad, technicky si na tom vyborne. Ked uz, tak zlata stredna cesta v podobe D700 a k tomu si zainvestovat na zazitkove eventy, cesty a zaujimave fotoprilezitosti.
zda sa ze mas vcelku racionalny pohlad, technicky si na tom vyborne. Ked uz, tak zlata stredna cesta v podobe D700 a k tomu si zainvestovat na zazitkove eventy, cesty a zaujimave fotoprilezitosti.
alebo D3s a k tomu si zainvestovat na zazitkove eventy, cesty a zaujimave fotoprilezitosti ;-)))
ked sme pri tom : ako Morawsko-Dunajska boat adventure? Ci az o rok?
jasne, bude, preco o rok? Spolieham na babie leto. Low cost zazitkovy adventure event stale plati, cakam(e) na trochu jesennych farieb v dunajskych luznych lesoch. Mam uz tretieho, MUDr.ca do vypravy, tej spravnej Rh skupiny (N+). Menil som sponzora mojho zivotneho stylu, tak som mal posledne dni hekticke. Buduci tyzden zrelaxujem dusevne a financne vykrvacam na streete v Parizi a potom postavime H2O termin..
jasne, bude, preco o rok? Spolieham na babie leto. Low cost zazitkovy adventure event stale plati, cakam(e) na trochu jesennych farieb v dunajskych luznych lesoch. Mam uz tretieho, MUDr.ca do vypravy, tej spravnej Rh skupiny (N+). Menil som sponzora mojho zivotneho stylu, tak som mal posledne dni hekticke. Buduci tyzden zrelaxujem dusevne a financne vykrvacam na streete v Parizi a potom postavime H2O termin..
Fotims D700 a maximum spokojnosti, s novym softom II upgrade to aj sa dost blizi k D3. Skor si myslim, ze slavmiro ma velmi trefny nazor. Radsej skla ako drahy D3s, hoci ten fotak je fakt teda ze slaha a je niekde inde. Lenze vidiet to len na ISO od 3200 a WB s lepsou coloraciou. Ten fotak stoji tie prachy, ale ja som radsej kupil pevnu 200/2 a s D700 je to neskutocne fasacka kombinacia. Skusal som s tym aj portretovat a to je fakt dovi-dopo. UUUUUplnaaaa fantastika, o sporte ani nehovorim, tam mi aj v hale stacu pri svetelnosti f2 ISO do 1600, vynimocne 2500 a nenajdes tam sum. Zase treba povedat ze dokonca ani nikor 70-200 II na to nema, tu by som z zvazl ak su peniaze na D3s. Treba dlhsie casy a ISO o 1 ev az 2 vyssie. Ale pri normalnejsich podmienkach je to aj s D700 velmi brutalna kombinacia.
Chcem tym povedat, ze FF je niekde inde ako APS-C. D300 nikdy nebude mat kresbu na urvni uz D700. DOF taktiez. FF je skratka slaha, jedina nevyhoda okrem cien je ze to je fakt tazke, velmi tazke a boli po foteni cely clovek.
Mam D700, je to dobry stroj za tu cenu. D3s sa mi uz tak nezda vyhodny. Vyhodu ma v mensom sume, ale iba pri velmi vysokej citlivosti, ktoru velakrat ani nevyuzijes. pozri www.dpreview.com. Ma vacsi ale hlavne 100% hladacik, ktory by som aj ja prijal. Ale nema vstavany blesk, takze nemohol by si pouzivat CLS riadenie bleskov a to ja rad a stale pouzivam. Takze + dalsich 350€ za SB900 na riadenie. Podla mna iba vymyslas ako som aj ja vymyslal s D3s. Je lepsie byt niekedy nenapadny na ulici. S takym kyblom si iba koledujes o kradez. Je to ultimatny stroj, ale pokial sa ozaj nezivis fotografovanim, alebo nezarabas 1000€ mesacne, je to podla mna zbytocnost. Na druhu stranu, ked to ozaj chces, tak ti to schvalujem a ber ho! Ja ked nieco chcem, tak si to proste kupim. Urob si radost ak nebudes lutovat ze nemas co jest. Ale mozno pride nastupca za D700, predsa len D700 uz je dost stary model.
Uplne suhlasim s jakeom. Kup si radsej D700 + objektivy alebo inu foto vybavu. Moj sen je teraz Nikkor 300mm F2,8 VR II, bohuzial som sa uz ozenil a 4800€ len tak bokom neulejem :(
tato debata ma cisto utvrdzuje v tom, ze kupovat DSLR by bolo pre mna zbytocne ... GAS radsej ukojim na filmovej MF technike, je omnoho lacnejsia a na moj styl, sposob a objem fotenia uplne vyhovujuca :-)
mrcovu D3s som videl, nezavidim :-) ... par krat som D3 drzal v ruke na roznych predvadzackach. vlacit sa s tym niekolko hodin na svadbe by som nechcel. to je fotak na palicu lebo inac sa to neda rozumne udrzat. potom som kukal po D700, ale za tu cenu mam komplet ETRSi system aky potrebujem aj so svetlami.
no nic ... ked tu D3s kupis, zaloz novu temu so zazitkami a hodnotenim ci sa oplatilo alebo nie, na to budem fakt zvedavy.
Oukej chlopaky. Nechal som si to ulezat v hlave, kukol do penazenky a vytriezvel :)))) D3s je plno penazi, D700 je zlata stredna cesta. A ze D700 ´uz´ pri ISO 6200 sumakuje ovela viac ako D3s tak to prezijem. Na svojej D300 mam odvahu ist tak vo vinimocnych situaciach na ISO 1600, Cize pouzitelnych 3200 na D700 bude pre mna v pohode.
svadby nefotim, ale par kopcekov 3000+ so mnou uz D3ska zdolala. palice sice nosim dve, ale len aby som si setril kolena ...
ergonomia, funkcnost a vykonnost toho fotaku je prudko navykova. nedavno sme to rozoberali s Julom. aj on aj ja mame malych mirrolessov ´na nosenie len tak´ (GF1, E-PL2). ale aj tak zo sebou (ak sa da) tahame D3ky. skratka fotak s ktorym mozes ist ´na istotu´ ...
svadby nefotim, ale par kopcekov 3000+ so mnou uz D3ska zdolala. palice sice nosim dve, ale len aby som si setril kolena ...
ergonomia, funkcnost a vykonnost toho fotaku je prudko navykova. nedavno sme to rozoberali s Julom. aj on aj ja mame malych mirrolessov ´na nosenie len tak´ (GF1, E-PL2). ale aj tak zo sebou (ak sa da) tahame D3ky. skratka fotak s ktorym mozes ist ´na istotu´ ...
tie 3000+ chapem ... tam sa clovek nemoze spolahnut na pocasie a D3ka tam kraluje ...
D3ku som par krat drzal a skusal, ergonomia je super (F100ku som vzdy nosil s gripom a fakt to hodne spravi). jedine co mi vadi je vaha :-)
..ja moc vo forach neprispievam, ale mi teraz neda;). Riesim nieco podobne a ak teda stojis o nazor....Kedysi asi cca 9 rokov dozadu som kupil profi hi-tech Olympus E-1 :)s komplet prislusenstvom. Stalo to cez 100 litrov. Bol som v NY a tesil som sa na fotky co tam urobim. Ked som vsak vymlatil 4 sady tuzkovych bateriek za jedno doobedie /bol uz chladny oktober/, skoncil som v BH Photo kde som oplieskal dalsich 300 dolarov za battery grip. Bol to Oly E 10 so 4 MPx chipom bez moznosti vymeny objektivov. Schvalne to pisem, aby bolo jasne aky je rozdiel v technike oproti dnesku. Pozrite si forum kolko je prispevkov o foteni a kolko o technike. Moze si hovorit kdo chce co chce, myslim ze technicke moznosti uz davno predbehli zrucnost mnohych svojich majitelov aj tu na ephoto.
Ja som ten Olympus predal necely rok po jeho kupe za 1/4 cenu a bol som rad ze som sa ho zbavil. Prerobil som jak hovado a odvtedy som si povedal, ze pokial to na seba za rok nezarobi je to vyhadzovanie penazi aj keby som na to budget mal. Odvtedy sa toho drzim a myslim, ze je PRAKTICKEJSIE investovat do skiel ako do hi-tech tela. Je to samozrejme moj subjektivny nazor a nikomu ho nevnucujem. Tiez som mal rozne emotivne nutkania na vsakovake investicie, ale v tomto smere to mam naozaj vyriesene. Vzacne suhlasim so Slavmirom a Jake-om, pretoze zivot sa netoci len okolo fotenia a pokial ma clovek pripadne rodinu ta je urcite vdacna aj za fotky z obycajnej D700-vky, pripadne dovolenky za rozdiel v cene medzi tymito dvoma nakupmi;). Mozno keby som zil zivot zabezpeceneho muza v strednom veku, co potrebuje vyrabat rezijne naklady, firma mu slape sama a on si jednoducho uziva vsetky vyhody bytia.....radil by som Ti uplne inak. Mam vsak 3 hypoteky, manzelku, jedneho prvacika a psa s artritidou. Takze mi staci jedna D300vka, druhu predam a dokupim vybehovu ale novu D700-vku a som happy;). Ak mas fakt chut sa posunut kusok dalej s fotkami cestou je aj kupa Nikkor 24/1.4, 85/1.4, 200/2 a budes mat priestor na kreativitu v ramci svadieb jak hovado. Otazka je len, ci je to rentabilne. Nastrkat tolko penazi do vybavy na fotenie svadbieb a potom za celodenne behanie od rana do rana dostat 300 Eur. To si uz musis zvazit sam:)
Vlastnit Hi-Tech foto veci je uz taka uchylka. Ak vyskusas TOP sklo ci telo a popripade si ho aj kupis tak dalej nestracas cas, neriesis BF, FF, neostrost, tma, este vatsia tma, malo casu a pod. Foto z FX pozerane v 1:1 je na nezaplatenie ... To je jedna strana mince.
Druha strana mince su investicie a je na kazdom ci je ochotny dat tolko kolko TOP Hi-Tech stoji. Preto som sa rozhodol pre D700 ktoru bez vykrvacania viem kupit. Hypo neplatim, decka a aj pes su zdrave, auto uspesne splatene, maly bussines skoro bezpracne kazdy mesiac donesie urcite grose, som aj klasicky zamestnanec v nie spatnej firme. Rodina ma co chce, manzelka si uz postupne zvykla ze foto veci nestoja 5 korun a aj ona je happy ked daco dobre nafotim a hlavne tam kde je ona. Aj D3s by som vedel splatit, ale to radsej pojdem s deckami polyzovat alebo ich inac rozmaznam.
Kazdy sveho stesti strujce jest, alebo na stastie musis byt pripraveny. Fotim a investujem do toho lebo raz dufam ze si ma niekto vsimne, zavola na zaujimave fotenie. Ak nikto tak aspon moje okolie. Uspech bude ak budem mat 1/2 roka obsadeneho aspon zo svadbami za 300e kazdu.
Na druhej strane neviem co by som robil ak by som nefotil. Na auta niesom, zenske obhanat nemusim, kad sa nachlastam tak som chory este dalsi den ....
Nikon D300 - D700 - D3s
v sobotu som fotil chvíľku s Mrcovou D3s-kou...ťažké je to ako hovado, aj drahé a šetko, ale mať na to, kúpim ju a pokoj na dlhočizný čas...pokým sa nerosype úplne samotné telo...
odhliadnuc od toho, že kurva, tie Nikony ale dobre kreslia, to bol iný pohľad do kukátka ako pri tej mojej haraburde, čo mám zo stajne Kopírok, tlačítka hneď po ruke, ergonómia na moje veľké ruky parádna, blesk som ani nechcel zapínať, však aj načo, keď to má krásny výstup na vysokom ISO...akože dovi-dopo...
preto neskúšam lepšie mašiny, lebo je to hovadsky nákazlivé ich aj vlastniť :o)
i keď tá váha môže odradiť, ale ako hovorí jeden človek - chodím do fitka nie preto, aby som mal vypracované svaly, ale aby som udržal foťák bez statívu :o)
Klienti mi neplatia 800 - 1000, skor tak 1/4 - 1/3. Priznavam, nezijem zo svadieb a ani z fotenia. Bezny klienti aj tak prd vedia ci mam FX alebo DX a na ich 10x15 fotkach je to fakt jedno, hlavne ze vidia velky BG a slnecnu clonu.
Ak ide o skla tak mam nikonacke 27-70 2.8, 70-200 VRII, 85 1.8 a este zopar co nestoja za rec.
Ale opat nazor a nie celkom spatny. Preto som toto forum zalozil aby som si vypocul niekoho ineho ako seba.
ked sme pri tom : ako Morawsko-Dunajska boat adventure? Ci az o rok?
Chcem tym povedat, ze FF je niekde inde ako APS-C. D300 nikdy nebude mat kresbu na urvni uz D700. DOF taktiez. FF je skratka slaha, jedina nevyhoda okrem cien je ze to je fakt tazke, velmi tazke a boli po foteni cely clovek.
mrcovu D3s som videl, nezavidim :-) ... par krat som D3 drzal v ruke na roznych predvadzackach. vlacit sa s tym niekolko hodin na svadbe by som nechcel. to je fotak na palicu lebo inac sa to neda rozumne udrzat. potom som kukal po D700, ale za tu cenu mam komplet ETRSi system aky potrebujem aj so svetlami.
no nic ... ked tu D3s kupis, zaloz novu temu so zazitkami a hodnotenim ci sa oplatilo alebo nie, na to budem fakt zvedavy.
Dik za zastavenie a za poradenie.
D3ku som par krat drzal a skusal, ergonomia je super (F100ku som vzdy nosil s gripom a fakt to hodne spravi). jedine co mi vadi je vaha :-)
Ja som ten Olympus predal necely rok po jeho kupe za 1/4 cenu a bol som rad ze som sa ho zbavil. Prerobil som jak hovado a odvtedy som si povedal, ze pokial to na seba za rok nezarobi je to vyhadzovanie penazi aj keby som na to budget mal. Odvtedy sa toho drzim a myslim, ze je PRAKTICKEJSIE investovat do skiel ako do hi-tech tela. Je to samozrejme moj subjektivny nazor a nikomu ho nevnucujem. Tiez som mal rozne emotivne nutkania na vsakovake investicie, ale v tomto smere to mam naozaj vyriesene. Vzacne suhlasim so Slavmirom a Jake-om, pretoze zivot sa netoci len okolo fotenia a pokial ma clovek pripadne rodinu ta je urcite vdacna aj za fotky z obycajnej D700-vky, pripadne dovolenky za rozdiel v cene medzi tymito dvoma nakupmi;). Mozno keby som zil zivot zabezpeceneho muza v strednom veku, co potrebuje vyrabat rezijne naklady, firma mu slape sama a on si jednoducho uziva vsetky vyhody bytia.....radil by som Ti uplne inak. Mam vsak 3 hypoteky, manzelku, jedneho prvacika a psa s artritidou. Takze mi staci jedna D300vka, druhu predam a dokupim vybehovu ale novu D700-vku a som happy;). Ak mas fakt chut sa posunut kusok dalej s fotkami cestou je aj kupa Nikkor 24/1.4, 85/1.4, 200/2 a budes mat priestor na kreativitu v ramci svadieb jak hovado. Otazka je len, ci je to rentabilne. Nastrkat tolko penazi do vybavy na fotenie svadbieb a potom za celodenne behanie od rana do rana dostat 300 Eur. To si uz musis zvazit sam:)
Druha strana mince su investicie a je na kazdom ci je ochotny dat tolko kolko TOP Hi-Tech stoji. Preto som sa rozhodol pre D700 ktoru bez vykrvacania viem kupit. Hypo neplatim, decka a aj pes su zdrave, auto uspesne splatene, maly bussines skoro bezpracne kazdy mesiac donesie urcite grose, som aj klasicky zamestnanec v nie spatnej firme. Rodina ma co chce, manzelka si uz postupne zvykla ze foto veci nestoja 5 korun a aj ona je happy ked daco dobre nafotim a hlavne tam kde je ona. Aj D3s by som vedel splatit, ale to radsej pojdem s deckami polyzovat alebo ich inac rozmaznam.
Kazdy sveho stesti strujce jest, alebo na stastie musis byt pripraveny. Fotim a investujem do toho lebo raz dufam ze si ma niekto vsimne, zavola na zaujimave fotenie. Ak nikto tak aspon moje okolie. Uspech bude ak budem mat 1/2 roka obsadeneho aspon zo svadbami za 300e kazdu.
Na druhej strane neviem co by som robil ak by som nefotil. Na auta niesom, zenske obhanat nemusim, kad sa nachlastam tak som chory este dalsi den ....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa