Mam 7Dcko asi 2 mesiace a zistil som ze mam problem so spravnym ostrenim. Pri zaostreni na objekt je cca kazda stvrta foto "Out Of Focus", vecsina front focus. Pozeral som uz rozne fora, kde viaceri pouzivatelia mali podobny problem. Skusal som viacero objektivov. Ma aj tu niekto podobny problem, pripadne ako ho vyriesil? Posielanie do servisu si nechavam ako poslednu moznost.
Prepáč - ´out of focus´ znamená neostrá fotka? Pokiaľ ano, tak to nie je také zlé... Nedávno som fotil a pri mne bol maník s Canonom. Tak sme kecali, pýtal sa ma, aký mám odpad... Nerozumel som, tak mi vysvetľoval, že on má tak 40% odpad neostrých fotiek.
Ano su neostre fotky. Pri ostreni na oci su niektore pekne ostre pri 100% vyzere a niektore su viditelne neostre. Pri niektorych vidiet ze zaostri aj pol metra pred objekt. Ostrim vzdy len a jeden bod.
OMG! Canon 501,8 má šrotový AF - mám/viem robí to aj na 40D aj na 5D, Canon 28-135 je optimalizovaný na 1D radu a kinofilmové stroje.., nyvyše je kresebne mierne povedané na pikaču. Ešte jedna vec koľko rokov má ten 28-135 IS?
obyčajnú 18-55mm IS, 17-40L alebo 70-200L na to nevieš dať?
OMG! Canon 501,8 má šrotový AF - mám/viem robí to aj na 40D aj na 5D, Canon 28-135 je optimalizovaný na 1D radu a kinofilmové stroje.., nyvyše je kresebne mierne povedané na pikaču. Ešte jedna vec koľko rokov má ten 28-135 IS?
JJ kresbou 28-135 nie je na nejakej super urovni, ale ked dobre zaostri tak su fotky myslim celkom slusne. Inac mam ho novy asi pol roka. Doma mam este 18-55 ale non IS. Ale mozem skusit 24-70L. Ale nemyslim si ze to je v tom.
povedal by som že je to objektívami majú proste nepresný AF kvoli velkej tolerancii pohybu člena ktorý sa hýbe vo vnútri - raz je príliš vpredu a raz príliš vzadu, 50tka je týmto legendárna. Ak by to bolo telom alebo zlou komunikáciou telo vs. optika bolo by to stále dopredu alebo stále dozadu zaostrené. s 24-70L by ti to malo vychádzať nepriestrelne. Mne napríklad 85 F1,8 robí na krátku vzdialenosť FF cca 2-3 cm ale pri fotení celej postavy ostrí presne alebo len veľmi naozaj nepatrne dopredu. Korekcia mikroštelungu +5 to vyriešila celkom dobre.
Canon 7D problem ostrenia
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa