zacal som si prezerat fotky co som robil cca 2 tyzdne dozadu s Canon 50D a vsimol som si, ze akosi dost sumi aj na ISO 100. Mohol by mi niekto skusenejsi pozriet foto (link na konci prispevku), ci je v ramci normy alebo nie? alebo to moze byt objektivom (canon 70-300 IS USM) ? hlavne to vidno na ciernom obleceni.
link pre RAW (cca 20 MB):
http://borg.sk/download/IMG_0181.CR2
dakujem.
ani na tom chlapikovi v ciernom co sa priblizuje? ani v plnom rozliseni? :)
ale pozeral som ine fotky s inym objektivom a tam to vyzera lepsie. mal som popozerat najprv ostatne a potom sa pytat.
Fotil som aktívne s 50D odvtedy ako vysla na trh. Situacie aj svetlo a aj tma. Pri svadbach su cierne obleky a biele saty. To co si dal ako vzorku je uplne v pohode a odpoveda 50D. Tiez som bol sklamany, ale konstrukcne riesenie cipu a criev na 50D lepsie neumoznuje.
Fotil som aktívne s 50D odvtedy ako vysla na trh. Situacie aj svetlo a aj tma. Pri svadbach su cierne obleky a biele saty. To co si dal ako vzorku je uplne v pohode a odpoveda 50D. Tiez som bol sklamany, ale konstrukcne riesenie cipu a criev na 50D lepsie neumoznuje.
co riesis sum na iso mensie ako 1000? vsak to budes vidiet az ked to nazoomujes v kompe, tak ze budes pomaly pocitat pixely ceruzkou.
50D som fotil koncerty na 1250-2500 ISO a vobec som sa nesral :-D
vcera som chvilu skusal na 50D rozne nastavenia sumu a celkom pouzitelne bola aj 3200 (strasna nuda pri cakani v aute)... alebo si kup 7D a mozes s kludom pouzit ISO 5000 na paparaci :-D
Najhoršie je to asi pri slabom svetle na tmavých plochách, s prioritou zvýraznenia tónu (Highlight tone priority) a ešte korekciou expozície do mínusu, vtedy je ten šum fakt hnusný, ale ked sa človek vyhýba tejto kombinácii tak sa s tým dá žiť
a sme doma...patlateto v zoneroch a neviem v com vsetkom a potom sa stazujete....vyvolajte si to cez DPP a budete spokojni....rada pre vsetkych ! :)
Nejde mi teraz o sum, na ten kaslem aj pri ISO 6400.
Vseobecne - cez DPP v nahlade to moze vyzerat lepsie, nez jpg priamo z fotaku, ale porovnaval by som az jpg k jpg. Obcas sa stane, ze ´caro´ nahladu sa ´strati´ v konverzii.
Ale inak DPP je na prevod z raw do jpg dobry, s tym suhlasim.
Neprezivaj, printni si to na A4-A3 a uvidis ze ten sum tam nieje. Ak to foto das na 10x15 tak uz vobec nic neuvidis (ani foto :)))) ). Ak to das na web tak v nahlade sum tiez nebude koli tomu ze si to zmensil.
Sum sa v niektorom type fotografie (potretovky) zamerne pridava aby fotka posobila plastickejsie.
Sum na Canon 50D
Ja tam nic nevidim.. aj by som sa cudoval keby ano..:)
Kazdopadne ak to nevyhovuje tvojim narokom, tka ho zahod, len pozor moc vyssich tried k dokonalosti fotografickeho aparatu uz neostava.. :)
ale pozeral som ine fotky s inym objektivom a tam to vyzera lepsie. mal som popozerat najprv ostatne a potom sa pytat.
50D som fotil koncerty na 1250-2500 ISO a vobec som sa nesral :-D
vcera som chvilu skusal na 50D rozne nastavenia sumu a celkom pouzitelne bola aj 3200 (strasna nuda pri cakani v aute)... alebo si kup 7D a mozes s kludom pouzit ISO 5000 na paparaci :-D
Vseobecne - cez DPP v nahlade to moze vyzerat lepsie, nez jpg priamo z fotaku, ale porovnaval by som az jpg k jpg. Obcas sa stane, ze ´caro´ nahladu sa ´strati´ v konverzii.
Ale inak DPP je na prevod z raw do jpg dobry, s tym suhlasim.
Sum sa v niektorom type fotografie (potretovky) zamerne pridava aby fotka posobila plastickejsie.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa