Ahoj, všetci.
Potreboval by som poradiť, potrebujem do rodiny kúpiť kompakt. Vlastním klasickú zrkadlovku Canon EOS300 s viacerými objektívmi a potrebujem malý kompakt, s ktorým budú fotiť všetci. Viem, že za kvalitu sa platí, ale môj strop je 150€ +/- , vidí sa mi zbytočné investovať viac peňazí do kompaktu do rodiny.
Mám zatiaľ dva tipy:
1. Canon Ixus 120 IS
2. Panasonic Lumix DMC-FX60
Ktorý by ste si vybrali vy ? Alebo niečo iné okolo 150€
Pýtal si sa ktorýt a nie prečo ... Ixus síce nevlastním (mám S90 / utopený a G10), ale ako som už niekde inde písal kupoval som ho pre brata a trochu som sa s ním hral. Výstup (JPEG) rovnaký ako S90, rozmuné ovládanie, slušná výdrž aku ...
No, ja sa stále neviem rozhodnúť :-) Panasonic má tú ´stabilizáciu´ vychválenú a aj Leica je slušný objektív...
Canon ( klasiku ) mám a som s ním spokojný, ale uvažoval som, či Panasonic u kompaktov nižšieho radu nebude lepšia voľba, keď robia hlavne elektroniku. S Nikonom nemám skúsenosti, objektív má slušný, ostatné nemám zmapované. Budem o tom intenzívne premýšľať :-)
Kompaktov do 150€ je ´na mraky´..... mne ide len o pomer ceny/výkon a na fotenie mám zrkadlovku, nepotrebujem ´vycálovať´ pár stovák len preto, aby som mal porovnateľnú kvalitu a bál sa to potom pustiť z ruky iným členom rodiny.
A dodržať nejaký slušný štandard, nič viac/nič menej.
presne toto som riesil par tyzdnov, manzelka chcela digi kompakt ... nakoniec sme skoncili so Samsung WB650 ... akurat je niekde na ceste ku nam ... sice je drahsi ako tvoj rozpocet, ale ked som pozeral vsetky tie lacnejsie tak im stale nieco chybalo ...
presne toto som riesil par tyzdnov, manzelka chcela digi kompakt ... nakoniec sme skoncili so Samsung WB650 ... akurat je niekde na ceste ku nam ... sice je drahsi ako tvoj rozpocet, ale ked som pozeral vsetky tie lacnejsie tak im stale nieco chybalo ...
...presne tak, ako píšeš.....vždy im niečo chýbalo...
...manželke som kúpil (síce už pred viac než rokom) WB1000...
Kopirka vs. mikovlnka - podla mna z kazdeho z nich polezie nieco zaujimave ... ak by si sa raz chcel utapat (staci aj uraftat) asi by som odporucil S95
Kúpa kompaktu
http://shop.ephoto.sk/katalog/digitalne-fotoaparaty/kompaktne-digitalne-fotoaparaty/nikon-coolpix-s5100-red.html
A odporúča ho aj Ken ;-)
http://www.kenrockwell.com/canon/compacts/sd940.htm
Panasonic som mal naposledy k dispozícii FX33 ... nebol to zlý foťáčik, ale Canon je Canon ;-)
PS : zlé jazyky tvrdia že som Nikonista
Canon ( klasiku ) mám a som s ním spokojný, ale uvažoval som, či Panasonic u kompaktov nižšieho radu nebude lepšia voľba, keď robia hlavne elektroniku. S Nikonom nemám skúsenosti, objektív má slušný, ostatné nemám zmapované. Budem o tom intenzívne premýšľať :-)
pausal 250 min. 134 eur a mozes okrem ineho aj telefonovat ;)
Ja by som radšej ten kompakt :-)
A dodržať nejaký slušný štandard, nič viac/nič menej.
...manželke som kúpil (síce už pred viac než rokom) WB1000...
Kopirka vs. mikovlnka - podla mna z kazdeho z nich polezie nieco zaujimave ... ak by si sa raz chcel utapat (staci aj uraftat) asi by som odporucil S95
Canon PowerShot SX130 IS versus Canon Ixus 120 IS
Ktorý ? :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie