Nazdárek,
mám C 70-200 F4 L USM ale pri reportážach mi vychádzajú pridlhé časy. Riešenie je 2.8 ale na nový 70 200 nemám nehovoriac o IS MKII.. Ale kukám, že existuje aj 80-200 2.8 ako predchodca súčasných šedých kanónov. Viem že nie je USM a nejdú naň TC ale, že je ostrejší. Poriadnu recenziu však nájsť neviem a už vôbec nie porovnanie oproti súčasnej USM verzii. Nemá niekto skúsenosť či obstojí toto sklo za súčasných mnoho MPx digitálnych podmienok?
Vďaka.
Stále sa pohybujeme niekde okolo 850 pričom 80 200 ide na ebay za 450.. najlepšie je že tá 80tka vychádza že vraj ostrejšie ako USM.. len ma desí že je to 15 ročný design.
tak ak nevies zohnat ten 80-200 este je aj riesenie na splatky si vziat 70-200 2,8 ja som tak vzala z megafoto stal 1180 eur, mesacne tusim 120 eur platim a moc nepreplatim
Stále sa pohybujeme niekde okolo 850 pričom 80 200 ide na ebay za 450.. najlepšie je že tá 80tka vychádza že vraj ostrejšie ako USM.. len ma desí že je to 15 ročný design.
dá sa zohnať v bazároch 70-200 f2.8 aj za 800 € :)
tak zohnat sa dá, len či sa oplatí by ma zaujímalo.. inak a.k.a. Magic Drainpipe pre googlerov. A inak ako 70 200, spokojnosť?
vo všeobecnosti hej. určite áno. ten môj trochu začal sem-tam haprovať, teraz je na diagnostike, dá sa tam do 100%ného stavu, ked sa vráti, potom pôjde asi na predaj :)
Ako majiteľ niečoho podobného, len na bajomet Minolta AF ( 80-200 F2.8 APO http://www.dyxum.com/lenses/Minolta-AF-80-200-F2.8-APO_lens58.html ) môžem povedať: smelo do toho. Nie je to zas až tak zvyčajné zboží. Asi + a - môjho skla ti nič nepomôžu, ale za tú cenu a v dobrom optickom stave (čert to ber kozmetický stav...) je to tá najlepšia možnosť.
tak ja som so 70-200 2,8 nesmierne spokojna, ten objektiv foti sam, teda je to s nim uplna hracka, prvy krat som ho skusala na Grape festivale toto leto s fotoakreditaciou a bola som z neho nadsenaaaa. Lebo predtym na Topfeste som mala pozicany Tamron 18-250 5,6-6,3 a ten tak isto, ako moj Tamron 17-50 2,8 VC v protisvetle bzzzkal, kym sa mu chcelo zaostrit a tento canon zaostri hned :)
Diky, aj keď túto som už videl.. Chýba mi však porovnanie s USM šedou verziou.. lebo fakt 350 by som hádam aj priplatil ale potrebujem vedieť či to má význam.
vyfiltruj si podla objektivu uzivatela a napis mu...inak ja som to poriesil nakoniec canonom 70-200 f4 IS USM...mam ho zatial len tyzden a tolko roboty mam ze som ho nestihol este ani otestovat...ale co som sa s nim chvilku hral tak je uzasny... tolko odomna :}
Ak uz mas 70-200/4, neuvazoval si skor nad 85/1.8 USM, 100/2 USM, alebo 135/2L USM Pri nedostatku svetla Ti poskytnu este o uroven viac svetla ako 2.8 zoom a navyse budes mat aj rychle zaostrovanie (80-200 nema USM)
Ak uz mas 70-200/4, neuvazoval si skor nad 85/1.8 USM, 100/2 USM, alebo 135/2L USM Pri nedostatku svetla Ti poskytnu este o uroven viac svetla ako 2.8 zoom a navyse budes mat aj rychle zaostrovanie (80-200 nema USM)
Ale toto je celkom dobrý nápad.. )) musím pozrieť aké to má teraz bazar ceny.. Ď
sorry ze sa zase miesam, ale ani nikonacka 80-200 nema HSM a ostri rychlejsie ako sigma 70-200 hsm, to len tak na okraj..
sorry ze sa zase miesam, ale ani nikonacka 80-200 nema HSM a ostri rychlejsie ako sigma 70-200 hsm, to len tak na okraj..
Forum je presne na to.. ))
To ostrenie ma až tak nebolí, nechystám sa na vtáky. Píšu že ostrí rýchlo, skôr ma trápi rozlišovacia schopnosť pre 21MPx a ostrosť na plnú dieru. Chcelo by to si ju ochytať. A len tak btw.. nechce niekto tú šedú F4-ku?
Tento objektív mám, čo sa týka ostrosti, to závisí čiastočne aj na AF foťáku, aký používaš. A čo sa týka môjho subjektívneho názoru na ostrenie, fotím týmto objektívom aj napr. približujúce sa vlaky a väčšina fotiek je vždy ostrá.
Tento objektív mám, čo sa týka ostrosti, to závisí čiastočne aj na AF foťáku, aký používaš. A čo sa týka môjho subjektívneho názoru na ostrenie, fotím týmto objektívom aj napr. približujúce sa vlaky a väčšina fotiek je vždy ostrá.
myslíš že by som sa niekedy mohol v TN zastaviť, pozývam na pivec a môžem si šiahnuť?.. ))))
Canon 80-200 2.8 L
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=5020
vyfiltruj si podla objektivu uzivatela a napis mu...inak ja som to poriesil nakoniec canonom 70-200 f4 IS USM...mam ho zatial len tyzden a tolko roboty mam ze som ho nestihol este ani otestovat...ale co som sa s nim chvilku hral tak je uzasny... tolko odomna :}
To ostrenie ma až tak nebolí, nechystám sa na vtáky. Píšu že ostrí rýchlo, skôr ma trápi rozlišovacia schopnosť pre 21MPx a ostrosť na plnú dieru. Chcelo by to si ju ochytať. A len tak btw.. nechce niekto tú šedú F4-ku?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa