Chcem si kupit zrkadlovku do cca 25tis.
Chcem fotit hlavne ludi, nase rodinne akcie, ktorych mame do roka fakt vela, cize ludia-portrety, rozne fotenie ludi pri piknikoch, aj nieco na styl ako sa fotia svadobne foto v prirode len akurat rodinneho charakteru , deti, momentky, pripadne prirodne scenerie.. A este keby ste mi poradili nejaky zakladny objektiv k odporucanemu telu (to uz mimo tych 25tis.) cenu nemam stanovenu..
Velmi by ste mi pomohli svojimi odporucaniami. Vopred dakujem!
ja by som ti za 25 ked chces iba telo odporucil canon 50d popripade nikon d90 cenovo narovnako pozri si obe a sam si vyber aj ja som sa medi nimi rozhodoval a vybral som si canon 50d
-k tomu je velmi dobry objektiv (pomer vykon-cena) Tamron 17-50/2.8 za 350 eur(alebo drahsi canon 17-55/2.8 890eur) a ktomu ked chces fakt dobre portrety tak pevny obj. canon 50mm/1.4 za 345 eur
-hlavne ked citam ze foto svadieb a pod zalezitosti pozeraj sa po svetlych objektivoch, cize ´f´ co najnizsie.. a tie hore odporuvane su presne take ake potrebujes :) /f2.8 alebo ta portretna 50/f1.4 -ktoru inak vyuzijes aj na akych akciach (kde je slabsie osvetlenie) prave koly tej vysokje svetlosti objektivu
pikniky, foto v prírode .. kúp si utesnené telo .-) Je to praktickejšie .-) A objektív - od toho sa odvíja všetko, ak si náročný na výstup a chcel by si aj fotky väčšie ako 40x30 tak tam je práve kameň úrazu .. nejaký záklaďák by som rozmenil na niečo poriadnejšie. A na ten štýl ako sa fotia exteriérové svadobné foto potrebuješ aj nejakú odrazku a bodol by aj nejaký flash, najlepšie aspoň 2, ešte lepšie 3 .-DDD To potom je fajn výber pri šetrení Nikon D300 ( ešte lepšie Nikon D700 ) + Nikonový 24-70/2.8 ( pre ľudkov by som sa do ultraširokého skla pod 24mm nehnal ) , ziľla by sa aj 70-200/28 v značke .. a pokiaľ to plánuješ ( tie svadby to evokujú ) ako príležitostný zárobok určite premýšľaj nad druhým telom ( záložným, pomocným, .. ) Tu by stačila aj tá Nikon D90 ( alebo D300 k D700 ) .. A potom by sa ti zišiel poriadny statív, potom poriadny batoh, či taška a potom .. zistíš že z 25 tisíc zašlých koruniek máš 250 tisíc ... :-DDDDDDDd
ale najpragmatickejšie ( keby som si mal ja vybrať na tvojom mieste ) by bolo, pokiaľ to chceš naozaj iba ako hobby fotograf na začiatok a chceš aj kvalitnejší výstup:
Nikon D90
35/1.8G
50/1.8 ( ešte lepšie 50/1.4G )
.. 50-ku môžeš nahradiť 60mm f/2.8G ED AF-S Micro NIKKOR - uberie ti síce na možnosti lepšie sa hrať s DOF, ale pridá ti možnosť fotiť detail a macro ...
a ak budeš fotiť v interiéri, často bodne flash voľne pohodený v priestore .-)
canon 5D mark II, canon 1D mark IV, 14mm 2.8 II L, 24mm 1.4 II L, 35mm 1.4 L, 85mm 1.2 II L, 70-200 f2.8 II L, pocketwizardy, pár bleskov, statívy, nejaké ezyboxy a príslušenstvo. ja by som bral toto :)
neviem aky mas rozpocet na objektivy.. Canon ma lacnejsie objektivy (tie lacne). pokial ta tlacia peniaze zober nejaky C xxD - 50D, 60D. pokial nemas limit na skla, zober Nikon D90..
utesneny pentax k-7 s utesnenymi kitovymi objektivmi a k tomu nejake pevne ohniska, napr. FA50/1.4 pripadne pockat na photokinu, budu uvedene nove tela vsetkych znaciek, ergo ceny starych pojdu mozno trosku dolu
waw, tolko prispevkov som ani necakala :) len teraz ktory si vybrat? Asi predsalen nejaky dobre utesneny. A objektiv nejak v cene do 600-800eur proste aby to bol dobry fotak so skvelym objektivom. V tej cene som pozerala aj Canon 550, nikto ho tu nespomenul :) preco? Nie je na to vhodny?
waw, tolko prispevkov som ani necakala :) len teraz ktory si vybrat? Asi predsalen nejaky dobre utesneny. A objektiv nejak v cene do 600-800eur proste aby to bol dobry fotak so skvelym objektivom. V tej cene som pozerala aj Canon 550, nikto ho tu nespomenul :) preco? Nie je na to vhodny?
nie, nie je :) Odporucam este vela studovat o fotakoch a ich funkcii
25 tisic za 550D telo je vela. vyssie modely tu spomenute ti urcite lepsie sadnu do ruky, nehovoriac o inych vyhodach (vecsi hladacik, viac funkcii.. atd).
500D / 550D su entry level zrkadlovky v cenách okolo 500€, za tých 25 tisíc korún choď radšej do vyššej triedy ako canon 50D / nikon D90
na samotnoom fotaku ani tak nezalezi, zlaezi sko na tom co mas na nom nastoknute, pokial je to zrkadlovka. slabsie telo s lepsim objektivom je silnejsia kombinacia ako silnejsie telo s objektivom standardne predavanym v sete. objektivy zvycajne preziju dlhsie ako tela...
Zober Canon eos 50d alebo pentax k7, tie sú utesnené...nikon D300 je už trochu drahší a d90 je tiež parádny, ale utesnený nie je...canony nižšie od 50d by som na tvojom mieste nekupoval, držal som to v ruke, ale nechcel by som to...
canon 5D mark II, canon 1D mark IV, 14mm 2.8 II L, 24mm 1.4 II L, 35mm 1.4 L, 85mm 1.2 II L, 70-200 f2.8 II L, pocketwizardy, pár bleskov, statívy, nejaké ezyboxy a príslušenstvo. ja by som bral toto :)
minule si pisal ze 70-200 mkII je zbytocne predrazena somarina :) ci?
namiesto tej 5DmkII by som tam napisal 1Ds mkIV :) aby sa to uz maximalne nieslo v duchu tvojho prispevku :)
ja by som si za cenu do 850€ kupil 50D, mozno 60, ale tu som este nevidel :) a nepozeral fotky z nej, tak neviem no... :)
hej? kde som to písal? nevytrhol si z kontextu? ale to je jedno. ked sú peniaze, a v tomto prípade evidentne sú tak neriešim. ako reportážne all round sklo postačí. preto som dal ako jediný zoom. 1Ds že sa má nahradiť. ja tomu neverím, ale nechal som sa presvedčiť, ale samozrejme ked z tých 25 tis. ostane na to, tak prečo nie.
hej? kde som to písal? nevytrhol si z kontextu? ale to je jedno. ked sú peniaze, a v tomto prípade evidentne sú tak neriešim. ako reportážne all round sklo postačí. preto som dal ako jediný zoom. 1Ds že sa má nahradiť. ja tomu neverím, ale nechal som sa presvedčiť, ale samozrejme ked z tých 25 tis. ostane na to, tak prečo nie.
:)
neviem, tak to mam v pamati z minulych diskusii, ci to bolo myslene tak ze len premna je nanic, ze by mi stacilo f4 bez IS ?:D
tej casti o 1Ds celkom nerozumiem, ze co si chcel povedat,,, :/ ze neveris ze prijde na trh nove Ds ? ci,,??:)
telo cca 25tis.
-k tomu je velmi dobry objektiv (pomer vykon-cena) Tamron 17-50/2.8 za 350 eur(alebo drahsi canon 17-55/2.8 890eur) a ktomu ked chces fakt dobre portrety tak pevny obj. canon 50mm/1.4 za 345 eur
-hlavne ked citam ze foto svadieb a pod zalezitosti pozeraj sa po svetlych objektivoch, cize ´f´ co najnizsie.. a tie hore odporuvane su presne take ake potrebujes :) /f2.8 alebo ta portretna 50/f1.4 -ktoru inak vyuzijes aj na akych akciach (kde je slabsie osvetlenie) prave koly tej vysokje svetlosti objektivu
Nikon D90
35/1.8G
50/1.8 ( ešte lepšie 50/1.4G )
.. 50-ku môžeš nahradiť 60mm f/2.8G ED AF-S Micro NIKKOR - uberie ti síce na možnosti lepšie sa hrať s DOF, ale pridá ti možnosť fotiť detail a macro ...
a ak budeš fotiť v interiéri, často bodne flash voľne pohodený v priestore .-)
namiesto tej 5DmkII by som tam napisal 1Ds mkIV :) aby sa to uz maximalne nieslo v duchu tvojho prispevku :)
ja by som si za cenu do 850€ kupil 50D, mozno 60, ale tu som este nevidel :) a nepozeral fotky z nej, tak neviem no... :)
neviem, tak to mam v pamati z minulych diskusii, ci to bolo myslene tak ze len premna je nanic, ze by mi stacilo f4 bez IS ?:D
tej casti o 1Ds celkom nerozumiem, ze co si chcel povedat,,, :/ ze neveris ze prijde na trh nove Ds ? ci,,??:)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa