Fórum » O TECHNIKE

Nikon D3100 v.s. Pentax k-x

alaica
alaica 2010-10-31 15:23:37+01
Dobrý deň, som začiatočník, a chcela by som Vás poprosiť o radu. Chcem prejsť z kompaktu na vyšší level, zaujal ma Nikon D3100 svojou cenou, k pripomiekam som našla, že nemá AF motor priamo zabudovaný v tele fotoaparátu a teda že budem potrebovať objektívy so zabudovaným motorom, a nemá mechanickú stabilizáciu obrazu???zaujímalo by ma, aké veľké sú to nevýhody. Ďalej mi bol doporučený pentax k-x, takže vlastne sa potrebujem rozhodnúť medzi týmito dvoma aparátmi a porovnať ich sama si netrúfam. Zaujímal by tiež Váš názor na mirrorless zrkadlovky, konkr. SONY NEX5, ktorej ale vyčítajú, že pri všetkých objektívoch a ?pancakoch?, ktoré potrebuje, je rovnako tažká a objemná ako DSLR. Fotím najviac na cestách, turistike, hory, krajinky, makro ma neláka, takže potrebujem niečo s dobrým obrazovým výstupom, malé a skladné. Ale zároveň, keby ma to naozaj s fotografovaním chytilo, aby som mohla ľahko upgradovať objektívy atď. Ide na Pentax k-x dať objektív Nikon?alebo viete ešte o nejakej inej entry zrkadlovke, ktorá sa chystá na trh a oplatí sa na ňu počkať? A čo sa týka objektívov k setu Nikon D3100, je lepší 18-55 VR, alebo 18-105 VR? ďakujem za akúkoľvek radu.

diewithme
2010-11-01 20:07:47+01
za málo, pochvál sa potom.

PS. donedávna bol celkom problém zohnať D3100+18-105, pretelefonovaval som den čo den, nakoniec mi ho v jednom obchode vyskladali zo setu 18-55, ktorý je bežne k dispozícii tým že vymenili setovy 15-55 za ich skladovku 18-105 čo mali zvlášt pripravené na predaj, pričom ale dodržali cenu setu 18-105. Rozumej tomu tak že keby si to kupovala zvlašt tak to vide drahsie. Ked budes chciet, poslem ti ss, tu neviem ci by to nebola zakazana reklama...

diewithme
2010-11-01 20:08:26+01
setovy 18-55 tam malo byt sorry

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()