http://www.canonrumors.com/2010/09/1ds-mark-iv-in-2011-or-2012-cr2/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+canonrumors%2Frss+%28Canon+Rumors%29&utm_content=FaceBook
co na to hovorite?:)
myslim hlavne ze v 5D bude najskor ten 28Mgpx a v 1Ds mozno dokonca 39mgpx :)
ti co uvazujete o 5D, pockate si ? ci idete do mkII (rok je pre Vas dlho) ?
moja rec, 12 MPx je na fotky dostatok a tych cca medzi 20 az 30 je hranica unosnosti sucastnych objektivov a staci to aj na dobre a kvalitne orezy, mas recht
Nooo rozbehli ste sa tu..... ja napisem ako to beriem ja :) mam 1D mark a cakam kym pride 5D mark III a verim ze pride s novym ostrenim aspon na urovni 7D-cka a potom doplnim 1D-cko o 5D-cko... pravda je ze niekedy tych 10 MPx je malo... na detailnych fotkach je to OK ale ak fotim skupinu ludi stracaju sa detaily.. predsa mensi pocet bodov a nevykresli kazdy detail... takze ja sa tesim na novy 5D mark III len nech ma dobre ostrenie, perfektne nech zvlada vysoke ISO a hlavne nech nema viac ako 24 MPx.... a budem vysmiaty :) a stastny :)
moja rec, 12 MPx je na fotky dostatok a tych cca medzi 20 az 30 je hranica unosnosti sucastnych objektivov a staci to aj na dobre a kvalitne orezy, mas recht
presne preto robi Canon objektivy mkII (70-200, 300, 400...) a aj extendery mkIII :)
lebo vela objektivov sucasnych je este z cias ked sa fotilo najviac na film, a neberie do uvahy odlesky napr od snimaca a ine specifika ktore sa vyskytuju iba pri digitalnej fotografii. A zaroven samozrejma maju riesit vysoke naroky snimacov na vykreslenie aj najmensich detailov.
pe3k presne tak ak bude mat 5D mkIII ostrenie lepsie ako tomu bolo u mark I a II tak to bude konecne pohotovy stroj.potom ho nepredam ako MK II po mesiaci
toto nemozem komentovat, ale inac je to v takejto popularnej forme napisane vacsinou vsade - pripustnost skla a kontrast pre vyssie rozlisenia su trosku ine parametre - hustota skla, mriezka,... je toho dost, odlesky su az na konci
takze Ty mas ako dobry fotograf (za toho Ta uprimne povazujem pri nahlade do tvojej tvorby tu na ephote) vo fotovybave nejaky Canon 1000D + setak a povedzme 75-300 mkIII hej ?:)
naco by Ti bola 5DmkII ked technika nerobi rozdiel :) ci ?
1000D vs 5D je rozdiel, a 5DmkII a 5DmkIII uz nieje,,?? ci ako,,, ? nechapem to,,,
aj dobrý fotograf potrebuje občas dobrý foťák aby mohol urobiť dobru fotku:) len to som chcel - v technike su brutal rozdiely medzi 550D a 5D ii a medzi 5DII a H3D su veľké rozdiely:D
(Reklamy pre T-mobile sa tiež nefotia z nejakého dovodu s 550D ale s H3D alebo občas aj 1Ds III)
Poeticky: proste občas z hovna bič neupletieš, viem o čom hovorím.. (mám doktorát z pedagogiky :D)
vsak jasneee ze mas pravdu, chapem co si chcel povedat a suhlasim, ale rozpravam sa tu o tom ze clovek ktory ovlada DSLR a ma zalozne, telo + uvazuje o povedzme 5DmkIII alebo 1Ds mkIV tak ten rozdiel podla mna urcite vyuzije, a nieje zanedbatelny,
ale ako pisem, mozno ze v studiu na portret je to jedno, kde mas povedzme hodinu na to nafotit modelku, ktora spravi tu istu pozu aj 100x, a teda ani nepotebujes nejake super ostrenie (auto focus) atd, mozes kludne aj s tou 550D ist cestou pokus omyl, a jedna zo 100 bude super fotka :)
no ale ked si na stadione a na finale ligy majstrov, tak kazdy pixel navyse je pre fotografa spasou, lebo ho moze vyuzit pri orezani, momentu ktory LTT zachytil a obleti cely svet, zatial co jeho kolega s o generaciu starsiou DSLR a pomalsim autofocusom bude mat zaostrene akurat prd :) lebo to nestihne technika,,,
to som chcel povedat, a pritom zaplati len o zlomok menej ako keby pockal na novu verziu a o mesiac dlhsie fotil zo zaloznym telom, alebo teda pol roka,,, :)
stale sa tu na nieco caka..stale tie iste temy dookola...
...planujem buduci tyzden kupit Canon 24-70/f2,8 a je mi jedno ci ma vyst tento rok inovovany model.
1Ds mkIV a 5D mkIII
lebo vela objektivov sucasnych je este z cias ked sa fotilo najviac na film, a neberie do uvahy odlesky napr od snimaca a ine specifika ktore sa vyskytuju iba pri digitalnej fotografii. A zaroven samozrejma maju riesit vysoke naroky snimacov na vykreslenie aj najmensich detailov.
naco by Ti bola 5DmkII ked technika nerobi rozdiel :) ci ?
1000D vs 5D je rozdiel, a 5DmkII a 5DmkIII uz nieje,,?? ci ako,,, ? nechapem to,,,
(Reklamy pre T-mobile sa tiež nefotia z nejakého dovodu s 550D ale s H3D alebo občas aj 1Ds III)
Poeticky: proste občas z hovna bič neupletieš, viem o čom hovorím.. (mám doktorát z pedagogiky :D)
http://www.ephoto.sk/tip-redakcie/vyhodene-peniaze/
ale ako pisem, mozno ze v studiu na portret je to jedno, kde mas povedzme hodinu na to nafotit modelku, ktora spravi tu istu pozu aj 100x, a teda ani nepotebujes nejake super ostrenie (auto focus) atd, mozes kludne aj s tou 550D ist cestou pokus omyl, a jedna zo 100 bude super fotka :)
no ale ked si na stadione a na finale ligy majstrov, tak kazdy pixel navyse je pre fotografa spasou, lebo ho moze vyuzit pri orezani, momentu ktory LTT zachytil a obleti cely svet, zatial co jeho kolega s o generaciu starsiou DSLR a pomalsim autofocusom bude mat zaostrene akurat prd :) lebo to nestihne technika,,,
to som chcel povedat, a pritom zaplati len o zlomok menej ako keby pockal na novu verziu a o mesiac dlhsie fotil zo zaloznym telom, alebo teda pol roka,,, :)
...planujem buduci tyzden kupit Canon 24-70/f2,8 a je mi jedno ci ma vyst tento rok inovovany model.
či myslíš na to, že ty velmi rád ale nemôžeš? :))))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa