Nuž ako som sľúbil pár ľudom v sobotu píšem pár postrehov k tomuto onému, čo som si na Fotoslovakii kúpil v Ephotoshope :) V prvom rade ďakujem mládencovi s personálu čo mi to dal na mieste vyskúšať a to zhodou okolností práve na takom foťáku aký používam, menovať nebudem všetci vedia :) ( pomocná otázka : na ruke nosím žlto - čierny náramok :)
No tak k tomu bazmeku asi len toľko - funguje!!!
V nedelu som fotil v divočine a z radosťou som si popruh zavesil a šup, šup fotiť. Takže, všetko funguje, všetko pracuje. Gumený tlmiaci element spoľahlivo tlmí aj zo založenou 80-200vkou, foťák je vždy na mieste a aj fotenie na výšku s gripom je možné realizovať pohodlne. Karabínka je istená a masívna, myslím že by som jej zveril aj väčšiu hmotnosť. Šroub je inteligentne vybavený gumenou podložkou a ide zašroubovať veľmi pevne, čo ma priviedlo k myšlienke na zakúpenie ďalšieho aby som ho nemusel prehadzovať. Mrkol som do šopu a ejhle ide to za nejakých 8€ je to v pohode.
Upozornujem že nie som akcionárom Ephotoshopu :))
Ten difuzor Gary Fong som videl..je neskutocne kolko si dovolia vyrobcovia /ephoto za to nemoze:)/ pytat za kus plastu. V tomto pripade sa asi plati za napad a snad za 200 rokov uz i tato vec bude mat normalnu cenu, tak ako napriklad spinka na papier, ktoru vynasiel isty nor na prelome 19. a 20. storocia, dostal na nu patent a napriek jej uzitocnosti za nu neplatime desiatky eur:)
A aby som nebol uplne OT, tak sun snipper som zaregistroval uz davnejsie v clanku ephoto a moje dojmy boli skor rozpacite, no vzhladom na pozitivne reakcie z realneho pouzivania sa zda, ze na tom predsalen nieco bude..
priznám sa že tiež bývam k podobným veciam hooodne skeptický, ale toto som skúsil a môžem odporučiť. Osobne sa nazdávam že aj nosenie dvoch tiel do kríža bude fungovať.
Čo sa týka nosenia dvoch tiel odporúčam si počkať na SNIPER-STRAP ´THE DPH´. Systém, ktorý Vám umožní pohodlné nosenie dvoch tiel. Do kríža by to mohlo byť mierne nepraktické a zakiaľ by sa ´tasilo´ jedno telo, pohyb skoby by mohol byť blokovaný druhým popruhom.
no, ale ked mrco pise ze to funguje;)...na jednej strane je pravda, ze ked su tie popruhy cez seba do kriza, tak jedno telo /so spodnym popruhom/sa asi obsluhuje horsie nez druhe. Na druhej strane zas nosit na sebe ten postroj s dvoma hompalajucimi sa fotakmi...tiez to asi nebude uplne pohodlne....babo tak teraz rad:)
Ako mrco píše - fungovať to funguje, no obmedzuje to pohodlie. Systém DPH (podľa mňa) bude podobne pohodlný ako klasický Sniper Strap. Obidva popruhy sú samostatne rovnako odpružené ako pri jednoitom strape, pri ktorom sa foťák hompáľa teda ale minimálne.
no, ale ked mrco pise ze to funguje;)...na jednej strane je pravda, ze ked su tie popruhy cez seba do kriza, tak jedno telo /so spodnym popruhom/sa asi obsluhuje horsie nez druhe. Na druhej strane zas nosit na sebe ten postroj s dvoma hompalajucimi sa fotakmi...tiez to asi nebude uplne pohodlne....babo tak teraz rad:)
Na dva fotaky asi bude lepsi ten DPH, ale ked som objednaval, nenasiel som. Dva prekrizene SS su celkom OK - tym ze fotak po popruhu ´klze´ posunie sa sam do vhodnej polohy na popruhu - na rozdiel od dvoch klasickych, kedy sa casto posuva cely popruh a ked je pritlaceny druhym je to dost nepohodlene ...
Navyse na prekrizenych SS mi vyhovuje ze hmotnost je na opacnej strane krku a nie priamo na ramene ... uvidim(e) ako to bude vyriesene s rozlozenim hmotnosti u DPH verzie. Pre mna je to dost dolezite - pocas 7-9 hodinovej sutaze s dvoma telami dostava chrbat dost zabrat - teda najviac stehna (presun, drep, vstyk, presun ...), ale to asi SS ani iny popruh nevyriesi. Ale suvysi s tym ina vyhoda prekrizenych SS - do kriza mam vacsiu ´operacnu´ dlzku popruhu ako ked je na ramene. Ak mam rovnako dlhy popruh na ramene hrozi, ze pri zaklaknuti so zakladakom prasknem tele o zem - samozrejme ak nemam SS pripevneny k stativovej objimke na objektive ...
no takto. mrco ma predbehol s problémom. môžem ja ísť s tým ´dph´ do drepu, nebodaj na kolená, alebo inak blízko zeme? nebudem to búchať o zem či na to asi neexistuje žiadne riešenie však?
a ináč označenie má veľmi nesympatické. že DPH :))))))
pozeral som na ephotoshop ako to vyzera, potom som kukol na moju bronicu a zavrhol som :-) toto moze fungovat len na 35mm SLR. skoda, vyzeralo to ako celkom fajn vec.
Ten sun sniper nie je velm vhodny pre ludi, co drzia fotak v top stave, kovova pracka spolahlivo obrusi farbu na spodnej hrane fotoaparatu. Mne osobne to na mojej technike nevadi, ale mal som pozicany fotoaparat a na nom som radsej sun sniper po prvom skrabanci prestal pouzivat.
Dnes mi dorazil Sun-sniper steel z Ephota, využil som momentálnu 10%-nú zľavu + poštovné zadarmo a musím povedať, že je to parádna vecička. Trochu som sa obával, či je dosť dlhý, mám cez 100 kilov, ale v pohode ho prevlečiem aj naobliekaný, cez vetrovku a ešte som ho aj skracoval. Vďaka za tip v tomto vlákne, netušil som, že niečo také existuje.
Pridám aj ja pozitívnu referenciu - tiež som si jeden kúpil teraz na FS 2011 a na reportážne/vychádzkové fotenie je to super vec! Jediné negatívum pre mňa je len to, že popruh je mierne nespratný, do brašne mi vlezie len tak tak a keď fotím dlhšie len doma, dávam ho dole (čo človek pri klasickom popruhu zvyčajne nerobí)...
Pridám aj ja pozitívnu referenciu - tiež som si jeden kúpil teraz na FS 2011 a na reportážne/vychádzkové fotenie je to super vec! Jediné negatívum pre mňa je len to, že popruh je mierne nespratný, do brašne mi vlezie len tak tak a keď fotím dlhšie len doma, dávam ho dole (čo človek pri klasickom popruhu zvyčajne nerobí)...
Ten difuzor Gary Fong som videl..je neskutocne kolko si dovolia vyrobcovia /ephoto za to nemoze:)/ pytat za kus plastu. V tomto pripade sa asi plati za napad a snad za 200 rokov uz i tato vec bude mat normalnu cenu, tak ako napriklad spinka na papier, ktoru vynasiel isty nor na prelome 19. a 20. storocia, dostal na nu patent a napriek jej uzitocnosti za nu neplatime desiatky eur:)
A aby som nebol uplne OT, tak sun snipper som zaregistroval uz davnejsie v clanku ephoto a moje dojmy boli skor rozpacite, no vzhladom na pozitivne reakcie z realneho pouzivania sa zda, ze na tom predsalen nieco bude..
to s tou cenou máš pravdu,ale ak mám na krku vláčiť pár kíl železa, plastu a skla, navyše nie lacného, cena je možno prijateľná, aj keď nereálna. Skúšal som, výborná vecička, aj keď neviem, čo na nej stojí cez 50 evri. Po sun-sniper pokukávam dávnejšie a určite sa časom ocitne v mojej fotovýbave...týmto dôrazne žiadam ježiška, aby sa zobudil, ponožky a vodu po holení dal niekomu inému ! Ja chcem sun-sniper !!!
Mate odskusane sun-sniper na D7000 a baterygrip je od Meike ? CI to ten plast vydrzi,, lebo predsa orisdzo BG je z horcika a to ma inu pevnost ako plast od Meike.
SUN-SNIPER STRAP STEEL
Navyse na prekrizenych SS mi vyhovuje ze hmotnost je na opacnej strane krku a nie priamo na ramene ... uvidim(e) ako to bude vyriesene s rozlozenim hmotnosti u DPH verzie. Pre mna je to dost dolezite - pocas 7-9 hodinovej sutaze s dvoma telami dostava chrbat dost zabrat - teda najviac stehna (presun, drep, vstyk, presun ...), ale to asi SS ani iny popruh nevyriesi. Ale suvysi s tym ina vyhoda prekrizenych SS - do kriza mam vacsiu ´operacnu´ dlzku popruhu ako ked je na ramene. Ak mam rovnako dlhy popruh na ramene hrozi, ze pri zaklaknuti so zakladakom prasknem tele o zem - samozrejme ak nemam SS pripevneny k stativovej objimke na objektive ...
a ináč označenie má veľmi nesympatické. že DPH :))))))
Jediné negatívum pre mňa je len to, že popruh je mierne nespratný, do brašne mi vlezie len tak tak a keď fotím dlhšie len doma, dávam ho dole (čo človek pri klasickom popruhu zvyčajne nerobí)...
Jediné negatívum pre mňa je len to, že popruh je mierne nespratný, do brašne mi vlezie len tak tak a keď fotím dlhšie len doma, dávam ho dole (čo človek pri klasickom popruhu zvyčajne nerobí)...
rozhodne, v novom byte potrebujem svoju detskú izbu!
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa