Zdravim ... potreboval by som poradit aky objektiv kupit k Nikon D7000 ako "zakladny" ( tie uvodzovky tam nie su nahodou ) zrkadlovku by som bral bud z fotolab alebu s ephoto e-shopu ( pripadne ineho doveryhodneho e-shopu ktory by ste mi doporucili ) ... takze nieco z ich ponuky ... poviem to asi takto chcel by som univerzalny na zaciatok ... neskor mam v plane kupit makro a svetelny sirokouhly objektiv (nie nutne v tomto poradi) zatial mam vybrate tieto ( http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/pevne/nikon-af-s-50-mm-f-1-4g.html a http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/makro/nikon-af-s-micro-nikkor-105-mm-f-2-8g-ed-vr.html) pripadne ine ktore by ste doporucili ... a konecne sa dostavam k problemu kedze mam v plane hlavne fotenie prirody a zvierat ako jedna s rozumnych volieb mi pride ( http://shop.ephoto.sk/nikon-d7000-af-s-18-200-mm-f-3-5-5-6g-dx-ed-vr-ii.html )kedze je v zvyhodnenom kite ...alebo by bolo lepsie kupit telo a telezoom alebo teleobjektiv a ak ano ktory ? ... Vopred dakujem za odpovede
odpoviem ti ano, ani s jednym neurobis chybu a budes spokojny. pokial by si chcel rozsah 18-200 ´rozbit´, tak af-s 16-85 a af-s 70-300, pripadne ak zozenies v bazari dvojprstencovu verziu af-d 80-200/2.8 (ktory je podla mna lepsi ako 70-300).
Určite by som volil 18-200. 18-105 je síce tiež fajn, no na telo 7000 sa mi už predsa len veľmi nehodí.
S 18-200 budeš spokojný. Naviac tento kit máme teraz na sklade!
ja som mal tú 18-200, nie je to zlé sklo, ale ... to je taký rodinný objektív. Pokiaľ to chceš na kreatívnu foto ( a sem by som radil aj reportáž ) tak ee - furt je to tmavá trubka. K D7000 by som radšej ( aj kvôli počtu pixlov ) volil ako záklaďák menejrozsahový 17-55/2.8 - za dobrú cenu sú aj z druhej ruky, zbavujú sa ich tí čo idú do FX ... Jednou z príčin prečo by som ho nechcel, je aj to že som ho používal na 10MPx a aj na 12,5MPx a poviem ti že ten nárast pixlov už poznať. Na 16MPx bude to sklo ( 18-200 ) už za svojim zenitom a myslím že je škoda nevyužiť potenciál super foťáčika akým je D7000 ..
Pokiaľ plánuješ neskôr prechádzať na FX, uvažuj aj nad niečím takým ako je 24-70 ...
Pokiaľ si po kúpe tela limitnutý prašulkami tak sa kľudne môžeš cibriť vo fotení aj sadou fix skiel ako je 35/1.8 + 50/1.8 ... ich kúpou nič neprerobíš a dávajú neporovnateľne väčšiu možnosť ´tvoriť´ ako ten 18-200 ...
a lacnejšie ako tutok:
http://www.fotovideoshop.sk/ ho nezoženieš, pokia+ chceš aj NAJ obchod - Veľmi solídny obchod ( jeden z naj ) a máš na kite D7000+18-200 k dobru 119€ ..
18-105 ti dobre poslúži a ku tomu 35mm ale 1,8 je DX takže len na A-PSC ak chceš FX tak skús staršiu 35mm 1:2 alebo 35mm 1:2,8D a ku tomu 50 1:1,4D alebo nový 1:4G ten je na FX bombový a má pekný Bokeh a už spomínanú 80-200 1:2,8 ale na zver je to stále málo tam ti bude lepšia 400mm alebo 500mm, tak dobre popremýšľaj a až potom kupuj
mozno,a preco myslis ?
potreboval som ho surne a bol iba v sete z 18-200 skor som chcel 18-105
svetelnost je rovnaka a takto je velky rozsah v jednom
dalej budem dokupovat ine ale na zaciatok myslim ze fajn
ja som ju dnes konecne drzal v rukach poriadne, ze som s nou aj fotil, jaky som z toho bol happy :D uplne mi pride taka mohutna a tazka, co je super :D Ale mali len 18-200 a pockam si na 18-105 ked dojde do obchodu alebo 16-85 :)
Aj ja chcem kúpiť Nikon D7000 ale váham lebo pozerám že s HOT PIXELs je to u D7000 asi trochu vážnejší problém. Dajte si do googlu Nikon D7000 hot pixel a je tam toho o tom teda dosť.... napr:
prave preto je aj dodavka fotakov do obchodov problem, aspon tak mi bolo povedane ze ich kontroluju ci take daco no .... mozno blbost.... ale zevraj sa za to nikon hambi ja svina, sak vela ludi ich aj vratilo tie d7000ky kvoli tomu. Mne len bude blbe ked budem otvarat secky co tam budu mat a zoberem si tu bez hot pixelu, snad taka bude :D
prave preto je aj dodavka fotakov do obchodov problem, aspon tak mi bolo povedane ze ich kontroluju ci take daco no .... mozno blbost.... ale zevraj sa za to nikon hambi ja svina, sak vela ludi ich aj vratilo tie d7000ky kvoli tomu. Mne len bude blbe ked budem otvarat secky co tam budu mat a zoberem si tu bez hot pixelu, snad taka bude :D
a nikon neberie brigádnikov na kontrolu pixlov? 16 000 000 pixlov skontrolovať musí byť riadna fuška. určite nadávajú prečo tam nedali senzor 1,6Mpx....
a nikon neberie brigádnikov na kontrolu pixlov? 16 000 000 pixlov skontrolovať musí byť riadna fuška. určite nadávajú prečo tam nedali senzor 1,6Mpx....
ja neviem, pisem ze tak mi bolo povedane ze preto meskaju dodavky .... a mne stacilo ked to otvorili, zobral som do ruky, namieril som do tmy, dal som natacanie videa, vypol natacanie, pozrel, videl zeleny hot pixel.
ja neviem, pisem ze tak mi bolo povedane ze preto meskaju dodavky .... a mne stacilo ked to otvorili, zobral som do ruky, namieril som do tmy, dal som natacanie videa, vypol natacanie, pozrel, videl zeleny hot pixel.
prisámbohu, ked sa mi vráti foťák,hned si sadnem a prekontrolujem všetky pixle kus za kusom...a potom ked niečo nájdem tak potom pre prípadných záujemcom poviem že nemám 15 mpx-ový foťák len 14 999 999. aby som neklamal...
Objektiv k NIkon D7000
S 18-200 budeš spokojný. Naviac tento kit máme teraz na sklade!
Pokiaľ plánuješ neskôr prechádzať na FX, uvažuj aj nad niečím takým ako je 24-70 ...
Pokiaľ si po kúpe tela limitnutý prašulkami tak sa kľudne môžeš cibriť vo fotení aj sadou fix skiel ako je 35/1.8 + 50/1.8 ... ich kúpou nič neprerobíš a dávajú neporovnateľne väčšiu možnosť ´tvoriť´ ako ten 18-200 ...
http://www.fotovideoshop.sk/ ho nezoženieš, pokia+ chceš aj NAJ obchod - Veľmi solídny obchod ( jeden z naj ) a máš na kite D7000+18-200 k dobru 119€ ..
ak chces nejake sample fotos kontaktuj ma
potreboval som ho surne a bol iba v sete z 18-200 skor som chcel 18-105
svetelnost je rovnaka a takto je velky rozsah v jednom
dalej budem dokupovat ine ale na zaciatok myslim ze fajn
http://www.forumlogr.com/thread/hudcpgsMgpmE/NIKON-D7000-HOT-PIXEL-ISSUE-!!!!!!!.html
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa