Mám fotoaparát Nikon D5000 a objektív 18-105, chcela by som fotiť v interiéri, ale aj exteriéri / svadby, zvieratá/, bude mi treba zakúpiť externý blesk? Ak áno, prosím poraďte, aký.... ďakujem
Hmmm...ziadna fotka v galerii, ziadny koment na fotky autorov...a to, ze xces s takou zostavou fotit svadby...no drzim palce. Kazdopadne ak su peniaze, neostava mi nic ine len kazdemu externy blesk odporucit. Drzim palce...svetlu zdar.
prosim vas neviete niekto ako dlho vydrzia baterky na blesku pentax 540 a metz 580?dakujem
Až do vybitia, obvykle a to je vtedy, keď im dôjde šťava. Rozumnejšiu odpoveď neviem, kedže neviem, aké baterky tam máš, v akom režime ide blesk a s akým výkonom :-)))
Až do vybitia, obvykle a to je vtedy, keď im dôjde šťava. Rozumnejšiu odpoveď neviem, kedže neviem, aké baterky tam máš, v akom režime ide blesk a s akým výkonom :-)))
tak baterky mam nimh 2700 a ked ide blesk na plny vykon lebo som cital ze orig blesk pentax 540 vydrzi aj okolo 300 zableskov
V interiéry sa ti blesk zíde. A na svadbu by som už vôbec bez blesku nešiel. Ale to ani s tvojim objektívom. Keď chceš fotiť svadby, tak si prikúp ešte nejaký portrétny objektív (pevné svetelné sklo 50 alebo 85mm) a vhodný bude aj svetelnejší zoom (f/2.8) a nejaké odrazky, svetelné dáždniky...
Si si istá, že chceš fotiť svadby? Je to jedno z najťažších a najnáročnejších fotení. Najnáročnejšie na použitú techniku a skúsenosti. Zmeškané nedobehneš, chyby neopravíš a klienti sú najnáročnejší (svadbu si kvôli skazeným fotkám nebudú opakovať). Skús sem dať aspoň zopár tvojich fotiek (portréty, akcie v zlom svetle...) a požiadaj o komentáre, nech vieš, či na to máš.
No, ono je na Slovensku hromada svadobnych fuserov, ktori sa nehanbia vypytat si 400€ za totalny odpad, ktory isiel z karty rovno na DVD a zakaznici su este k tomu aj spokojny. Videl som take cosi, fotograf si vypytal 12000 SK aj s kamerou a poviem ti, nic horsie som nevidel. A novomanzelsky par? Boli megaspokojny. Takze ide aj o sirenie osvety ludom, ktori nevedia ako maju vyzerat svadobne fotografie. Oni castokrat ani nevedia co je dobre a co nie. Totiz kazdy, kto ma dnes zrkadlovku sa automaticky oznacuje ako FOTOGRAF a tak to potom aj vyzera.
Pravda je, ze fotit svadbu je jednoznacne najtazsia foto disciplina. Pokazde ma tyzden bolia plecia a prsty od tazkeho fotaku, pri foteni je zhon jak svina, musim byt vsade a byt pri tom nenapadny/neviditelny, predvidat, byt neskutocne rychly, vzdy su stresy jak pred maturou a kopec svadobcanov, ktori sa ti VZDY postavia pred fotak, ked zrovna mas zaostrene na super zaber :)
Blesk
Si si istá, že chceš fotiť svadby? Je to jedno z najťažších a najnáročnejších fotení. Najnáročnejšie na použitú techniku a skúsenosti. Zmeškané nedobehneš, chyby neopravíš a klienti sú najnáročnejší (svadbu si kvôli skazeným fotkám nebudú opakovať). Skús sem dať aspoň zopár tvojich fotiek (portréty, akcie v zlom svetle...) a požiadaj o komentáre, nech vieš, či na to máš.
Pravda je, ze fotit svadbu je jednoznacne najtazsia foto disciplina. Pokazde ma tyzden bolia plecia a prsty od tazkeho fotaku, pri foteni je zhon jak svina, musim byt vsade a byt pri tom nenapadny/neviditelny, predvidat, byt neskutocne rychly, vzdy su stresy jak pred maturou a kopec svadobcanov, ktori sa ti VZDY postavia pred fotak, ked zrovna mas zaostrene na super zaber :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa