ahojte
hladam nejaky notebook na editaciu fotiek,
/chcem kupit aj ezio monitor ale vela cestujem a nemozem si ho bravat zo sebou :(/
cena nieco do 1200
kamos ma elitebook s adobe rgb displayom, dobre farby su na nom len ta cena 1700 eur :(
diki za rady
Toshiba Tecra S11-166, HP EliteBook 8540p (XN713EA), 15´ Apple do tej ceny nekúpiš a ja by som z tamtých dvoch vybral Toshibu, keďže HP má vyššiu poruchovosť.
Nemyslím si, že 13´ je práve vhodných na úpravu fotografií. Jasné, keď tam bude mať pripojený externý monitor, tak aj ten MacBook to zvládne, akurát píše, že veľa cestuje, takže asi aj tam bude potrebovať tie fotky upravovať.
ked niekto cestuje tak je podla mna hlupost vlacit 17-ku a pokial ze robi doma nie je problem pripojit esxterny monitor ja tak pracujem a nemam najmensi problem...Ale samozrejme kazdemu vyhovuje daco ine...
ked niekto cestuje tak je podla mna hlupost vlacit 17-ku a pokial ze robi doma nie je problem pripojit esxterny monitor ja tak pracujem a nemam najmensi problem...Ale samozrejme kazdemu vyhovuje daco ine...
Myslel som 17´ bežný monitor, notebook je optimálny 15.x´
Pokial nerobis na priamom slnku alebo na miestach kde je extremne vela svetla tak myslim ze nebudes mat problem ani s lesklym macbook ma velmi dobre podsvieteny ten displej odporucam ist do dajakej predajne a vyskusat si to tam a uvidis sam ci to vyhovuje alebo nie. A osobne si myslim ze uz len samotky OS je plus je to vec nazoru samozrejme ale x rokov som pouzival PC a ked som presiel na MAC tak som zistil ze veci sa daju robit ovela jednoduksie a doteraz nechapem ako som mohol pouzivat doteraz PC. Ale je to ako som uz povedal vec nazoru treba vyskusat a clovek zisti sam co mu viac vyhovuje.
no vzdy je to vec nazoru lebo doteraz som pouzival notebuk klasicky s Win. 15.4´ no a ked som presiel na macbook tak som v tom az taky strasny rozdiel nevidel a popravde mi to takto vyhovuje kezde snim denne cestujem. Ale samozrejme 15-ka nie je zla.
ZA niekolko rokov som vyskusal niekolko notebookov: 11´, 13.3´, 15.4´ a 17´. Najpraktickejsi z hladiska vyuzitia pre mna ako fotografa bol 13,3´. Dostatocne velky displej aj klavesnica, aby sa na nom dalo robit, pritom kompaktne rozmery, vdaka ktorym sa zmestil do fotografickych tasiek a batohov. Ak to ma byt cestovny notebook, tak 13-14´, ak je to len na obcasne prenasanie,tak 15-17´.
Teraz mam 17´ na vaznejsiu pracu (workshopy a pod.) a 11´, ak potrebujem na cestach odzalohovat a upravit par fotiek, pozriet si internet, film...
teraz mam 17 ku a k nej mam aj lowepro fotobatoh
to ze vela cestujem to mam tak myslene ze 4 dni v skole v cesku a potom doma, a nemam na oboch miestach externe monitory :(
mozno este pokukam po macbookoch pro 15.4 aj ked su drahsie :(
akurat som este kukal sony vaio 16.4 niektore maju celkom kvalitne displaye a ta cena je v pohode
ked niekto vela cestuje to ešte neznamená že potrebuje malí notebook, auto odvezie aj 18´ ide o to aby tam bol monitor na ktorom sa dá pracovať.
? nikto viac? nekjake notebooku s adobe rgb displayom?
tak uz na cene nezalezi len nech viem ake existuju lebo neviem moc najst alebo sa uz nevyrabaju ktore najdem
Ked niekto vela cestuje to este neznamena, ze cestuje iba autom ...
Skus nosit 1 tyzden na chrbte v batohu 18-palcovy NB ... asi rychlo prejdes na nieco ´lahsie´.
Nemyslím si, že to, že niekto cestuje znamená, že ho nosí každý deň v batohu a okrem toho pôvodne som spomínal 15.4´ notebook, čo je myslím si dosť prijateľnejšie.
velkost mi je jedno od 14-17
no ja ho kazdy den nosim na chrbte aj ked iba do skoly ale podla mna to neni nic tazke/celkom lahky je moj shit msi gt 729 s 9cl bateriou/
notebook na editaciu s adobe rgb
lepsi je matny alebo leskly display? podlamna matny
Teraz mam 17´ na vaznejsiu pracu (workshopy a pod.) a 11´, ak potrebujem na cestach odzalohovat a upravit par fotiek, pozriet si internet, film...
to ze vela cestujem to mam tak myslene ze 4 dni v skole v cesku a potom doma, a nemam na oboch miestach externe monitory :(
mozno este pokukam po macbookoch pro 15.4 aj ked su drahsie :(
akurat som este kukal sony vaio 16.4 niektore maju celkom kvalitne displaye a ta cena je v pohode
tak uz na cene nezalezi len nech viem ake existuju lebo neviem moc najst alebo sa uz nevyrabaju ktore najdem
Skus nosit 1 tyzden na chrbte v batohu 18-palcovy NB ... asi rychlo prejdes na nieco ´lahsie´.
no ja ho kazdy den nosim na chrbte aj ked iba do skoly ale podla mna to neni nic tazke/celkom lahky je moj shit msi gt 729 s 9cl bateriou/
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa