Fórum » O TECHNIKE

Fotenie v interieri

Tatty
Tatty 2010-11-10 00:22:08+01
Chcela by som sa spytat, co by ste mi odporucili na fotenie v interieri? Chcem to najma na fotenie portretov,trapi ma najma to, ze fotky nemam nikdy dokonale ostre, pripadne su velmi zasumene, sedive so skaredymi tienmi na pozadi.Zvazujem kupu blesku, tak ak by ste mi vedeli poradit aky je vhodny na Nikon D70s, bola by som vdacna. Pripadne uvitam akekolvek ine navrhy. Berte to tak, ze som v tejto oblasti len zaciatocnik, tak budte zhovievavi, pls.

conan7
2010-11-13 19:29:26+01
nádherne si to prekopírovala :))))))))))

Tatty
2010-11-14 21:28:27+01
príspevok od: conan7
nádherne si to prekopírovala :))))))))))
...no nie tak celkom ja,priatel mi chcel ukazat nejaky speci trik, no akosi nevydalo :-P ...a kedze sa mi nedaju zmazat prispevky, tak to prosim ignorujte:)

conan7
2010-11-14 21:36:38+01
príspevok od: Tatty
...no nie tak celkom ja,priatel mi chcel ukazat nejaky speci trik, no akosi nevydalo :-P ...a kedze sa mi nedaju zmazat prispevky, tak to prosim ignorujte:)
nemala si prezradiť že máš priateľa, tým pádom počet potencionálnych mentorov a pomocníkov klesne tak o 98 až 100% :)

Cyril
2010-11-14 22:16:28+01
nemala si prezradiť že máš priateľa, tým pádom počet potencionálnych mentorov a pomocníkov klesne tak o 98 až 100% :)
Mne priatel neprekaza ;)

conan7
2010-11-14 22:31:45+01
príspevok od: Cyril
Mne priatel neprekaza ;)
ty špinavý rozbíjač vzťahov! :))))))))))

Cyril
2010-11-14 23:26:46+01
ty špinavý rozbíjač vzťahov! :))))))))))
Pre fotografiu vsetko ;)

werdza
2010-11-15 00:13:51+01
bol tu uz spomenuty tan tamron 17-50 VC, on je na fotenie v interieri perfektny, aj ho niekde nazyvaju objektiv na interierovu reportaz. s tou stabilizaciu v pohode udrzis z ruky aj 1/10 sekundy a nemusis bliskat, ja tak najradsej fotim atmosfericke momentky kamosov v podniku, manual iso 1600, clona 2,8 a cas niekedy aj 1/10, nakoniec tie fotky do ciernobiela kedze to interierove svetlo oranzova pokozka neposobia dobre. Takze najprv treba investovat do poriadneho, to je svetelneho objektivu a blesk az potom, na zaciatok aj 50mm f 1,8 objektiv staci, ten stoji okolo 100 eur na nikon viac a za tu cenu je perfektny, najviac sa pouziva na portrety aj interierove, hlavne pri dokumentovani deti, on dost priblizuje, takze, ked chces mat v zabere nie len tvar, tak si musis dat odstup a nie vzdy sa to v interieri da. A zalezi aj od toho co chces fotit ak su to fotky na styl, tej prilozenej a doma, tak sa da aj bez blesku, vyuzit svetlo od okna, skusit si spravit odrazku ze karton obalis alobalom a tym nasmerovat svetlo aj do druhej polky tvare, alebo si nechat jednu stenu volnu, pekne vynikne aj farebna, bledunko modra, bledo zelena, bledo foialova... a dopomoct si prisvietenim napriklad dvoch lamp, ktore maju take biele papierove tienitko a su take uzke, vysoke, v ikea by ich mali mat. Lebo blesk treba vediet pouzivat, treba vediet, ze aj pri bliskani treba mat iso 1600 (aby sa zachovalo co najviac prirodzenej atmosfery), nizku clonu, externy odpalit od stropu... Tak dufam, ze ti to aspon trochu pomoze a hlavne treba sa riadit tym, ze nezalezi cim fotis, ale ako fotis, aj ludia s drahou vybavou mozu mat nezaujimave fotky a opacne s lacnou, lebo na viac nemaju peniaze mozu mat zaujimave fotografie. a hlavne interierovym fotkam by nemala chybat atmosfera a dusa, z cloveka, ktoreho fotis by mala vyzarovat dusa, proste nech len neposobi na fotke, ako socha, alebo ako fotka z dokladu.

misodk
2010-11-15 00:42:58+01
príspevok od: Cyril
Neviem ako fotis Ty ale tu je jedna na ukazku z interieru (taka do rodinneho albumu), kde som ani nemal stativ. Cas 1/40 clona 1,8, iso 200. Tiez bola Dominika velmi neposedna. Ja by som skor ako do svetiel, investoval do objektivu.
velmi pekna fotka. 30/1.4 je na mojom zozname, vyborne sklo, aj ked su nan velmi rozporuplne nazory.

misodk
2010-11-15 00:50:50+01
autorke urcite odporucam najprv investovat do objektivu. za dobry peniaz mozes mat nikkor 35/1.8 alebo 50/1.8. externy blesk so setovym objektivom je k nicomu, okrem toho je ´nablyskavanie´ dost obsirna problematika, k blesku by to urcite chcelo aj daznik, resp. softbox.. atd. urcite zlozitejsie, ako vyuzivat dostupne prirodzene svetlo, ktoremu, ked clovek vie ako, sa nic nevyrovna.. vid cyril-ova fotka.

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()