Ahojte :)
Takze hladam teleobjektiv k D700vke - momentalne mam nikkor 70-300 VR ale hladam nieco svetelnejsie. Venujem sa predovsetkym svadobnej fotografii ale konecne chcem siahnut aj po slovicku hobby a fotit pre odreagovanie sport - vacsinou v hale volejbal pripadne hokej - cez leto triatlon. Cenovy strop je 1000€ - myslel som ze 70-200 VRI bude jasna volba ale vtejto cene som ho naozaj nenasiel - ak mate na predaj napiste :)
bude nikkor 80-200 pomaly pre tieto druhy sportu? je medzi nim a 70-200kou naozaj taky velky rozdiel? viem ze juke pisal ze pri 70-200 VRI a 70-200 VRII je rozdiel citelny ako to bude v tomto pripade. Dakujem za kazdy nazor.
ps: jasne ze 70-300VR predam a budem fotit portret svetlou 2,8 :)
Tak Ťa ukecali na ten NIKON 70-200/2,8 :-)) Bez debaty, všetky ostatné varianty by si aj tak skôr neskôr oľutoval. Pokiaľ sa týka typu VRI (ten mám) a typu VRII, ten som skúšal - podľa mňa nulový rozdiel v rýchlosti, nepozorovateľný rozdiel v kresbe. Jediný ozajstný rozdiel je slabá vinetácia VRI na FF. Kresba aj na 2,8 je výborná u obidvoch, ja osobne nevidím dôvod na prechod na VRII. Nový by som asi na FF kupoval už VRII.
A k tej D300 - mám aj FF, aj D300, v normálnych svetelných podmienkach sú fotografie prakticky nerozoznateľné, veľmi často používam aj D300 (namiesto telekonvertoru) a určite by si nevedel fotky bez exifu roztriediť :-)))) Možno pri ISO viac ako 3200, aj to pochybujem....
V jednom vlakne citam uvahu ako mnoho ludi pouziva zbytocne drahu techniku a tu som sa zas docital, ze D700 je raz tak dobry ako D300. Trochu prisilne slova.
Dodo dakujem za ukludnenie ze VrI je ok :)
Daniel nemyslel som to tak ze je to raz tak dobry stroj ale kazdy pise
ze ked uz som mal na d700vku tak potom mam aj na super objektiv a podobne.
Boze ludia ved rozdiel d700 a d300s je cca 600€ tak uz prestante s tou frazou.
Pre mna fotografa ktory foti cca 3/4 zaberov v horsich svetelnych podmienkach je FF k nezaplateniu a radsej budem fotit D700vkou+50 1,8 ako D300s s akym kolvek objektivom. Toto tvrdenie mi nik nevyvrati :)
Kup si BMW 3 v plnej vybave a ja si radsej kupim BMW 5 v zakladnej /skromnej/ vybave :D
A inak za dobrych svetelnych podmienok mam aj ja telekonvektor D90 xixixi
Som zvedavy co povie priatelka - idem spracovavat !)
Chcel by som ta videt ako by si fotil so samotnou 50kou svadbu. Ze to bude menej sumet to na tych konzumnych beznych rozmeroch uvidis akurat ty a slak ta trafi z komponovania. Nehovoriac o tom, ze ci chces siroke zabery na obrade skladat z panoram.
Dodo dakujem za ukludnenie ze VrI je ok :)
Pre mna fotografa ktory foti cca 3/4 zaberov v horsich svetelnych podmienkach je FF k nezaplateniu a radsej budem fotit D700vkou+50 1,8 ako D300s s akym kolvek objektivom. Toto tvrdenie mi nik nevyvrati :)
Kup si BMW 3 v plnej vybave a ja si radsej kupim BMW 5 v zakladnej /skromnej/ vybave :D
VRI mam aj ja a nedam na neho dopustit. Vinetacia je trochu vidiet, ale slak to traf, odstranit to v PC je to najmenej. S D700 by som isiel do neho alebo do novsieho VRII. Nic menej.
Chcel by som ta videt ako by si fotil so samotnou 50kou svadbu. Ze to bude menej sumet to na tych konzumnych beznych rozmeroch uvidis akurat ty a slak ta trafi z komponovania. Nehovoriac o tom, ze ci chces siroke zabery na obrade skladat z panoram.
No tak táto diskusia znovu ukázala ´kvalitu´ :))
Osobne s tebou súhlasím, pokiaľ ide o D700 a DodomBB pokial ide o objektív 70-200. Ja teda k veľkej spokojnosti používam starú 80-200 ale dievčatá sa mi pred objektívom až tak rýchlo nepohybujú :) Samozrejme treba zvážiť vynaložené prostriedky a ich využitie no a tiež nie je od veci zvážiť aj argument že tá stará 80-200 bola ešte relatívne nedávno TOPsklo aj na šport :)
Ak by som sa teraz rozhodoval ja hľadal by som 80-200 poslednej generácie :)
ak si myslel mna tak dik :)
bol to priklad nakolko mam 24-70tku od nikonu ale nebavi ma stale pocuvat ze ked mam 700vku tak preco nechcem hned najnovsie a najlepsie tele sklo - hladam sklo na hobby a to si mohol precitat hned na zaciatku.
Ja pouzivam k 90% spokojnosti 80-200 dvojprstenec a tych 10% nie je chyba objektivu, ale moja neschopnost vyuzit ho na sto pro :-))Mimochodom fotim s nim aj basket...a to myslim je sport, ci ? ,-)
no práve teba som naozaj nemyslel :)
práve naopak narážal som na chytrákov, čo ti radili niektorý diskutujúci, ako inteligentné rady typu ´kúp si D300 a posledný najdrahší objektív ´ napriek tomu že si celkom jasne a netradične precízne definoval o čo ti ide :)
moja rada je 80-200/2,8 :)
Teleobjektiv k D700vke
Ale dakujem ze si hladal !)
http://www.paladix.cz/bazar/index.php?from=60&badt=1&bmid=3&btid=23
ani priam na ebaj
... dobry tip
A k tej D300 - mám aj FF, aj D300, v normálnych svetelných podmienkach sú fotografie prakticky nerozoznateľné, veľmi často používam aj D300 (namiesto telekonvertoru) a určite by si nevedel fotky bez exifu roztriediť :-)))) Možno pri ISO viac ako 3200, aj to pochybujem....
Osobne s tebou súhlasím, pokiaľ ide o D700 a DodomBB pokial ide o objektív 70-200. Ja teda k veľkej spokojnosti používam starú 80-200 ale dievčatá sa mi pred objektívom až tak rýchlo nepohybujú :) Samozrejme treba zvážiť vynaložené prostriedky a ich využitie no a tiež nie je od veci zvážiť aj argument že tá stará 80-200 bola ešte relatívne nedávno TOPsklo aj na šport :)
Ak by som sa teraz rozhodoval ja hľadal by som 80-200 poslednej generácie :)
bol to priklad nakolko mam 24-70tku od nikonu ale nebavi ma stale pocuvat ze ked mam 700vku tak preco nechcem hned najnovsie a najlepsie tele sklo - hladam sklo na hobby a to si mohol precitat hned na zaciatku.
práve naopak narážal som na chytrákov, čo ti radili niektorý diskutujúci, ako inteligentné rady typu ´kúp si D300 a posledný najdrahší objektív ´ napriek tomu že si celkom jasne a netradične precízne definoval o čo ti ide :)
moja rada je 80-200/2,8 :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa