Fórum » O TECHNIKE

Ake stativy pouzivate?

p3eek
p3eek 2008-06-18 18:58:43+02
Caute, obzeram sa po nejakom stative uz som to aj s roznymi ludmi preberal a vyslo mi z toho ze mam na vyber asi 3 typy. Moja poziadavka je aby bol stativ pomerne lacny okolo 4000 sk. Najdolezitejsia poziadavka je aby bol co najmensi a najlahsi a lahko manipulovatelny...kcem ho na fotenie v horach takze naozaj ta vaha je dolezita. Dalsie podmienka je aby bol pri svojej nizkej vahe aj funkcny. Canon eos 400D+Tokina 12-24 alebo canon 70-200F4L. Ako vravim nasiel som par stativov a na kazdom mi daco vadi...jeden je sice skoro ze aj idealny ale na ten sa hlavne chcem aj spytat ci je OK. Je mi jasne ze existuju za desiatky tisic stativy ktore vazia kilo a unesu 8 kg. Ale ako vravim aj cena je dolezita. Tu su moji kandidati: 1.BENRO A300EX +hlava HD18 za 2499 KC zbaleny 52,5 cm hmotnost 1,13 kg nosnost 4 kg max vyska 158,5 namiesto neho by mohol byt aj BENRO a 500EX + BH1 zlozeny 57,5 hmotnost 1,45 kg nosnost 6 kg max vyska 147 toto su naozaj moji favoriti lebo pri tej nizkej hmotnosti maju peknu nosnost len neviem ci nahodou nemaju na udavanie nosnosti inu normu ako ostatni lebo s ami to nezda pri tej vahe. Plus este kcem zistit ci maju sklopny stredny stlpik ako ostatne stativy tej znacky. 2. Velbon SHERPA 600R alebo 750R oba fajn 600 menej sekcii ratam ze rychlejsie rozkladanie a bez kluky ktora je podla mna naobtiaz ale 750 kratsia hmotnost 2kg nosnost 4kg. Su ale pekne kovove pevne a maju zauimavu hlavu len na jednu packu...ale zase bez vodovahy. 3. Velbon SHERPA 435 bol stativ nad ktorim som uvazoval kvoli hmotnosti nosnost ma 3 kg ale za tu cenu by som asi zobral to BENRO je lahsi a ma vacsiu nosnost. Vopred dakujem za vase napady v tejto oblasti... Pacia s ami aj stativi GIOTTOS ale nenasiel som predajcu u nas a su asi uz drahsie....

Solitar
2010-07-13 12:46:45+02
príspevok od: tisotko
u mna najdes manfrotto 055XproB + 808RC4 ako fachci to zistim po vikende, potom dam vediet co to o stabilite
weekend je za nami, tak ´daj vediet´.055xprob mi totiz dnes dorucili, len stale vaham nad hlavou(stativovou).

tisotko
2010-07-15 17:23:10+02
mno caves tak po vikende som na nom porobil mozno zo 500 fotiek, nohy sa skladali skoro same, rychle , presne, ako len potrebujes nastavit tak to ide, hlavu mam tu 808 , tiez, hotova paradicka, na zaciatku islo nastavovanie trosku tazsie ale teraz , ked sa vyjazdilo :-) ide tiez rychle, na pol otacky, povolis , prestavis dotiahnes, kupil som dobre som maximalne spokojny....budes aj ty

jolefoto
2010-08-09 20:37:34+02
príspevok od: tisotko
mno caves tak po vikende som na nom porobil mozno zo 500 fotiek, nohy sa skladali skoro same, rychle , presne, ako len potrebujes nastavit tak to ide, hlavu mam tu 808 , tiez, hotova paradicka, na zaciatku islo nastavovanie trosku tazsie ale teraz , ked sa vyjazdilo :-) ide tiez rychle, na pol otacky, povolis , prestavis dotiahnes, kupil som dobre som maximalne spokojny....budes aj ty
Zdravím. V piatok 6.8.2010 mi bola doručená zostava Manfrotto 055XPROB a hlava 808RC4. Kúpené z megafoto za 220 ečiek. Momentálne dovoz zdarma. V sobotu pršalo a tak som ho bol otestovať v nedeľu. Môžem len potvrdiť všetko čo napísal tisotko. Na nejaké dlhé nosenie je statív aj z hlavou trocha ťažší, ale zase všetko toto kompenzuje perfektná tuhosť statívu. Práca s hlavou 808RC4 veľmi dobrá. Všetky ovládacie páčky a aj chod hlavy na 1000%. No proste to sa musí len skúsiť v praxi aby mal človek predstavu. Nemám skúsenosti s guľovou hlavou ale táto trojcestná 808RC4 mne osobne veľmi vyhovuje.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-08-09 21:18:24+02
príspevok od: jolefoto
Zdravím. V piatok 6.8.2010 mi bola doručená zostava Manfrotto 055XPROB a hlava 808RC4. Kúpené z megafoto za 220 ečiek. Momentálne dovoz zdarma. V sobotu pršalo a tak som ho bol otestovať v nedeľu. Môžem len potvrdiť všetko čo napísal tisotko. Na nejaké dlhé nosenie je statív aj z hlavou trocha ťažší, ale zase všetko toto kompenzuje perfektná tuhosť statívu. Práca s hlavou 808RC4 veľmi dobrá. Všetky ovládacie páčky a aj chod hlavy na 1000%. No proste to sa musí len skúsiť v praxi aby mal človek predstavu. Nemám skúsenosti s guľovou hlavou ale táto trojcestná 808RC4 mne osobne veľmi vyhovuje.
gratujem - no a ešte si predstav že to tak bude aj po niekoľkých rokoch fungovať, a neodíde do hajan ako všelijaké čínske statívy typu Vanguard a Giottos :)

jolefoto
2010-08-11 20:10:37+02
príspevok od: Jozef Peniak
gratujem - no a ešte si predstav že to tak bude aj po niekoľkých rokoch fungovať, a neodíde do hajan ako všelijaké čínske statívy typu Vanguard a Giottos :)
Ďakujem za gratuláciu. Podľa skúseností za tých pár dní čo ho mám, tak pevne verím že máš pravdu. Momentálne mám najväčší problém zo svojim zamestnávateľom, lebo je stále viac a viac roboty a málo času na fotenie. Aj keď ani to nie je zlé. Aspoň bude viac euráčikov na našu nie zrovna najlacnejšu záľubu. Našťastie máme ešte víkendy.

Palso
2010-08-11 20:20:14+02
príspevok od: jolefoto
Ďakujem za gratuláciu. Podľa skúseností za tých pár dní čo ho mám, tak pevne verím že máš pravdu. Momentálne mám najväčší problém zo svojim zamestnávateľom, lebo je stále viac a viac roboty a málo času na fotenie. Aj keď ani to nie je zlé. Aspoň bude viac euráčikov na našu nie zrovna najlacnejšu záľubu. Našťastie máme ešte víkendy.
Pridávam sa, tiež už asi pol roka používam 055XPROB, hlavu mám 498RC2. Spokojnosť so všetkým, ten statív je výborný.

valec86
2010-08-11 21:29:24+02
manfrotto 055CXPRO3 hlava 804RC2 a monopod od manfrotta. udrzi 1D s 70-200 a bleskom v bocnej polohe. nevyhoda dost tazky

Strana 5 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()