Fórum » O TECHNIKE

Objektiv k NIkon D7000

Traum
Traum 2010-11-22 12:56:16+01
Zdravim ... potreboval by som poradit aky objektiv kupit k Nikon D7000 ako "zakladny" ( tie uvodzovky tam nie su nahodou ) zrkadlovku by som bral bud z fotolab alebu s ephoto e-shopu ( pripadne ineho doveryhodneho e-shopu ktory by ste mi doporucili ) ... takze nieco z ich ponuky ... poviem to asi takto chcel by som univerzalny na zaciatok ... neskor mam v plane kupit makro a svetelny sirokouhly objektiv (nie nutne v tomto poradi) zatial mam vybrate tieto ( http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/pevne/nikon-af-s-50-mm-f-1-4g.html a http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/makro/nikon-af-s-micro-nikkor-105-mm-f-2-8g-ed-vr.html) pripadne ine ktore by ste doporucili ... a konecne sa dostavam k problemu kedze mam v plane hlavne fotenie prirody a zvierat ako jedna s rozumnych volieb mi pride ( http://shop.ephoto.sk/nikon-d7000-af-s-18-200-mm-f-3-5-5-6g-dx-ed-vr-ii.html )kedze je v zvyhodnenom kite ...alebo by bolo lepsie kupit telo a telezoom alebo teleobjektiv a ak ano ktory ? ... Vopred dakujem za odpovede

conan7
2011-01-18 23:44:03+01
príspevok od: Nikonak4
Nie je to k teme, ale mi to nedalo....ty by si si kupil fotak keby si uz pri beznom vyskusani vsimol vypalene pixely? SK_8er netvrdil ze hladal a skenoval cely display aby ich nasiel. Jednoducho ho zapol a boli tam....mi nehovor ze ak by si si to vsimol ty pri kupovani zrkadla, tak by si si ho zobral, lebo by ti to nevadilo.
pre mňa za mňa hladajte čo chcete. hlavne že 2 týždne po kúpe sám verejne sa priznal, že už ani sa nezaoberáva s hotpixelmi, že to moc prežíval. ale najprv sa musel ukázť aký je on rambo. čo už............
a odpoved: kúpil by som.

kecal
2011-01-19 00:05:10+01
ako zakladak 16-85...odporucam
na základe čoho mu ho odporúčaš? By ma zaujímalo.

Nikonak4
2011-01-19 00:56:16+01
príspevok od: kecal
na základe čoho mu ho odporúčaš? By ma zaujímalo.
Je kovovy, co sa tyka kresby a ostrosti spomedzi 18-105, 18-200 je urcite najlepsi. Sam ho mam a som maximalne spokojny. Ci co si chcel pocut?

SK_8er
2011-01-19 07:10:02+01
Nie je to k teme, ale mi to nedalo....ty by si si kupil fotak keby si uz pri beznom vyskusani vsimol vypalene pixely? SK_8er netvrdil ze hladal a skenoval cely display aby ich nasiel. Jednoducho ho zapol a boli tam....mi nehovor ze ak by si si to vsimol ty pri kupovani zrkadla, tak by si si ho zobral, lebo by ti to nevadilo.
nikonak... jemu to nevysvetlis.... on to prosto nechape, neviem co je to za cloveka a ci si slovencinu dava do google translator.... lebo inac sa to napisat uz neda, ze pozres a su tam ....
ale nastastie nikon spravil update a vypalene pixeli pri live view zmizli takze ma to velmi potesilo
PS: z tych 3 co som si mohol vybrat .... jedna d7000 mala taky velky zeleny hotpixel (zrejme viacej na sebe), ze neviem ci by to spravil nejaky update keby bol cerveny a mam prave ten fotak tak ho volam rudolf

Trevor
2011-01-19 08:41:44+01
nie, tie sklá ( 35, 50, 85, .... ) sú OK na D7000 ... tu nemusíš mať obavy. Budeš potešený aké to dáva výsledky .-)
výborne, tak to tak zrejme aj urobím a na zoom počkám, vďaka za čas

IceDive1
2011-01-19 10:28:26+01
Vcera som testoval na novej D7000 24/1,4 a je to paradicka. 35ka mi totiz na D700 velmi chyba a nejako sa jej nechce prijst tak som si skusal kombinaciu D7000 +24 co vo vysledku je tych 35.

Inak debatu nado mnou som vobec necital tak hadam tu nie som od veci

IceDive1
2011-01-19 10:35:11+01
Marcel uz si ratal hotpixle?

Marcel Rebro
2011-01-19 10:43:06+01
príspevok od: IceDive1
Marcel uz si ratal hotpixle?
zatial ken pixle ... naratal som poprdelivela

Marcel Rebro
2011-01-19 10:43:54+01
Vcera som testoval na novej D7000 24/1,4 a je to paradicka. 35ka mi totiz na D700 velmi chyba a nejako sa jej nechce prijst tak som si skusal kombinaciu D7000 +24 co vo vysledku je tych 35.

Inak debatu nado mnou som vobec necital tak hadam tu nie som od veci
ja som ju vcera skusal s 85/1.4G .. zaujimave portretne kombo

IceDive1
2011-01-19 10:52:32+01
príspevok od: Marcel Rebro
ja som ju vcera skusal s 85/1.4G .. zaujimave portretne kombo
Zajtra ju beriem na drobcove plavanie, tam otestujem vaznejsie AF + 3D tracking. Chcem aj video natocit tak som zvedavy ako sa mi bude ostrit. Zatial velka spokojnost s masinkou. Aj Naty sa uz vytesuje z neho.

kecal
2011-01-19 13:28:44+01
Je kovovy, co sa tyka kresby a ostrosti spomedzi 18-105, 18-200 je urcite najlepsi. Sam ho mam a som maximalne spokojny. Ci co si chcel pocut?
tak nejak - lebo keď chceš niečo odporučiť tak:
1 - mal by si s tým mať dlhodobejšiu skúsenosť
2 - mal by si mať skúsenosť s porovnateľnými objektívmi z pomedzi ktorých sa má vyberať

toť všetko. je len na tebe ako sa k veci postavíš .-)

kecal
2011-01-19 13:29:38+01
príspevok od: Trevor
výborne, tak to tak zrejme aj urobím a na zoom počkám, vďaka za čas
rád som ti ho venoval.

Nikonak4
2011-01-19 14:04:11+01
tak nejak - lebo keď chceš niečo odporučiť tak:
1 - mal by si s tým mať dlhodobejšiu skúsenosť
2 - mal by si mať skúsenosť s porovnateľnými objektívmi z pomedzi ktorých sa má vyberať

toť všetko. je len na tebe ako sa k veci postavíš .-)
To je vsetko pravda...lenze neviem o niekom kto by si kupil 18-105, 18-200 aj 16-85. Najde sa niekto kto ma skusenosti aspon s dvomi z nich, popripade prisiel aj so vsetkymi aspon do styku, je to v tom pripade najobjektivnejsie hodnotenie a odporucanie. Ja som tiez pred vyberom zrkadlovky uvazoval prave o tychto troch, veeela som toho o nich cital, porovnaval, zhodnocoval, precital vela recenzii, hodnoteni a prave na zaklade toho som si obstaral kit spolu s tym 16-85... ja som mu len povedal ze ako zakladak odporucam 16-85, pretoze ja som s nim uplne spokojny v kazdom smere.

IceDive1
2011-01-19 14:13:01+01
To je vsetko pravda...lenze neviem o niekom kto by si kupil 18-105, 18-200 aj 16-85. Najde sa niekto kto ma skusenosti aspon s dvomi z nich, popripade prisiel aj so vsetkymi aspon do styku, je to v tom pripade najobjektivnejsie hodnotenie a odporucanie. Ja som tiez pred vyberom zrkadlovky uvazoval prave o tychto troch, veeela som toho o nich cital, porovnaval, zhodnocoval, precital vela recenzii, hodnoteni a prave na zaklade toho som si obstaral kit spolu s tym 16-85... ja som mu len povedal ze ako zakladak odporucam 16-85, pretoze ja som s nim uplne spokojny v kazdom smere.
16-85 je Ok, tiez som si ju zaobstaral v tomto kite. Ale je to stale len 3.5-5.6. Uz niekolko rokov som nefotil s takto svetelnym objektivom a mozem povedat ze to je dost limitujuce. Pre objektivitu ale uvediem ze som sa pohyboval v interiery. Urcite je to vyborne univerzalne sklo na bezne tulacky sa po vonku najma ak chce ist clovek na lahko.

Marcel Rebro
2011-01-19 14:16:27+01
... vies to je (nielen tu) trochu vseobecny problem. Clovek ma nejaku konfiguraciu / setup a je spokojny. Logicky (pre neho) ju potom odporuca dalej. Nie je na to nic zle, len je to trochu neobjektivne. Ak chces poradit naozaj kvalifikovane, mal by si mat skusenosti s viacerymi variantmi ...

Ale k teme : ... ako univerzalny zoom s prijatelnou samozrejme 18-200VR. Ak je doraz na kvalitu na prvom mieste tak 16-85VR (+ 70-300VR). Ak je poziadavka na svetelnost tak Tamron 17-50/2.8. Ak pozadujes svetelneost a kvalitu bez kompromisov (a mozes si ho dovolit a chces ho vlacit) tak Nikkor 17-55/2.8

PS : vsetkych pat objektivov mam(e) doma ...

Nikonak4
2011-01-19 14:20:18+01
16-85 je Ok, tiez som si ju zaobstaral v tomto kite. Ale je to stale len 3.5-5.6. Uz niekolko rokov som nefotil s takto svetelnym objektivom a mozem povedat ze to je dost limitujuce. Pre objektivitu ale uvediem ze som sa pohyboval v interiery. Urcite je to vyborne univerzalne sklo na bezne tulacky sa po vonku najma ak chce ist clovek na lahko.
Urcite kto potrebuje svetelnost tak asi si nepride na svoje... ja som ho volil ako zakladak, z toho co bolo v kitoch nebolo o com. A casom sa chcem vrhnut prave kvoli svetelnosti na 70-200/f2.8, kvoli financiam skor Sigma A urcite stoja za zmienku aj pevne sklicka, na 50/f1.4 by som sa dal tiez nahovorit

Flodur
2011-01-19 14:34:47+01
Prosím admina, aby tych dvoch dementov zrusil. Rieste svoje problemy na inom webe.

Nikonak4
2011-01-19 14:40:20+01
príspevok od: Flodur
Prosím admina, aby tych dvoch dementov zrusil. Rieste svoje problemy na inom webe.
like

Marcel Rebro
2011-01-19 14:46:38+01
príspevok od: Flodur
tvoja prosba bola vyslysana ...

Nikonak4
2011-01-19 14:49:43+01
príspevok od: conan7
len pre úplnosť, vyjadrenie pána kolegu len z posledných dvoch strán:

chod uz do riti
:-*
fetacik si mozes hovorit do zrkadla
si na tolko hlupucky
strkas sa do ritky
no neviem ci nesi gay, ked si v kazdej riti

sleduješ obe strany alebo si len potrebuješ rýpnuť? upozornil si aj druhú stranu však? že je to detinské?
Jemu sa tiez cudujem ze sa na teba uz davno nev... Ale vyskakovat si zacal ty a tiez so sprostymi slovami, kiezby tu bola aspon aka taka cenzura... A vies aky je rozdiel medzi hlupakom a inteligentym clovekom? Ten druhy by sa uz davno na to vykaslal a neriesil to, lebo s hlupakom mozes jednat ako chces, aj tak to nepochopi. A urcite tieto tvoje (vase) vybavovacky si osobnych uctov neodradzaju od normalneho citania len mna, ale kopec inych ephotakov, ktory sem chodia z ineho ucelu ako citat toto.... A ked sa aj napriek vsetkemu este radis za toho hlupaka, skus vyskusat sukromnu spravu, tam si mozes pisat co chces, len uz s tym nam daj prosim ta pokoj....

Strana 6 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()