Ospravedlňujem sa, ak táto téma bola spomínaná - chcel by som vedieť s ktorými značkami DVD máte najlepšie skúsenosti pri archivácii fotiek.
Počul som aj o pozlátených DVD - má s nimi niekto skúsenosti?
Dnes prekonane medium. Zalohuj na RAID disky. Kamarat nedavno vytiahol Kodak Gold a bol zhrozeny, ledva pozachranoval data a to musel pouzit niekolko mechanik.
Ja by som zalohu na DVD neriešil. Dneska, ked urobiš väčší vylet, alebo nejaku rodinnú akciu a cvakaš do raw-ka, tak sa to na DVD nevmesti. Treba zalohovať na externy HDD.
Kedysi mali kvalitne CD media zlatu odraznu vrstvu. Kodak to potom zalomil posledný, pretože nevladal držať krok s inymi vyrobcami. Viem, že sa niektorí k tym zlatym odraznym vrstvam vratili. No okrem odtraznej vrstvy ma vplyv na živostnosť skladovanie, typ zapisovacej vrstvy a v neposlednej rade aj kvalitny zapis. Skus popozerat www.cdr.cz (myslim, že je už premenovany) a www.cdrhard.cz, da sa tam preklikať na databazu medii.
Este pouvažuj, čo vyhodiť 2 eura za zlate DVD, či ti nebudu staciť prepisovatelne DVD plus, či minus RW. Zapisovatelna vrstva je zo specialnej zlatiny kovov. Myslim, že aj Martin Bartoň z cdr.cz sa priklanal na dlhodobu archivaciu na take media.
http://www.pemic.cz/martin-barton-vypalovani-cd-hardware/d-33934/
Akú značku DVD na archiváciu?
Kedysi mali kvalitne CD media zlatu odraznu vrstvu. Kodak to potom zalomil posledný, pretože nevladal držať krok s inymi vyrobcami. Viem, že sa niektorí k tym zlatym odraznym vrstvam vratili. No okrem odtraznej vrstvy ma vplyv na živostnosť skladovanie, typ zapisovacej vrstvy a v neposlednej rade aj kvalitny zapis. Skus popozerat www.cdr.cz (myslim, že je už premenovany) a www.cdrhard.cz, da sa tam preklikať na databazu medii.
Este pouvažuj, čo vyhodiť 2 eura za zlate DVD, či ti nebudu staciť prepisovatelne DVD plus, či minus RW. Zapisovatelna vrstva je zo specialnej zlatiny kovov. Myslim, že aj Martin Bartoň z cdr.cz sa priklanal na dlhodobu archivaciu na take media.
http://www.pemic.cz/martin-barton-vypalovani-cd-hardware/d-33934/
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa