Chcela by som vas poprosit o radu kedze mate uricte viac skusenosti ako ja. Hladam objektiv hlavne na portretne fotky ktory bude mat az taku skoro nepriredzenu kresbu, velmi ostru priam az plasticku ako napriklad tu: http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs452.ash2/72580_148926455152301_148669105178036_280115_6432641_n.jpg
Najprv som si myslela ze je to photoshop ale potom mi povedali ze je to objektivom s pevnym ohniskom a taktiez aj photoshopom ale velku zasluhu ma na tej kresbe objektiv. Mohli by ste mi poradit daky s takou peknou kresbou pre canon do + - 1500 eur? Co si myslite o
Canon EF 50mm f/1.2L USM ?
Dakujem
50mm f1.2 neber, vezmi 85mm f1.2 ak sa dá, o 50tke sa povráva že je dosť biedna, tá 85-ťka je dosť používanejšia teda aspoň to čo som videl na fórach :)
myslim ze rovnaku sluzbu ti spravi 50 f/1,4 85 f/1,8 100 f/1,2 pripadne 100 f/2,8 a budes to mat aj makro...prilozim fotku robenu prave tym makracom...umelecky zamer na nej nehladaj...to bola jedna z testovacich :D joo a nech sa rozhodnes pre ktorykolvek z tych co somnapisal tak ich kupis v rozsahu od 330 do 500 eur...takze usetris +/- 1000 na ine sklo...alebo inu cast vybavy..hlavne ked si zaciatocnicka...;-)
Ta vzorka bola robena predpokladam objektivom s minimalnym ohniskom aspon 150 a vyssie pri clone 2,8 az 3,5. S tou 50-kou co spominas to nikdy take nebude. Ked chces prave take robit fotky tak si musis kupit nieco min 100 a vyssie. Mozno to makro by bola univerzal cesta resp. 70-200/2,8 ked mas taky rozpocet.
Ja mam jednu otazku tak trochu mimo temy, ale aby som nezakladal nove vlakno, dovolim si to vlozit sem. Tyka sa to tak trocha portretnych objektivov - resp. ´zakladneho´ ohniska, teda ohniskovej vzdialenosti objektivu, ktora je podobna ludskemu oku. Ak sa nemilim malo by to byt 50mm. Urcite je teoria niekde popisana, ale zaujima ma prave tato zakladna vzdialenost a ako to je s FF resp. APS-C snimacmi. Tych 50mm plati pre FF? A aky je ekvivalent k APS-C. Napr. ja mam 7D s cropom 1,6 a ked na objektive - na stupnici - nastavym cca 50 mm ohniskovu vzdialenost, tak obraz v hladaciku, do ktoreho sa divam jednym okom ma rovnake zvacsenie - velkost ako obraz ktory vidim druhym volnym okom. Myslel som, ze by ten obraz na ASP-C mal byt totozny s volnym okom ked by som mal na objektive nastavenu ohniskovu vzdialenost cca 30 mm ...
Ja mam jednu otazku tak trochu mimo temy, ale aby som nezakladal nove vlakno, dovolim si to vlozit sem. Tyka sa to tak trocha portretnych objektivov - resp. ´zakladneho´ ohniska, teda ohniskovej vzdialenosti objektivu, ktora je podobna ludskemu oku. Ak sa nemilim malo by to byt 50mm. Urcite je teoria niekde popisana, ale zaujima ma prave tato zakladna vzdialenost a ako to je s FF resp. APS-C snimacmi. Tych 50mm plati pre FF? A aky je ekvivalent k APS-C. Napr. ja mam 7D s cropom 1,6 a ked na objektive - na stupnici - nastavym cca 50 mm ohniskovu vzdialenost, tak obraz v hladaciku, do ktoreho sa divam jednym okom ma rovnake zvacsenie - velkost ako obraz ktory vidim druhym volnym okom. Myslel som, ze by ten obraz na ASP-C mal byt totozny s volnym okom ked by som mal na objektive nastavenu ohniskovu vzdialenost cca 30 mm ...
odpoved je 35 mm. teraz sa hrajkam s novou 35/2.4 od pentaxu a len slintam.
odpoved je 35 mm. teraz sa hrajkam s novou 35/2.4 od pentaxu a len slintam.
ohniskova vzdialenost zakladneho objektivu je rovna uhlopriecke jeho snimaca. pri FF je to teda 43mm a nie 50 ako sa to casom zaokruhlilo.
aps-c ma mensiu uhlopriecku snimaca a preto na nom ako zakladny objektiv vychadza ohnisko okolo 28mm a nie 35 ktore si vsetci kupuju :)
no fasa aj teba sa spýtam :)))) ako ja som to ešte nemal v ruke, ale fakt je to naozaj taká špica ako sa povráva? vážne uvažujem o kúpe, ale neviem keby som mal veriť len recenziám, tak neviem neviem...
http://www.photozone.de/canon_eos_ff/537-zeiss50f14eosff
Kupu skla za -/+ 1500e ti len schvalujem. Ci si zaciatocnik, alebo pokrocili a mas na to, tak si kup 70-200 2.8f Ja som sice Nikon, ale Nikon ci Canon je v 70-200 sklach viacmenej totozny. Skusal som to u kamosa co ma Canon.
A ak ide o ostru plasticku kresbu, tak tu uvidis viac na full frame tele. Pri 70-200 budes musiet bojovat s crop faktorom. Kupou 70-200 urcite neprehlupis a vyhnes sa dalsiemu zakladania vlakna ´Preco je tato fotka neostra...´
Na NIKON NIKON a na CANON CANON, toto je moje ´kriedo´ :)))))
no s portrétmi mám myslím naozaj dosť skúseností a odpoúčam 70-200 F2,8 od Canonu, 85L II alebo obyčajnú 50 F1,4. Preco ? Lebo 85F1,8 nemá úplne najpresnejší AF na krátke vzdialenosti ostrí trochu dozadu na dlhšie už presne, vidno to na clonách F1,8-F2,2. 50F1,8 si ostrí ako chce - pod F2,8 sa stým asi ani nedá. 50F1,2 L je staršie sklo a podľa mna ho čoskoro vymenia rovnako ako 24-70L. Veľmi krásne portréty sa daria s 24mm F1,4 L II - ked chceš zachytiť aj prostredie je to pecka.
Normlany-portretny obkeltiv
aps-c ma mensiu uhlopriecku snimaca a preto na nom ako zakladny objektiv vychadza ohnisko okolo 28mm a nie 35 ktore si vsetci kupuju :)
50/1,4 http://www.amazon.co.uk/Canon-1-4-50-ZE-Planar/dp/B001RL2OF0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1287708751&sr=8-
85/1,4 http://www.amazon.co.uk/Canon-1-4-85-ZE-Planar/dp/B0028BJHLM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1287708770&sr=8-1
Pripadne Voigtlander Nokton 58/1.4, ten ale neviem ci sa robi na Canon.
A k tomu matnicu KatzEye: http://www.katzeyeoptics.com/cat--Canon-DSLRs--cat_canon.html
Canon f/1.2 su fajn, ale nosit to kilo skla je za trest.
http://www.photozone.de/canon_eos_ff/537-zeiss50f14eosff
a bez tej matnice to nebude ono?
A ak ide o ostru plasticku kresbu, tak tu uvidis viac na full frame tele. Pri 70-200 budes musiet bojovat s crop faktorom. Kupou 70-200 urcite neprehlupis a vyhnes sa dalsiemu zakladania vlakna ´Preco je tato fotka neostra...´
Na NIKON NIKON a na CANON CANON, toto je moje ´kriedo´ :)))))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa