Ahojte :)
Takze hladam teleobjektiv k D700vke - momentalne mam nikkor 70-300 VR ale hladam nieco svetelnejsie. Venujem sa predovsetkym svadobnej fotografii ale konecne chcem siahnut aj po slovicku hobby a fotit pre odreagovanie sport - vacsinou v hale volejbal pripadne hokej - cez leto triatlon. Cenovy strop je 1000€ - myslel som ze 70-200 VRI bude jasna volba ale vtejto cene som ho naozaj nenasiel - ak mate na predaj napiste :)
bude nikkor 80-200 pomaly pre tieto druhy sportu? je medzi nim a 70-200kou naozaj taky velky rozdiel? viem ze juke pisal ze pri 70-200 VRI a 70-200 VRII je rozdiel citelny ako to bude v tomto pripade. Dakujem za kazdy nazor.
ps: jasne ze 70-300VR predam a budem fotit portret svetlou 2,8 :)
Wayne beriem tvoj nazor a musim povedat ze d700 + 24-70 2,8 je raz tak dobre vo svadobnej fotografii ako d300vka :)
Pri svadobnych portretoch mi stacila aj 70-300 nakolko sa foti hlavne v exterieri - chcem len nieco svetlejsie kvoli indoor sportu.
Skusil si FF? hlbka ostrosti, ISO, vystup je niekde uplne inde i ked je D700 starcek voci d300s :)
tak potom 70-200/2.8 bez debaty :) pohladaj si komentare uzivatela jake, on ma dlhorocne skusenosti, pripadne mu posli sukromnu spravu, fotil s oboma, a predpokladam ze nic ine ako 70-200/2.8 II ti neporadi :)
neber to v zlom, len som sa tak nad tym pozastavil.. ;)
Z 75 percent by som bol pre D300 aj ja , nielen že je to úspora, ale sa prirátava aj crop voči FF, čo je citeľné predĺženie ohniska. Tých 25 percent ale - ak fotí v hale, pri D700 môže ( a sto percentne pomôže ) pomôcť to že môže ísť s ISO smerom hore.... Kto fotí v našich halách vie o čom píšem .-)
Ak si šikovný a už aj zručnejší fotograf, urobíš kopec dobrých foto aj s 80-200 ( teraz myslím hokej ), určite by si mal ale s tou 70-200VR2 lepšie percento úspešnosti. Triatlon neriešim, tam môžeš fotiž čím chceš, je to vonku a v poho .. Kľudne nasekáš kopec obrázkou aj ultraširokáčom a môžu byť super. Ten volejbal - poviem ti že ´naj´ výsledky by si mal pevným sklom, a nemusí byť dlhé, ono totiž 85% vecí sa deje na site. Stačí si ´dobre sadnúť nad sito´ a naučiť sa že ak je dej pri tebe ideš do detajlu ak na vzdialenej strane sita ideš do širších záberov. Veľmi zaujímavé zábery sú aj širokáčom ( kľudne aj ryba ) zo spodu, ak máš možnosť ísť na podlahu pod sito ( záleží od rozhodcu na rebríku, treba dať s ním reč ) A fotky z poľa pofotíš aj s ohniskami do 70mm
mám 80-200/2,8 dvojprstenec a fotil som aj so 70-200/2,8 VR I
- je medzi nimi rozdiel, hlavne rýchlosť zaostrovania je omnoho vyššia v prospech 70-200;
- VR - to sa dá oželieť ... niekedy
- subjektívne sa mi bokeh na 80-200 páči viac
- na svadbu 80-200 stačí a je v pohode, no na šport je to pomalé sklo
pozri aj tento link
- osobne teraz uvažujem nad kúpou 70-200/2,8 VRII ale veľmi sa do toho nehrniem, zasa tu rýchlosť nie vždy potrebujem :) ... šport fotím len ako odreagovanie sa, nepotrebujem to predávať a mať top kvalitné fotky
Ja viem :)
A Jake je expert /naozaj vie co je naj/ ktory mi poradi jedine 70-200 VRII alebo este mozno nepredal 80-400ku xixi pockaj ked to bude citat jak sa nasmeje.
Jake myslim len v dobrom !)
Chcel som vediet hlavne rozdiel 80-200 vs 70-200 VRI - rychlost ostrenia,ostrost pri 2,8. cenovo som videl dvojprstenec za 750€ a 70-200VRI je okolo 1200€.
70-200 VRII mam moznost kupit cisto novu za 1610€.
Ale ja hladam nieco do 1000€ :(
došetri na bazarový 70-200 VR I, na sport je super, 80-200 je riadny šnek s VR kami sa to neda porovnať, Medzi 70-200 VR1 a VR2 som si všimol minimálny rozdiel vo vinetácii a v ostrosti do rohov AF funguje skvelo na oboch, VR1 má zvlášť blokovanie AF čo sa na šport hodí. No zas ani Sigma by ti nemusela ubližiť ak trafíš kus, netreba sa tváriť že sa stým nedá fotiť, ale pojdeš do rizika?
došetri na bazarový 70-200 VR I, na sport je super, 80-200 je riadny šnek s VR kami sa to neda porovnať, Medzi 70-200 VR1 a VR2 som si všimol minimálny rozdiel vo vinetácii a v ostrosti do rohov AF funguje skvelo na oboch, VR1 má zvlášť blokovanie AF čo sa na šport hodí. No zas ani Sigma by ti nemusela ubližiť ak trafíš kus, netreba sa tváriť že sa stým nedá fotiť, ale pojdeš do rizika?
Sigme sa vyhnem - zle skusenosti s 70-200 prvej generacie a na fotoslovakii som skusal najnovsiu s VR a podla mna mala backfocus :(
Uz ked si investoval nemale peniaze do D700 tak by si mohol investovat do poriadneho teleobjektivu.Ta 70-200 je podla mna naj..Cize je tak draha ako samotne telo d 700...
je AF v 80-200 porovnatelny s AF v mojej 70-300VR?
neviem 70-300 som nemal v rukách, okrem vyskúšania v obchode, ale 70-300 sa mi vtedy subjektívne zdal rýchlejší
ja na zrýchlenie zaostrovania používam prepínač full/limit, ak ostrím cca na 3,5m a viac, použijem limit a vtedy mi nepreostruje cez celý rozzsah zaostrenia - dosť sa zrýchli zaostrovanie
a ešte k ostrosti 80-200/2,8:
- na 2,8 je ostrosť dobrá použiteľná
- od 4,0 je ostrosť excelentná
Sme na tom rovnako ;) Mam este D300, prednedavnom som si kupil D700 a mam ani nie rocny 70-200 VRII. Co na to povedat? Asi ani nic. Kombinacia je to fantasticka. Raz som fotil lokalny hokej, ale to nahananie dobreho zaberu gulometom, seria snimkov, ma akosi nebavila.
Idu Vianoce, sprav si radost, kup si 70-200 VRII na nejake rozumne splatky. Ta cen 1600e, no neviem, uz ani v Cine to zatolko nedavaju.
ta cena je bez DPH cez firmu. -vianocny darcek by to bol uzasny len ta cena aaach nemam rad to nase nahanie za technikou ale ked svetlost je naozaj potrebna :)
mas na tom aj nejaky uv filter?
Nahanie? Co ja viem? Sam si videl co je D300 a co D700. Pochopil som ze mas 24-70? Ak ano, tak rozdiel je viditelny na tychto telach ... Vianoce su iba raz v roku ... sice moja manzelka tvrdi ze ja mam Vianoce aj par krat do roka :))))))
po prvé. pekné máš tie svadobné. páči sa mi.
ja som skúšal FF. a prišiel som na to že s dobrým aps-c a najlepšími vysokosvetelnými pevnými môžem konkurovať FF s nadpriemerným zoomom. teda ja som sa vybral tou cestou. nie že kúpim FF a budem tam dávať hobbytele.
tiež 70-200.
Teleobjektiv k D700vke
Davat cokolvek ine ako Nikon na D700.. je.. no.. zbytocne vyhodene peniaze za FF telo podla mna...
Pri svadobnych portretoch mi stacila aj 70-300 nakolko sa foti hlavne v exterieri - chcem len nieco svetlejsie kvoli indoor sportu.
Skusil si FF? hlbka ostrosti, ISO, vystup je niekde uplne inde i ked je D700 starcek voci d300s :)
neber to v zlom, len som sa tak nad tym pozastavil.. ;)
Ak si šikovný a už aj zručnejší fotograf, urobíš kopec dobrých foto aj s 80-200 ( teraz myslím hokej ), určite by si mal ale s tou 70-200VR2 lepšie percento úspešnosti. Triatlon neriešim, tam môžeš fotiž čím chceš, je to vonku a v poho .. Kľudne nasekáš kopec obrázkou aj ultraširokáčom a môžu byť super. Ten volejbal - poviem ti že ´naj´ výsledky by si mal pevným sklom, a nemusí byť dlhé, ono totiž 85% vecí sa deje na site. Stačí si ´dobre sadnúť nad sito´ a naučiť sa že ak je dej pri tebe ideš do detajlu ak na vzdialenej strane sita ideš do širších záberov. Veľmi zaujímavé zábery sú aj širokáčom ( kľudne aj ryba ) zo spodu, ak máš možnosť ísť na podlahu pod sito ( záleží od rozhodcu na rebríku, treba dať s ním reč ) A fotky z poľa pofotíš aj s ohniskami do 70mm
- je medzi nimi rozdiel, hlavne rýchlosť zaostrovania je omnoho vyššia v prospech 70-200;
- VR - to sa dá oželieť ... niekedy
- subjektívne sa mi bokeh na 80-200 páči viac
- na svadbu 80-200 stačí a je v pohode, no na šport je to pomalé sklo
pozri aj tento link
www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/blogy/pieninsky-horsky-duatlon-2010/
- osobne teraz uvažujem nad kúpou 70-200/2,8 VRII ale veľmi sa do toho nehrniem, zasa tu rýchlosť nie vždy potrebujem :) ... šport fotím len ako odreagovanie sa, nepotrebujem to predávať a mať top kvalitné fotky
A Jake je expert /naozaj vie co je naj/ ktory mi poradi jedine 70-200 VRII alebo este mozno nepredal 80-400ku xixi pockaj ked to bude citat jak sa nasmeje.
Jake myslim len v dobrom !)
Chcel som vediet hlavne rozdiel 80-200 vs 70-200 VRI - rychlost ostrenia,ostrost pri 2,8. cenovo som videl dvojprstenec za 750€ a 70-200VRI je okolo 1200€.
70-200 VRII mam moznost kupit cisto novu za 1610€.
Ale ja hladam nieco do 1000€ :(
ja na zrýchlenie zaostrovania používam prepínač full/limit, ak ostrím cca na 3,5m a viac, použijem limit a vtedy mi nepreostruje cez celý rozzsah zaostrenia - dosť sa zrýchli zaostrovanie
a ešte k ostrosti 80-200/2,8:
- na 2,8 je ostrosť dobrá použiteľná
- od 4,0 je ostrosť excelentná
Idu Vianoce, sprav si radost, kup si 70-200 VRII na nejake rozumne splatky. Ta cen 1600e, no neviem, uz ani v Cine to zatolko nedavaju.
mas na tom aj nejaky uv filter?
ja som skúšal FF. a prišiel som na to že s dobrým aps-c a najlepšími vysokosvetelnými pevnými môžem konkurovať FF s nadpriemerným zoomom. teda ja som sa vybral tou cestou. nie že kúpim FF a budem tam dávať hobbytele.
tiež 70-200.
posledna svadba fotena v noci v TN
uz hladam 70-200ku v bazaroch- ak by ste vedeli o nejakom za rozumnu cenu dajte vediet
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa