Fórum » O TECHNIKE

SUN-SNIPER STRAP STEEL

Kveto
Kveto 2010-10-25 21:44:13+02
Nuž ako som sľúbil pár ľudom v sobotu píšem pár postrehov k tomuto onému, čo som si na Fotoslovakii kúpil v Ephotoshope :) V prvom rade ďakujem mládencovi s personálu čo mi to dal na mieste vyskúšať a to zhodou okolností práve na takom foťáku aký používam, menovať nebudem všetci vedia :) ( pomocná otázka : na ruke nosím žlto - čierny náramok :) No tak k tomu bazmeku asi len toľko - funguje!!! V nedelu som fotil v divočine a z radosťou som si popruh zavesil a šup, šup fotiť. Takže, všetko funguje, všetko pracuje. Gumený tlmiaci element spoľahlivo tlmí aj zo založenou 80-200vkou, foťák je vždy na mieste a aj fotenie na výšku s gripom je možné realizovať pohodlne. Karabínka je istená a masívna, myslím že by som jej zveril aj väčšiu hmotnosť. Šroub je inteligentne vybavený gumenou podložkou a ide zašroubovať veľmi pevne, čo ma priviedlo k myšlienke na zakúpenie ďalšieho aby som ho nemusel prehadzovať. Mrkol som do šopu a ejhle ide to za nejakých 8€ je to v pohode. Upozornujem že nie som akcionárom Ephotoshopu :))

Mikon
2012-02-10 17:57:45+01
príspevok od: flash007
Mate odskusane sun-sniper na D7000 a baterygrip je od Meike ? CI to ten plast vydrzi,, lebo predsa orisdzo BG je z horcika a to ma inu pevnost ako plast od Meike.
Mam D3100 a BG meike ,sun-sniper v pohode zvlada aj s teleobjektivom 55-300mm dokonca som tam supol na skusku aj blesk SB-700

flash007
2012-02-11 17:20:06+01
hmm cize tebe to funguje, rad by som vedel ako je ta matica v BG upevnena musim sa nato pozriet presnejsi

visiuss
2013-01-31 11:47:07+01
Rad by som ozivil toto vlakno a poprosil o nejake aktualne postrehy. Viaceri z vas to uz dlhsie pouzivate a budete vediet poradit. Za odpovede vopred dakujem.

- spokojnost - ulahci to cloveku pracu, je to pohodlne, nezavadza to, je to tak uzasne prakticke ako v uputavkach - mam v plane kupit 2-oj popruh
- nestava sa, ze sa sroby samovolne uvolnuju - netreba ich kazdu chvilu utahovat, inak hrozi pad
- nenicia tie karabiny tela fotoaparatov / gripy / na teleobjektivoch priamo objektivy - zodrete gumy, obuchane zelezo a pod.
- ako sa s nimi presuva, nemaju tendeciu sa pri rychlejsom kroku silno a nekontrolovatelne rozhupat
- a nakoniec, ktore konkretne znacky / typy odporucate, ja som sa dopatral k tymto : http://www.blackrapid.com/products a http://www.sun-sniper.com/en.html
ale urcite je ich viac. Este raz dakujem za odpovede.

Marcel Rebro
2013-01-31 11:58:38+01
príspevok od: visiuss
Rad by som ozivil toto vlakno a poprosil o nejake aktualne postrehy. Viaceri z vas to uz dlhsie pouzivate a budete vediet poradit. Za odpovede vopred dakujem.

- spokojnost - ulahci to cloveku pracu, je to pohodlne, nezavadza to, je to tak uzasne prakticke ako v uputavkach - mam v plane kupit 2-oj popruh
- nestava sa, ze sa sroby samovolne uvolnuju - netreba ich kazdu chvilu utahovat, inak hrozi pad
- nenicia tie karabiny tela fotoaparatov / gripy / na teleobjektivoch priamo objektivy - zodrete gumy, obuchane zelezo a pod.
- ako sa s nimi presuva, nemaju tendeciu sa pri rychlejsom kroku silno a nekontrolovatelne rozhupat
- a nakoniec, ktore konkretne znacky / typy odporucate, ja som sa dopatral k tymto : http://www.blackrapid.com/products a http://www.sun-sniper.com/en.html
ale urcite je ich viac. Este raz dakujem za odpovede.
- pracu ulahci. Mam aj Sunsniper steel aj DPH (dvojity). Hlavne ten dvojity je pri reportazi na nezaplatenie ... jedno telo so zakladakom, druhe z tele
- ano, par krat sa ni to stalo. Na Sunsniper steel ... na DPH su uz sroby novsej generacie (asi su uz na vsetkych aktualnych) s "protiuvolnovacou" gumou
- nie ... karabiny neprichadzaju do kontaktu s telom, objektivom
- nespritujem s nimi a normalny zrychleny presun zvladnu. Pouzivam nieco podobne (Gariz) aj na OMD - pri turistike, skialpe ... uchtavam si vtedy popruh karabinkou o krizovy popruh alebo suksak
- skusal som aj Blackrapid aj Sunsniper a lepsie mi vyhovoval Sunsniper ... kokretne vyhrady si uz nejak nepamatam (je to tusim dva roky) ale stravilsom v predajni skoro hodinu

viking81
2013-01-31 13:33:08+01
ja som so sunsniperom max spokojny...mam len jeden popruch a ked idem len tak "dokumentovat" s jednym objektivom tak je to super....srob sa ani nehodou nepovoluje....omnoho poholdnejsie ako klasickz popruh...nic sa nederie...neoskiera ani nic podobne....jedina drobna vyhrada je k tomu, ze ked presuvam aparat spoza chrbta k oku tak sa mi niekedz neskzne po popruhu, ale cely ho pretoci okolo mna....nie je to nic strasne len si to clovek musi popravit sem tam

alank0
2013-01-31 17:23:33+01
Sunsniper pouzivam asi dva roky. Najprv na D90 + 80-200, teraz tam mam zavesene D300+BG+80-200 (17-55)co je celkom slusna vaha, ktoru tymto sposobom nosenia absolutne necitit. neviem si predstavit ze by som to mal hodiny zavesene na krku.Fotak mam stale po pravej s rukou na gripe stale pripraveny.Vsetko je pevne uchytene, a je to aj nenapadnejsie ako prevesene na krku .. aspon mne to tak vyhovuje a uplne mi sadol tento styl fotenia, ci v pohodlnom terene alebo aj niekde v lese. mozem len odporucit

DodoFot
2013-01-31 17:39:31+01
tiez pouzivam mono aj dvojity popruh. spokojnost. zo zaciatku som si len musel zvyknut pri behani pridrzat fotaky pri tele.

visiuss
2013-01-31 19:21:52+01
Dakujem vam pani za vase rady, idem do toho

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()