60tka zaostri od 18.5cm a 105ka od 31cm skusal som v obchode obe a 60tka mala vacsie priblizenie, ci len moja neschopnost ? v kuloaroch sa hovori ze 105 best macro sklo, ma lepsiu kresbu alebo v com je lepsia od 60tky ? dakujem
zdravím...vie mi niekto poradiť, ako je to s používaním automatického a manuálneho zaostrovania na objektíve NIKKOR 18-105 AF-S DX VR? Čo môžem poškodiť keď mám nadstavené automatické zaostrovanie a zároveň potočím aj zaostrovacím krúžkom na objektíve? Môžem niečo poškodiť keď pri automatickom zaostrovaní točím krúžkom priblíženia?
zdravím...vie mi niekto poradiť, ako je to s používaním automatického a manuálneho zaostrovania na objektíve NIKKOR 18-105 AF-S DX VR? Čo môžem poškodiť keď mám nadstavené automatické zaostrovanie a zároveň potočím aj zaostrovacím krúžkom na objektíve? Môžem niečo poškodiť keď pri automatickom zaostrovaní točím krúžkom priblíženia?
a ako to súvisí s témou, kde sa preberajú makroobjektívy 60 a 105?
keby si ho poskodit mohol, nedalo by sa kruzkom tocit.
to je tam naschval, ma to taky nejaky nazov ze fulltime manual focus override ci co... napr. 35/1.8, 60/2.8, 105/2.8 to maju tiez (a dalsie ktore som v ruke nedrzal)
nikkor 60mm vs 105mm
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa