Nový Tamron 70-300 4 - 5,6 je skvelá voľba pre tých čo nepotrebujú vysokú sveteľnosť. Ostrý v celom rozsahu. Trochu hlučný stabilizátor. Odporúčam ...
TIPA AWARD 2010...
Veľmi by som nespochybňoval. Pozri: http://www.makofoto.cz/nikon/objektivy/Tamron_70_300VC/Tamron_70_300VC.htm a v závere: Nový Tamron 70-300VC je více než důstojným soupeřem osvědčeného Nikkoru 70-300 mm VR se srovnatelnou ostrostí na všech ohniscích, s významně lepší ostrostí na ohnisku 300 mm. Ostří velice rychle, má velmi účinnou stabilizaci a celkově je to dle mého názoru jak po konstrukční stránce, tak stránce obrazové, jeden z nejlepších objektivů, které snad Tamron kdy v oblasti středorozsahových zoomůy vyrobil. Pokud tedy nejste skalní zastánci objektivů Nikkor, můžete ušetřit při nákupu ve srovnání s Nikkorem 70-300VR 4.000,- Kč a přitom o nic nepřijdete, naopak. Skoro to vypadá, že \"starý\" Nikkor 70-300 mm dokraloval. Dá se předpokládat, i když jsem to nezkoušel, že na snímačích typu APS-C dosáhnete v okrajových částech snímků ještě lepší ostrosti, protože nebudete využívat okrajové části objektivu. Takže moje doporučení, pokud uvažujte o nákupu objektivu v tomto rozsahu, zní: JEDNOZNAČNĚ ANO!
Moje krátke skúsenosti:
Ostrost na dlhom konci primerana, v rozsahu 70-200 viac nez dobrá (100-130 velmi dobra) samozrejme s ohladom na cenovu ketegoriu. Ostrenie naozaj rychle a presne, stabilizacia vysoko účinná! Slabinou je podla mna horší kontrast do clony 6... to seťák 18-105 je viditelne lepší v tejto oblasti..
Tak som si ho kupil a asi ho hned aj poslem spet... na tele Canon 550D s rezimom A-DEP je autofokus nepouzitelny... natocil som to aj na video: http://www.youtube.com/watch?v=tF9vdo3CBcw Bohuzial Made in China, to sa dalo cakat Ma niekto podobny problem?
Tak som si ho kupil a asi ho hned aj poslem spet... na tele Canon 550D s rezimom A-DEP je autofokus nepouzitelny... natocil som to aj na video: http://www.youtube.com/watch?v=tF9vdo3CBcw Bohuzial Made in China, to sa dalo cakat Ma niekto podobny problem?
Ty si co za pacient? 1. Made in China neznamena, ze je to smejd, jednoducho Tamron postavil fabriku v Cine kvoli nizkym daniam a lacnej pracovnej sile, stale to vsak je TAMRON (to iste ako VW na Slovensku) 2. Ty riesis A-DEP? Tento rezim nefunguje spolahlivo ani s daleko lepsimi telami a objektivmi (zakazdym zaostri inde). Pri teleobjektive ani nehovorim.
Ano pouzivam A-DEP.. ten rezim na fotaku je a tak chcem aby bol plne funkcny. Aj ked nefunguje spolahlivo ja som s nim spokojny, moj Canon ani Sigma s nim nemaju ziadny problem a zaostria okamzite... Mas pravdu, made in china neznamena ze je to smejd, ale manazerstvo a kontrola kvality je najskor na nizsej urovni, ako ked mas na vyrobku napr made in japan...
Ano pouzivam A-DEP.. ten rezim na fotaku je a tak chcem aby bol plne funkcny. Aj ked nefunguje spolahlivo ja som s nim spokojny, moj Canon ani Sigma s nim nemaju ziadny problem a zaostria okamzite... Mas pravdu, made in china neznamena ze je to smejd, ale manazerstvo a kontrola kvality je najskor na nizsej urovni, ako ked mas na vyrobku napr made in japan...
Nový Tamron 70-300 4 - 5,6 je skvelá voľba pre tých čo nepotrebujú vysokú sveteľnosť. Ostrý v celom rozsahu. Trochu hlučný stabilizátor. Odporúčam ...
TIPA AWARD 2010...
V súvislosti s týmto objektívom sa chcem opýtať či niekto kto ho vlastní resp. prišiel sním do styku postrehol podobné správanie Po prvých testoch som zistil vec ktorú si akosi neviem vysvetliť. Vždy po zaostrení a keď je zapnutý aj VC šklbne obraz do jednej strany. Deje sa to ak zaostrujem po zmene ohniskovej vzdialenosti. Ta zmena nemusí byť veľká. Neviem či to je v poriadku alebo je to vlastnosť stabilizátora alebo to je nejaká vada. Ak stabilizátor vypnem je všetko ok. Za postrehy ďakujem.
TIPA AWARD 2010...
Chcem sa spýtať a nechcem zakladať novú tému, mám tento tamron a pri nosení na b-gripe sa mi objektív ľahko vysúva, bojím sa aby nedošlo k jeho poškodeniu, je to normálne, robí to aj Vám alebo ho mám reklamovať? Ďakujem za odpovede
Chcem sa spýtať a nechcem zakladať novú tému, mám tento tamron a pri nosení na b-gripe sa mi objektív ľahko vysúva, bojím sa aby nedošlo k jeho poškodeniu, je to normálne, robí to aj Vám alebo ho mám reklamovať? Ďakujem za odpovede
mnoho objektivov sa samobolne vysuva.....takze neries a fot
prepáč ale na ADP teleobjektív ? total bkbost ostrioa všetky bodi a prepčitava ostrenie na teleobjektív len jeden ostriaci bod bo chyti prve čo bude najbliž ......mam tento objektiv a je ok a komu vadi stabilizator? že by až tak rušil ...hlavne je super ...
Zdravím, dnes mi prišiel tento objektív, a mám podozrenie na podobný problém s AF ako kolega predomnou, no bohužiaľ vo všetkých režimoch. AFjednoducho nedokáže preostriť na z blízka do diaľky a opačne, musím mu pomôcť manuálne a až keď to je kúsok od ostrosti, až potom sa chytí AF. Napríklad som teraz skúšal ostriť na predmet v izbe, ktorý bol ostrý na 4,5 m. Keď som s focus ringom zaostril na 2 m, tak AF nedokázal preostriť na tých 4,5m, chytil sa až nejak pri 3 metroch. Mám Canon 40D, pokúsim sa to tento týždeň vyskúšať ešte na 450D alebo 550D, čo skôr zoženiem. Myslíte, že to môže byť problém nekompatibility, alebo je jednoducho objektív vadný? Ináč čo som dnes skúšal, rýchlosť ostrenia, teda keď preostrí, je normálna aj presnosť je v poriadku.
Zdravím, dnes mi prišiel tento objektív, a mám podozrenie na podobný problém s AF ako kolega predomnou, no bohužiaľ vo všetkých režimoch. AFjednoducho nedokáže preostriť na z blízka do diaľky a opačne, musím mu pomôcť manuálne a až keď to je kúsok od ostrosti, až potom sa chytí AF. Napríklad som teraz skúšal ostriť na predmet v izbe, ktorý bol ostrý na 4,5 m. Keď som s focus ringom zaostril na 2 m, tak AF nedokázal preostriť na tých 4,5m, chytil sa až nejak pri 3 metroch. Mám Canon 40D, pokúsim sa to tento týždeň vyskúšať ešte na 450D alebo 550D, čo skôr zoženiem. Myslíte, že to môže byť problém nekompatibility, alebo je jednoducho objektív vadný? Ináč čo som dnes skúšal, rýchlosť ostrenia, teda keď preostrí, je normálna aj presnosť je v poriadku.
Na Nikone mi tento Tamron funguje bez problemov. Skus ho vyskusat vonku, v izbe moze byt slabe svetlo a kvoli tomu autofokus robi problemy.
nedalo mi ...tak som to skúsil a Tamron šlape aj na A-DEP na Canone 50d osobne tento program nepoužívam ....
Mne ten AF ale nepreostruje nefunguje bez ohľadu na programe ale ďakujem ja reakciu... Takže to bude asi chybný kus... Dúfam že zajtra sa mi podarí vyskúšať na inom tele a zistím to definitívne.
Tamron 70-300 VC USD
a v závere: Nový Tamron 70-300VC je více než důstojným soupeřem osvědčeného Nikkoru 70-300 mm VR se srovnatelnou ostrostí na všech ohniscích, s významně lepší ostrostí na ohnisku 300 mm. Ostří velice rychle, má velmi účinnou stabilizaci a celkově je to dle mého názoru jak po konstrukční stránce, tak stránce obrazové, jeden z nejlepších objektivů, které snad Tamron kdy v oblasti středorozsahových zoomůy vyrobil. Pokud tedy nejste skalní zastánci objektivů Nikkor, můžete ušetřit při nákupu ve srovnání s Nikkorem 70-300VR 4.000,- Kč a přitom o nic nepřijdete, naopak. Skoro to vypadá, že \"starý\" Nikkor 70-300 mm dokraloval. Dá se předpokládat, i když jsem to nezkoušel, že na snímačích typu APS-C dosáhnete v okrajových částech snímků ještě lepší ostrosti, protože nebudete využívat okrajové části objektivu. Takže moje doporučení, pokud uvažujte o nákupu objektivu v tomto rozsahu, zní: JEDNOZNAČNĚ ANO!
Ostrost na dlhom konci primerana, v rozsahu 70-200 viac nez dobrá (100-130 velmi dobra) samozrejme s ohladom na cenovu ketegoriu. Ostrenie naozaj rychle a presne, stabilizacia vysoko účinná! Slabinou je podla mna horší kontrast do clony 6... to seťák 18-105 je viditelne lepší v tejto oblasti..
Bohuzial Made in China, to sa dalo cakat
Ma niekto podobny problem?
Bohuzial Made in China, to sa dalo cakat
Ma niekto podobny problem?
1. Made in China neznamena, ze je to smejd, jednoducho Tamron postavil fabriku v Cine kvoli nizkym daniam a lacnej pracovnej sile, stale to vsak je TAMRON (to iste ako VW na Slovensku)
2. Ty riesis A-DEP? Tento rezim nefunguje spolahlivo ani s daleko lepsimi telami a objektivmi (zakazdym zaostri inde). Pri teleobjektive ani nehovorim.
Mas pravdu, made in china neznamena ze je to smejd, ale manazerstvo a kontrola kvality je najskor na nizsej urovni, ako ked mas na vyrobku napr made in japan...
Mas pravdu, made in china neznamena ze je to smejd, ale manazerstvo a kontrola kvality je najskor na nizsej urovni, ako ked mas na vyrobku napr made in japan...
Ale cvakali ako o zavod
shop.ephoto.sk/sniper-strap-double-plus-harness-steel-bear.html
- 1
Pobavil som sa na tom...
Po prvých testoch som zistil vec ktorú si akosi neviem vysvetliť. Vždy po zaostrení a keď je zapnutý aj VC šklbne obraz do jednej strany. Deje sa to ak zaostrujem po zmene ohniskovej vzdialenosti. Ta zmena nemusí byť veľká. Neviem či to je v poriadku alebo je to vlastnosť stabilizátora alebo to je nejaká vada. Ak stabilizátor vypnem je všetko ok.
Za postrehy ďakujem.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa