Fórum » O TECHNIKE

Poruchovost zn. Nikon?

WildSammy
WildSammy 2010-09-18 20:19:04+02
Zdravim ePhotaci :-) Zvazujem kupu techniky Nikon, ale chcem sa spytat ako je na tom co sa tyka poruchovosti. Na nete som sa docital, ze servis nie je nic moc a nerad by som s nim mal cest. Ci je lepsie ist radsej osobne do ochodu si prevziat veci a na mieste vyskusat alebo ci staci objednat cez internet a mali by prist v poriadku kusy? Totiz som sa na nete docital o katastrofickych scenaroch, ze 24-70tky nejak prepustaju svetlo, ze sa z nich odliepaju prstence, ze sa zasekavaju pri zoomovani a podobne. D700, ze frka olej z uzavierky na senzor, odchadza CF sachta, na 80-200, ze stoji vymena odideneho AF 20tis, D3S po roku prestal ostrit a zevraj Nikon zacina robit masovo a nie kvalitne ako kedysi. Ak daco nove vypustia, ze treba pockat aspon 3/4 roka, kym sa zacnu predavat bezproblemove kusy. Necital som to na ziadnom Canon/Pentax/Sony a ani inom fore, ale priamo na Nikonackych forach. Zacinam byt uz naozaj paranoidny, lebo mam na to svoje dovody. Doteraz som mal Pentax, kde kvalita taktiez pokulhavala a keby ma byt na tom Nikon podobne, len 4x drahsie, tak by ma asi slahlo na mieste. Ako je to teda s Nikonom a ich kvalitou? Dakujem vsetkym za odpovede.

Tomáš Machara
2010-09-19 12:30:28+02
Robil som v obchode s fototechnikou, za ten cas, co som tam bol, pomer reklamacii nikonu k inym znackam bol vyrazne v prospech nikonu....bez prehanania. Nebudem spominat znacku, aby som tu nepoburoval iny ´tabor´ ale aby som predaval zakaznikovi nove zrkadlo a pri pokuse predviest mu ako to funguje zistim, ze nejde AF, to svedci o tom, ze to, co predavaju, predom netestuju, o Nikone sa toto povedat neda. Asi tolko moja skusenost...

afkaa.i
2010-09-19 13:16:33+02
rukami mi preslo 3x D50, D70, D80, D300, D700, 3x sb-900, 2x sb-800, 3x sb-600 + nespocetne vela objektivov.
pokazilo sa:
* D70 - AF modul, vymena po zarucnej dobe bezplatne, nakolko to bola chyba serie
* guma na palec na D700 sa pomaly odliepa, ale ked si zoberiem, ako s nim zaobchadzam, voda, prach, pot, niet sa co cudovat.
* guma na 24-70/2.8 sa na zaostrovacom prstenci odlepila, kupil z ebayu za 15 euro novu, nasadil a ziaden problem.

ja som spokojny.

dmedia
2010-09-19 14:18:48+02
Za 20-rokov uzivania Nikon techniky-asi 10 tiel, 20-30objektivov, ziadna porucha. Ani vsetci moji Nikon pozitivny znami nic mimoriadne neriesili. Par banalnych drobnosti som riesil, ale to sa nepocita, vsetko znicene nadmernym uzivanim, nejaky ten polep, zaseknuty zoom, dazdom premocene telo, gumeny prstenec a pod. Jedine co sa pokazilo bolo na predanych D40 par bakelitovych 18-55, odchadzalo tam ostrenie, ale to su low endy a to si isto neides kupit. Stredna a pro trieda ma vynikajuce vypracovanie, hlavne objektivy si drzia svoj status uz roky. Rozhodnutie je na tebe, ale co sa tyka prevedenia, Nikon stale patri k poprednym vyrobcom aj co sa tyka kvality v tejto oblasti.

tomis.ales
2010-09-19 14:35:05+02
Mne sa na D700, tiez zacina pomalinky na jednom malinkom mieste odlepovat guma pod palec ale ja to drzim jak lalo a tlak na tu gumu ju fakt velky, tak sa necudujem. Inac som nikdy s Nikonom nemal problemy.

kecal
2010-09-19 16:14:17+02
príspevok od: Jozef Peniak
neverím že sa ti na D200 neodlepili polepy (mne sa to v pohode stalo 2x za 3 roky...) už kludne aj z objektívov to isté ohľadom prstencov, 17-80 tky sa mi rozpadli napr. dve.. a kamošovi pekne drhne 24-70, Mám pocit, že kazí sa už fakt všetko. Okrem starých manuálnych skiel Nikkor... ja som dva roky na Canone a popravde už len čakám čo sa pokaká...
gripy som na D200 ku koncu záruky dal prelepiť, odvtedy sú Ok, ale tu sa jednalo skôr o to fotenie, veď niečo ako polepy, popruh a tak sa neráta. Inak tá 18-70 je ešte origo a 100 pro OK . nie je problém s prstencom .-)

WildSammy
2010-09-19 23:01:40+02
príspevok od: IceDive1
A co planujes kupit?
Vyzera to na D700, SB-900 a k tomu nejake skla v com este nemam celkom jasno. Vytvoril som si viacej alternativ a jednu z nich si potom vyberiem :-) cakam vsak este, ze ake info prinesie photokina :-)

brancin
2011-02-09 08:00:40+01
Ten olej mozem len potvrdit, velmi zla skusenost s D700 uz som mal kopu problemov a mam ho len pol roka ...

brancin
2011-02-09 08:03:33+01
príspevok od: WildSammy
Zdravim ePhotaci :-) Zvazujem kupu techniky Nikon, ale chcem sa spytat ako je na tom co sa tyka poruchovosti. Na nete som sa docital, ze servis nie je nic moc a nerad by som s nim mal cest. Ci je lepsie ist radsej osobne do ochodu si prevziat veci a na mieste vyskusat alebo ci staci objednat cez internet a mali by prist v poriadku kusy? Totiz som sa na nete docital o katastrofickych scenaroch, ze 24-70tky nejak prepustaju svetlo, ze sa z nich odliepaju prstence, ze sa zasekavaju pri zoomovani a podobne. D700, ze frka olej z uzavierky na senzor, odchadza CF sachta, na 80-200, ze stoji vymena odideneho AF 20tis, D3S po roku prestal ostrit a zevraj Nikon zacina robit masovo a nie kvalitne ako kedysi. Ak daco nove vypustia, ze treba pockat aspon 3/4 roka, kym sa zacnu predavat bezproblemove kusy. Necital som to na ziadnom Canon/Pentax/Sony a ani inom fore, ale priamo na Nikonackych forach. Zacinam byt uz naozaj paranoidny, lebo mam na to svoje dovody. Doteraz som mal Pentax, kde kvalita taktiez pokulhavala a keby ma byt na tom Nikon podobne, len 4x drahsie, tak by ma asi slahlo na mieste. Ako je to teda s Nikonom a ich kvalitou? Dakujem vsetkym za odpovede.
Ten olej mozem len potvrdit, velmi zla skusenost s D700 uz som mal kopu problemov a mam ho len pol roka ...

Kupil si tu 700 nakoniec?

laci99
2011-02-09 09:04:29+01
Ja ako používam profesionálne orientované telá / objektívy (D200, D700) tak tiež len tie gumy sa na všetkom odliepajú, inak žiadne poruchy ani pri horšom zaobchádzaní a rozsiahlom využívaní. Nedávno som využil servis Nikon Praha – poškodil som telo fotoaparátu pri páde o zem. Po čítaní sťažovateľov na internete som sa obával čo z toho bude, ale postupovali rýchlo a profesionálne. Fotoaparát mi vrátili v 100% stave.

JaVo_24
2011-02-09 09:36:59+01
Mal som dva roky Nikon D80 a teraz tretí rok používam Nikon D300 za ten čas som prestriedal asi 10 objektívov zoomy aj pevné sklá často aj bazarové (najstaršie 6 ročné) a nikdy som s ničím nemal problém. Takisto používam tretí rok SB-900 (svadby, stužkové) a funguje bezproblémov. Nikon ma vo funkčnosti ešte nesklamal, a to s ním často nezaobchádzam \"v rukavičkách\".

NIKON D666
2011-02-09 09:48:44+01
NIKON NO PROBLEM

Mám D100ku a fachci super akurat je pomala v ostreni a len 3obr./sec,
mam aj D2x to je ine delo

Objektiv 50mm 1.8D + 16-85mm spolahlivost

SB 900

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-02-09 09:49:53+01
Ja som mal NIkon pred dvoma troma rokmi, D200 - jazdila ako hodinky, ani raz nezamrzla, 80 000 cyklov fotí s tou závierkou dodnes, výnena pogumovaní po roku a pol. 18-70 - sa rozsypal - zložili ho funguje o dnes, SB800 - po roku mi zhorela základná doska servis mesiac v záruke neplatil som nič. Teraz fotím s Canonom ktorý je poruchovejší aspon sa tak traduje zatiaľ mi len pár krát zamrzlo 40D (kvoli kontaktom na baterii v BG gripe, inak sa nič neodliepa blesky nehoria. objektívy Canon čo mám sú tiež celkom mechanicky dobré zatiaľ sa nič nepokazilo tak uvidíme po 5 rokoch

WildSammy
2011-02-09 12:13:58+01
príspevok od: brancin

Kupil si tu 700 nakoniec?
Nazdar.. ano kupil som nakoniec D700 az na zopar detailov som zatial spokojny

brancin
2011-02-09 12:29:16+01
Nazdar.. ano kupil som nakoniec D700 az na zopar detailov som zatial spokojny
No a s tym olejom na senzore si sa nestretol? Alebo si radsej davas vycistit fokak niekde v servise? Ja som dostal k nemu papier na 10 cisteni zadarmo.

WildSammy
2011-02-09 12:48:29+01
No a s tym olejom na senzore si sa nestretol? Alebo si radsej davas vycistit fokak niekde v servise? Ja som dostal k nemu papier na 10 cisteni zadarmo.
Chvalabohu zatial ten olej na senzore nemam.. tiez som dostal papier na niekolko cisteni zdarma. Mam vsak problem, ze mi vrzgaju CF dvierka a zobrazenie AF bodov v hladaciku vobec nezodpoveda skutocnosti. Jeden krat mi fotak aj zamrzol koli dakemu problemu s napajanim. Nakolko su to kozmeticke vady, tak som to nejak neriesil. Zakupil som si servisny manual a pozrel v nom ako je to cele spravene. Vo vyrobe podla vsetkeho nastavili doraz hlavneho zrkadla tak, aby som v hladaciku naozaj videl, ci mam spravne zaostrene, tj. opticky, je to dobre pre manual focus a tym sa vlastne posunul obraz tak, ze tie AF body su trosku mimo. Kupil som si matnicu pre MF zn. KatzEye a tym sa mi moja teoria len potvrdila. Keby si to chcem cele nastavit podla spravnosti, musel by som doraz zrkadla nastavit tak, aby zobrazenie v hladaciku korespondovalo s AF bodmi a potom si zakupit podlozky pod matnicu a vypodlozit ju tak, aby mi obraz v hladaciku zas zodpovedal s realnym zaostrenim. Cize by bolo presne MF aj AF. Kedze sa mi to zda byt na moje pomery dost zlozite, tak kaslem na to a do servisu to koli tomu posielat nemienim. Nejak ma to zatial v nicom neobmedzilo a nie je to az tak markantne. Inac zrejme koli tomu oleju dava Nikon aj tie cistenia zdarma Dufam vsak, ze mna tento problem obide Po akom case sa Ti to vyskytlo? Ostatne veci inac ficia v poriadku, trocha ma sklamalo, ze AF body v potretovej polohe blizko oka nie su citlive v oboch smeroch, ale len v jednom a navyse v takom, ze sa to zrovna na oko nevie chytit, Inac pohodicka

WildSammy
2011-02-09 12:58:02+01
Co sa tyka cistenia senzoru, tak mozes skontaktovat uzivatela \"dodo_bb\" z tohto fora, ktory ma oficialne skolenie na cistenie senzorov Nikon a urcite Ti to ochotne spravi a bude to spravene tak ako to ma byt

brancin
2011-02-09 14:00:49+01
No doda by som rad skontaktoval ale nie som na Sk. On by aj tak len senzor vycistil, lenze fotak mam este v zaruke a koho ma bavit kazdy 2 mesiac pucovat senzor od oleja.
Napisem este sem do servisu v Osle ci sa to da nejako odstranit v ramci zaruky. Bo aj co som googlil, aj mi pisal uzivatel na Panoramiu tak maju majitelia 700viek rovnaky problem. Teda vyrobna vada. Aj predtym co som mal problemi tak tu v Osle mi to do 2 dni odstranili u nas na Sk som mal cakat na to mesiac
A maju to chytro u nas doma vymyslene, 10 cisteni zadarmo, to mas zhruba tak na tie 2 roky a dovidopo mas po zaruke, chytra to firma Nikon. Ktovie ci sa rovnaky problem vyskytuje aj u D3 bo to by som povedal ze asi maju dost rovnake \"creva\".
A tu matnicu si menil sam? Pozeral som to je k tomu aj navod.

WildSammy
2011-02-09 14:31:10+01
No doda by som rad skontaktoval ale nie som na Sk. On by aj tak len senzor vycistil, lenze fotak mam este v zaruke a koho ma bavit kazdy 2 mesiac pucovat senzor od oleja.
Napisem este sem do servisu v Osle ci sa to da nejako odstranit v ramci zaruky. Bo aj co som googlil, aj mi pisal uzivatel na Panoramiu tak maju majitelia 700viek rovnaky problem. Teda vyrobna vada. Aj predtym co som mal problemi tak tu v Osle mi to do 2 dni odstranili u nas na Sk som mal cakat na to mesiac
A maju to chytro u nas doma vymyslene, 10 cisteni zadarmo, to mas zhruba tak na tie 2 roky a dovidopo mas po zaruke, chytra to firma Nikon. Ktovie ci sa rovnaky problem vyskytuje aj u D3 bo to by som povedal ze asi maju dost rovnake \"creva\".
A tu matnicu si menil sam? Pozeral som to je k tomu aj navod.
Ano, matnicu som si bez problemov vymenil sam, ale je pravda, ze som k tomu mal potrebne naradie este z cias Pentaxu, na ktorom som si matnicu menil tiez. Vtedy mi spolu s matnicou prisli take specialne kliestiky, do ktorych si vezmes matnicu a pomocou nich ju aj osadis. Velmi mi to cely proces vymeny ulahcilo. K tej KatzEye matnici zas poslali taku srandu na uvolnenie tej pruziny, ktora ju drzi, cize cele som to mal hotove za cca. +/- 5min Robil som to podla navodu na KatzEye stranke, ale su navody aj inde na nete. Btw.. ten olej sa sam po case nevyfrka? Proste, ze po nejakom case uz prestane frkat. Ci to tak nefunguje?

brancin
2011-02-09 14:37:29+01
Ano, matnicu som si bez problemov vymenil sam, ale je pravda, ze som k tomu mal potrebne naradie este z cias Pentaxu, na ktorom som si matnicu menil tiez. Vtedy mi spolu s matnicou prisli take specialne kliestiky, do ktorych si vezmes matnicu a pomocou nich ju aj osadis. Velmi mi to cely proces vymeny ulahcilo. K tej KatzEye matnici zas poslali taku srandu na uvolnenie tej pruziny, ktora ju drzi, cize cele som to mal hotove za cca. +/- 5min Robil som to podla navodu na KatzEye stranke, ale su navody aj inde na nete. Btw.. ten olej sa sam po case nevyfrka? Proste, ze po nejakom case uz prestane frkat. Ci to tak nefunguje?
Mozno sa vyfrka k tomu som sa nedocital no a otazne je co zas bude mazat tie pohyblive casti
Vies ako sa vravi, kto maze ten jede ... To mam ocakavat potom krach zrkadla
Smradi, toto mal Nikon zvolavat do servisov ale kdeze by si oni daco take priznali ...
Asi si mal ostat pri tom Pentaxe Taka K-5 vyzera fajne veru.

WildSammy
2011-02-09 14:54:10+01
Mozno sa vyfrka k tomu som sa nedocital no a otazne je co zas bude mazat tie pohyblive casti
Vies ako sa vravi, kto maze ten jede ... To mam ocakavat potom krach zrkadla
Smradi, toto mal Nikon zvolavat do servisov ale kdeze by si oni daco take priznali ...
Asi si mal ostat pri tom Pentaxe Taka K-5 vyzera fajne veru.
Praveze som rad, ze som presiel na Nikon K-5 je veru delo a strieborna v Limited edicii s Limited striebornymi sklami vyzera super, ale FF je FF a Nikon je Nikon Btw.. ak by Ta zaujimali tie matnice, tak sa mrkni na http://www.katzeyeoptics.com/ alebo http://www.focusingscreen.com/ Oba su to spolahlivy dodavatelia

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()