Fórum » O TECHNIKE

Poruchovost zn. Nikon?

WildSammy
WildSammy 2010-09-18 20:19:04+02
Zdravim ePhotaci :-) Zvazujem kupu techniky Nikon, ale chcem sa spytat ako je na tom co sa tyka poruchovosti. Na nete som sa docital, ze servis nie je nic moc a nerad by som s nim mal cest. Ci je lepsie ist radsej osobne do ochodu si prevziat veci a na mieste vyskusat alebo ci staci objednat cez internet a mali by prist v poriadku kusy? Totiz som sa na nete docital o katastrofickych scenaroch, ze 24-70tky nejak prepustaju svetlo, ze sa z nich odliepaju prstence, ze sa zasekavaju pri zoomovani a podobne. D700, ze frka olej z uzavierky na senzor, odchadza CF sachta, na 80-200, ze stoji vymena odideneho AF 20tis, D3S po roku prestal ostrit a zevraj Nikon zacina robit masovo a nie kvalitne ako kedysi. Ak daco nove vypustia, ze treba pockat aspon 3/4 roka, kym sa zacnu predavat bezproblemove kusy. Necital som to na ziadnom Canon/Pentax/Sony a ani inom fore, ale priamo na Nikonackych forach. Zacinam byt uz naozaj paranoidny, lebo mam na to svoje dovody. Doteraz som mal Pentax, kde kvalita taktiez pokulhavala a keby ma byt na tom Nikon podobne, len 4x drahsie, tak by ma asi slahlo na mieste. Ako je to teda s Nikonom a ich kvalitou? Dakujem vsetkym za odpovede.

Kaiman81
2011-02-09 19:06:08+01
To máš asi tak jedno,o polepoch na nikone je známe že sa po roku začnú odliepať,ale to je \"detail\" u Canonu ti to ale nehrozí ani za 5r a viac to že 24-70tky sa sekajú je známa vec a fakt.
ale poviem ti to takto,ak sa má niečo posrať tak sa to poserie,či je to Canon Nikon alebo niečo iné. jediné čo asi fakt znesie vela su staré filmové SLR to sa snáď ani zodrať nedá....
Záver: prestaň čítať fóra,lebo si nikdy nič nekúpiš...

rcibi
2011-02-09 19:46:22+01
kaiman ma pravdu, prestan čítat fóra, je to najlepsia cesta ako sa dostat do cvokhousu. mna tak strašili pred kúpou renaultu, na forach som sa dočítal strašné veci, vraj to sú najväčšie črepy ale nedal som si povedat. naša thalia má 5 rokov, vyše 60 000 km a v servise bolo len 1 raz (aj to len preventívne lebo sa mi nezdalo štartovanie), nikde ma nenechalo, chorvátsko zvládlo bez problémov, atd.......ale má fakt starostlivost ako sa patrí. chápeš čo chcem povedať ? toto bolo síce dost od veci, takže naspät k foto, mám druhý rok nikon D90, objektív 18-200 nikkor, blesk SB900...atd...bla, bla. nafotil už zopár svadieb, športových akcií, fotil v mrazoch, na plážach, objektívy mením často a na svadbe sa k nemu veru nedá vždy chovať v rukavičkách. a ide všetko bez problémov...........

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()