Brala by som D700 ale ten je príliž drahý. A pri tých dvoch ďalších neviem či je pri týchto druhoch lepšie viac pixelov alebo brat ohľad na iné parametre. Osobne si myslím, že je lepšie menej pixelov + menší šum, ako veľa pixelov + vysoký šum. Niekto skúsenejší by mohol poradiť :)
Hello,tiez sa rozhodujem medzi d300s a d7000. Tak by som sa len chcel spytat ci niekto vie po akej cene idu second hand d300s na slovenku. Vdaka dopredu.
Hello,tiez sa rozhodujem medzi d300s a d7000. Tak by som sa len chcel spytat ci niekto vie po akej cene idu second hand d300s na slovenku. Vdaka dopredu.
Najlepšie pozrieť nejaké inzertné stránky.
Sekciu bazár máš zrovna aj tu.
Subjektivne mi pride D7000 s lepším výsledkom ISO ako D300s. D300s je ale profesionálny stroj. Mal som možnosť ho držať. Ergonómia je super. Bazárové D300/s sú po 1000-1200 pri cene nového tela 1450. D7000 vyzerá veľmi dobre a doťahuje sa funkciami na D300s, utesnenie, Af fine tune, 6FPS, magnezium zadná a bočné časti. D7000 stojí nové 1100€. Plánujem ísť do D7000.
Mam D300, 2 tyzdnovu D700. D300 ci D300s je v podstate to iste. D7000 je podla popisov asi ako D300s az na tie megapixle. Ak pravidelne tlacis foto o rozmeroch A1-A0 a viac, tak tie megapixle nebudu na skodu. Na skodu vsak budu ak budes fotit v horsich svetelnych podmienkach.
Dalsia vec su skla. Ze vraj na FX treba aj lepsie sklo. Ale ci je to pravda, tak neviem posudit, alebo ja som zatial siel iba do TOP Nikon sklel. Urcite neprehlupis ak vezmes D90 alebo aj D300s. Vyhra by bola D700, ktoru ja len vrelo odporucam.
Ak vsak rozmyslas nad D7000 ktora je niekde pri 1200e, tak to by som vazne rozmyslal ci nenasetrit na D700 ktora ide niekde okolo 1890e. Rozdiel 700e, ale spokojnost s FX snimacom je na nezaplatenie.
bazarovu D7000 zozenies za 800e tak o dva roky :-) nove tela pojdu okolo 1000e ...
D7000 je nastupca D90 a tak vyzera aj ovladanie. D300 ma kusok ine tlacidla a rozmiestnenie.
na tvojom mieste by som kupil bazarovu D300 alebo D90 (tychto sa ludia zacnu hifne zbavovat hned ako bude D7000 dostupna). D300s ma velmi malo fotografickeho vylepsenia co stoji za tu cenu oproti D300 ...
Všetky objektívy Nikon označené symbolom DC sú navrhnuté pred APS-C snímač (D60, D3000, D90, D300). Ak ich nasadíš na full frame telo tak nedokážu vykresliť celú plochu snímača a budeš mať silnú vinetáciu. Myslím ale že D700 dokáže rozpoznať, aký objektív ma nasadený a sama sa prepne do režimu pre DX ale vtedy produkuje iba fotky s menším rozlišením (neviem presne cca. 7MPx?)
Sigma oznacuje crop objektivy DC :-) Nikon pouziva DX.
co sa tyka druhej casti, DX 35mm f1.8 ma celkom dobre vysledky na F100, takze nie kazdy DX objektiv trpi vinetaciou na FF ... bohuzial opticka kvalita v rohoch je uz horsia.
pokiaľ si pozorne prečítaš príspevok, zistíš, že ide o preklep, keďže x je hneď vedľa c, a jednak, ďalej v texte je správne pomenovanie DX, takže autor vie o čom píše.
to len tak na okraj, nie vždy je všetko tak ako to na prvý pohľad vyzerá.
pre mna aktualna tema... rozum mi hovori, kupit d300s a sa vytesit spolu zo sklom 50 1,4. dokupit 24-70 ktora ostane na ff v buducnosti.
ale srdce pistiii... kupit d700 - i ked budem "az" o mesiac dlhsie cakat a vyhadzem sa z prachov a tym padom sklo 24-70 pocka do buduceho roka. I ked sa ocakava nastupca D700vky, co by mi celkom sedelo - kupit d300s a dva roky kupit novsi ff... dovtedy lepsie sklo zaobstarat a trosku sa pohnut.
alebo d7000? ja uz neviem..mam z toho gulas. co by ste robili?
rychlost ostrenia dolezita... odolne telo tiez nieje na skodu. Predala som D90tku, tak by som si rada polepsila.
pre mna aktualna tema... rozum mi hovori, kupit d300s a sa vytesit spolu zo sklom 50 1,4. dokupit 24-70 ktora ostane na ff v buducnosti.
ale srdce pistiii... kupit d700 - i ked budem "az" o mesiac dlhsie cakat a vyhadzem sa z prachov a tym padom sklo 24-70 pocka do buduceho roka. I ked sa ocakava nastupca D700vky, co by mi celkom sedelo - kupit d300s a dva roky kupit novsi ff... dovtedy lepsie sklo zaobstarat a trosku sa pohnut.
rychlost ostrenia dolezita... odolne telo tiez nieje na skodu. Predala som D90tku, tak by som si rada polepsila.
D7000 technologicky vedie pred D300s. D300s ma asi dva plus iba v tele a v tom ze patri radovo k vyssej triede nikonu ale ked chces fotak s najnovsou technologiou a si ochotny trosku sa podradit drzaniu tela ked ak si dokupis baterygrip pre D7000 hned zmizne. Kadencia FPS o oboch je v podstate rovnaka a zalezi aj na pouzitej pamatovej karte cize tam to je na rovnako. PS: Vcera som fotil indoor sport s D7000 iso 1600 bez dalsich jeho Dlight aine somariny a s objektivom 35mm f 1.8 pri clone f2 a case 1/650 a sum nikde krasne fotky a pritom som tak isto rychlo strielal FPS ako sused co tam bol s D300s. Ja by som do D300s neisiel kedze nevies co vyjde 24 septembra ake dalsie krasavice Nikon da do predaja ci D400 alebo D800 alebo D4. Ak mas cca 2400 eur cisto iba na telo tak pockaj si do toho 24 septembra ak nie tak kup si D7000 co je obrazovo 100 km pred D300s a kupis ju o 400 eur lacnejsie dnes cca za 990 eur a za ten rozdiel kupis dve super skla od nikonu co v podstate stale ta vyjde lepsie ako iba telo D300s ktore je stare cca 3 roky ci kolko ako technologicky a softverovo.
D7000 technologicky vedie pred D300s. D300s ma asi dva plus iba v tele a v tom ze patri radovo k vyssej triede nikonu ale ked chces fotak s najnovsou technologiou a si ochotny trosku sa podradit drzaniu tela ked ak si dokupis baterygrip pre D7000 hned zmizne. Kadencia FPS o oboch je v podstate rovnaka a zalezi aj na pouzitej pamatovej karte cize tam to je na rovnako. PS: Vcera som fotil indoor sport s D7000 iso 1600 bez dalsich jeho Dlight aine somariny a s objektivom 35mm f 1.8 pri clone f2 a case 1/650 a sum nikde krasne fotky a pritom som tak isto rychlo strielal FPS ako sused co tam bol s D300s. Ja by som do D300s neisiel kedze nevies co vyjde 24 septembra ake dalsie krasavice Nikon da do predaja ci D400 alebo D800 alebo D4. Ak mas cca 2400 eur cisto iba na telo tak pockaj si do toho 24 septembra ak nie tak kup si D7000 co je obrazovo 100 km pred D300s a kupis ju o 400 eur lacnejsie dnes cca za 990 eur a za ten rozdiel kupis dve super skla od nikonu co v podstate stale ta vyjde lepsie ako iba telo D300s ktore je stare cca 3 roky ci kolko ako technologicky a softverovo.
D7000 je dokonca za 850 telo..tak asi nieje o com v mojom pripade rozmyslat. a kym nasetrim na ff..a sa na neho hlavne dotiahnem tak uz sa bude predavat bezne aj nastupca d700vky...
ale pre istotu pockam po 24.9. uz par dni hore dole. uz len pre ten pocit, ze budem vediet co za novinky sa chysta.
no zatial len 50tku 1,4... predala som dx 70-300, a 18-105 co som mala k d90tke.
esteze mam tolko sviatkov koncom roka.
a zalusk mam na 35 1,8 - narodeniny 85 1,8 - meniny
24-70 snaaad vianoce - ak budem posluchat a jezisko nato bude mat.
aj ja by som Ti doporučil pripraviť si sklá na ff ešte kým máš aps-c, D7000 je aj podľa mňa lepšia voľba ako D300s 50 1,4 je trošku málo k D700 s tou 24-70 by to bolo určite lepšie, ale to Ti zase predpokladám nevydá aj keď už počkať na 24.9.2011 sa určite oplatí.... škoda bolo predávať D90 kým si nebola na 100% rozhodnutá a pripravená na prechod na FF, ale to už je teraz jedno...
..ale kedze by som si chcela polepsit oproti d90tke - nieje vacsi skod d300s? I ked dufam,ze na jesen vyjde nieco nove - tym padom by som mala dilemu vyriesenu.
..ale kedze by som si chcela polepsit oproti d90tke - nieje vacsi skod d300s? I ked dufam,ze na jesen vyjde nieco nove - tym padom by som mala dilemu vyriesenu.
D300s je profesionálna trieda a má lepšiu ergonómiu, treba si ju vyskúšať, v ženských rukách to nemusí byť výhoda, Tebe musí sadnúť do ruky otázka aps-c vs FF je už rozhodnutá? teraz už určite počkaj tie 3 týždne....
Nikon D300,D7000,D700?
Sekciu bazár máš zrovna aj tu.
Dalsia vec su skla. Ze vraj na FX treba aj lepsie sklo. Ale ci je to pravda, tak neviem posudit, alebo ja som zatial siel iba do TOP Nikon sklel. Urcite neprehlupis ak vezmes D90 alebo aj D300s. Vyhra by bola D700, ktoru ja len vrelo odporucam.
Ak vsak rozmyslas nad D7000 ktora je niekde pri 1200e, tak to by som vazne rozmyslal ci nenasetrit na D700 ktora ide niekde okolo 1890e. Rozdiel 700e, ale spokojnost s FX snimacom je na nezaplatenie.
D7000 je nastupca D90 a tak vyzera aj ovladanie. D300 ma kusok ine tlacidla a rozmiestnenie.
na tvojom mieste by som kupil bazarovu D300 alebo D90 (tychto sa ludia zacnu hifne zbavovat hned ako bude D7000 dostupna). D300s ma velmi malo fotografickeho vylepsenia co stoji za tu cenu oproti D300 ...
co sa tyka druhej casti, DX 35mm f1.8 ma celkom dobre vysledky na F100, takze nie kazdy DX objektiv trpi vinetaciou na FF ... bohuzial opticka kvalita v rohoch je uz horsia.
to len tak na okraj, nie vždy je všetko tak ako to na prvý pohľad vyzerá.
Neviem sa rozhdnut medzi srdcom a rozumom..
Neviem sa rozhdnut medzi srdcom a rozumom..
ale pre istotu pockam po 24.9.
dakovalaaaa
a zalusk mam na 35 1,8 - narodeniny
85 1,8 - meniny
a zalusk mam na 35 1,8 - narodeniny
85 1,8 - meniny
50 1,4 je trošku málo k D700 s tou 24-70 by to bolo určite lepšie, ale to Ti zase predpokladám nevydá
aj keď už počkať na 24.9.2011 sa určite oplatí....
škoda bolo predávať D90 kým si nebola na 100% rozhodnutá a pripravená na prechod na FF, ale to už je teraz jedno...
otázka aps-c vs FF je už rozhodnutá?
teraz už určite počkaj tie 3 týždne....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie