Fórum » O TECHNIKE

CO TO? - MONITOR

jaropalo
2010-11-06 02:21:01+01
Zdravim osadenstvo ephoto. Obraciam sa na vas s jednym problemom ktory neviem ako riesit. Zacnem tym o aky monitor sa jedna - obyc. lcd Acer AL1723, ktory som kupoval davno spolu s pc acer - bol to niaky komplet. Jedneho vsedneho dna pocas prace pri pc som resetol pocitac a teraz ta chyba - monitor ''vybledol'', kontrast je tak mozno 70% - tj. namiesto predtym paradne tmavej ciernej je seda, namiesto zivych farieb uplne posunute, vsetko do bleda, ako keby zdvihnuta gamma. Dal som reset na monitore na fabrikantske nastavenie ktore som pouzival - no neuspesne, akonahle zacne monitor autokalibrovat (alebo ako to nazvat/ na chvilu naskocia realne spravne farby aj kontrast a potom sa to vrati zasa spat - monitor si mysli ze nastavil dobre ale pritom zle. Nastavenia na monitore mi vobec nepomohli, ani software na upravu obrazovky, ani farebne profily, vymenil som kabel, vymenil som grafiku, no nic nepomohlo. Dalej je vsetko co je zobrazovane - je zobrazovane s tienom posunutym o par milimetrov. Praca s FOTO je absolutne nemozna. Tak sa pytam, kde mohol nastat problem ( kdeze sa to stalo s nicoho nic). Rady tipu zahodit a kupit druhy nepotrebujem, keby som na tom tak financne dobre, nemam takyto monitor :D. Dakujem za kazdu radu, postreh i vysvetlenie problemu. Dobre svetlo

bear
- moderator
2010-11-06 06:40:19+01
Ak mas na blizku nejaky sikovny elektro-servis, skus to tam zaniest. V BA je jeden taky servis na zdroje a monitory na Cernysevskeho. Bezny autorizovany servis sa zariadenie neopravuje, len vymienaju vadne komponenty, co by mohlo byt v tvojom pripade vyjst drahsie ako novy monitor podobnych vlastnosti.

zelovoc
2010-11-06 10:46:17+01
obycajne lcd stoji dakych 100 - 150 eur. to este dnes niekto opravuje?

Paulie
2010-11-06 10:56:36+01
Skús stiahnuť Gamma correction v nastaveniach grafiky.

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-11-06 11:01:18+01
Skúšal si ho aj na inom PC?

jaropalo
2010-11-06 14:11:20+01
Vdaka za odpovede. Ja som neriesil opravu, iresil som zavadu a mozne riesenie - urcite nie vymena komponentov za take peniaze.

Skusal som, nepomohlo Gamma correction. To zase bolo vsetko akoby cez sedy filter.

skusal som ho aj na inom pc, ten isty problem.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()