Chcel by som počuť Váš názor: vybrali by ste Nikon D90 alebo Nikon D2x ? A prečo jeden a prečo druhý? Vôbec sa oplatí ešte uvažovať o kúpe starších mašín ako je D2x? Ďakujem za Vaše názory.
Bral by som Nikon D90, je novší a menje šumí na vysokom ISO. je na niverzálne použitie - hodí sa aj do ateliéru aj na report, ale dokúpil by som k nemu grip.
D2X by som bral jedine na fotenie v ateliéri pri nižšom ISO max do ISO 400cca,lebo má veľmi dobré podanei farieb a dobre rozmiestnené AF body (aspon mne sa páči)
chcel som Vas otestovat - nesklamali ste ma: imbecilana ciapka, do RAWu fotena skareda zena a ine... no otras. len malo normalnych a rozumnych prispevkov. o tom je ten cely portal. o nicom. uroven pokecu. Uff
chcel som Vas otestovat - nesklamali ste ma: imbecilana ciapka, do RAWu fotena skareda zena a ine... no otras. len malo normalnych a rozumnych prispevkov. o tom je ten cely portal. o nicom. uroven pokecu. Uff
jaaj ved ty si zalozil toto vlakno - ani sa necudujem ze takto reagujes, ale chapes ved kazdy si musi hajit tu plastovu krabicku co ma doma. Len malo ludi pochopi ako nas vlastne o.ebavaju vyrobcovia so svojimi kazdorocnymi super novinkami. Ale bez tych vsetkych by si nemohol kupit bazarovy d2x za 800€
Neviem aký máš dôvod očakávať odpovede na profesionálnej úrovni, keďže ide o fórum voľne prístupné komukoľvek a každý môže pridať komentár k danej téme. Väčšina ľudí tu nie je profesionálnymi fotografmi a nikto to ani netvrdí. Okrem toho aj keby boli, neznamená to, že ti budú vedieť všetci vecne poradiť k problematike fotografickej techniky.
este si vsak myslim, ze i napriek vsetkemu niektore info a diskusie su na profesionalnejsej urovni ako by ti dali v shope. Netreba to zatracovat, len treba vyselektovat co potrebujes a nevies :/
Fotky co tu ponukli kolegovia su ilustracne a nejdu s nimi vyhravat sutaze, ci sa nimi obvzlast prezentovat, to si zle pochopil
poďme pobúriť ´odbornú verejnosť´ - ja by som bral radšej D2x, teda pokiaľ je v slušnom stave.
+ pre D2x
- podstatne lepšie telo ( utesnené, odolné,... )
- podstatne lepší AF a metering
- podstatne lepšia ergonómia
podstatne väčšia životnosť ( nacvakaná D2x do polovice má stále väčšiu životnosť ako D90 )
- pri ´normálnom´ ISO do 800 podstatne lepší výstup ( jednoducho žiaden CMOS ešte neprecikal CCD - mám oba systémy, CCD aj CMOS - D200+D300 a D200 má podstatne detailnejší, ostrejší a lepší obraz, lepšie zvláda ´protivné svetlo´ a podobne )
+ pre D90
- ľahšia a menšia
- teoreticky lepší výstup ( menej šumu, ale je škaredší ako na CCD ) nad ISO800
Ak si niekto položí otázku prečo sú digi steny a profi kamery CCD a nie CMOS tak na to príde .-) CMOS je ´consumer´...
nemozes porovnavat CCD a CMOS len na zaklade toho ze mas D200 a D300 ... obe maju iny lowpass filter, inu elektroniku a ine spracovanie obrazu. technologia senzora je v tomto pripade skoro nepodstatna ...
Nikon D90 vs. Nikon D2x
D2X by som bral jedine na fotenie v ateliéri pri nižšom ISO max do ISO 400cca,lebo má veľmi dobré podanei farieb a dobre rozmiestnené AF body (aspon mne sa páči)
Fotky co tu ponukli kolegovia su ilustracne a nejdu s nimi vyhravat sutaze, ci sa nimi obvzlast prezentovat, to si zle pochopil
+ pre D2x
- podstatne lepšie telo ( utesnené, odolné,... )
- podstatne lepší AF a metering
- podstatne lepšia ergonómia
podstatne väčšia životnosť ( nacvakaná D2x do polovice má stále väčšiu životnosť ako D90 )
- pri ´normálnom´ ISO do 800 podstatne lepší výstup ( jednoducho žiaden CMOS ešte neprecikal CCD - mám oba systémy, CCD aj CMOS - D200+D300 a D200 má podstatne detailnejší, ostrejší a lepší obraz, lepšie zvláda ´protivné svetlo´ a podobne )
+ pre D90
- ľahšia a menšia
- teoreticky lepší výstup ( menej šumu, ale je škaredší ako na CCD ) nad ISO800
Ak si niekto položí otázku prečo sú digi steny a profi kamery CCD a nie CMOS tak na to príde .-) CMOS je ´consumer´...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa