Fórum » O TECHNIKE

Objektiv k NIkon D7000

Traum
Traum 2010-11-22 12:56:16+01
Zdravim ... potreboval by som poradit aky objektiv kupit k Nikon D7000 ako "zakladny" ( tie uvodzovky tam nie su nahodou ) zrkadlovku by som bral bud z fotolab alebu s ephoto e-shopu ( pripadne ineho doveryhodneho e-shopu ktory by ste mi doporucili ) ... takze nieco z ich ponuky ... poviem to asi takto chcel by som univerzalny na zaciatok ... neskor mam v plane kupit makro a svetelny sirokouhly objektiv (nie nutne v tomto poradi) zatial mam vybrate tieto ( http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/pevne/nikon-af-s-50-mm-f-1-4g.html a http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/makro/nikon-af-s-micro-nikkor-105-mm-f-2-8g-ed-vr.html) pripadne ine ktore by ste doporucili ... a konecne sa dostavam k problemu kedze mam v plane hlavne fotenie prirody a zvierat ako jedna s rozumnych volieb mi pride ( http://shop.ephoto.sk/nikon-d7000-af-s-18-200-mm-f-3-5-5-6g-dx-ed-vr-ii.html )kedze je v zvyhodnenom kite ...alebo by bolo lepsie kupit telo a telezoom alebo teleobjektiv a ak ano ktory ? ... Vopred dakujem za odpovede

Traum
2010-11-28 13:33:27+01
Takze spravim to takto kupim telo ( da sa kupit aj tu v ephoto eshpoe ? )a k nemu
http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/makro/nikon-af-s-micro-nikkor-105-mm-f-2-8g-ed-vr.html ... a uvidim kam ma vietor zaveje makro som mal v plane kupit tak ci tak a tento objektiv sa da pouzit aj na portret ... ale ak sa nic nezmeny nasledujuci bude http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/telezoomy/nikon-af-s-70-200-mm-f-2-8g-ed-vr-ii.html len chvilku potrva kim nan budem mat dostatok financii ... inak zmestilo by sa Nikon d 7000 a tieto dva objektivy do brasne hama defender 160 ak nie ktoru brasnu by som mal kupit s tej istej serie a vyrobcu bude stacit 180 ci az 200 ? ... a mal by som par otazok na ohniskovu vzdilenost toho makra objektivu ... ozvite sa cez ss

BYko
2010-12-06 18:28:58+01
No ja som uplny zaciatocnik, zatial som nic nespozoroval co by mi vadilo. Schvalne som spravil este fotku v tme. OK, nic som si nevsimol.

Skusil som natocit video v tme a bum, bol tam :) Svieti na cerveny ako ruska hviezda (v 3/4 pravej strany stred)? Aky je v nich rozdiel v tych farbach, resp. co sa s tym potom robit?

BYko
2010-12-06 18:28:58+01
[reply0=SK_8er]a ja pisem o videu, nie o fotkach ... ked mas v strede videa 3 krasne svietacie zelene pixely tak som stastim cely bez seba :) neviem co tu conan furt pisti o prechadzani a kontrolovani od pixelu k pixelu... ked sa pozries a proste to tam vidis .... [/reply0]No ja som uplny zaciatocnik, zatial som nic nespozoroval co by mi vadilo. Schvalne som spravil este fotku v tme. OK, nic som si nevsimol.

Skusil som natocit video v tme a bum, bol tam :) Svieti na cerveny ako ruska hviezda (v 3/4 pravej strany stred)? Aky je v nich rozdiel v tych farbach, resp. co sa s tym potom robit?

SK_8er
2010-12-06 19:45:24+01
no bud rad ze mas len jeden cerveny :D ja mam jeden zeleny co ale na lcd na fotaku vyzera ako biely a svieti uplne stale aj pocas live view ale neni to vypaleny pixel na lcd, v menu nesvieti a este asi dalsie 2 cervene .... live view nevyuzivam a tocit som zatial netocil, aj ked uz som mal len sme to odlozili ... zatial len fotim a tam to nastastie neni :) neviem ci sa to da dako servisom napravit, ale mam na to este 2 roky na rozmyslenie ci to dakedy dam opravit :D

SK_8er
2010-12-06 19:45:24+01
[reply0=BYko]No ja som uplny zaciatocnik, zatial som nic nespozoroval co by mi vadilo. Schvalne som spravil este fotku v tme. OK, nic som si nevsimol.

Skusil som natocit video v tme a bum, bol tam :) Svieti na cerveny ako ruska hviezda (v 3/4 pravej strany stred)? Aky je v nich rozdiel v tych farbach, resp. co sa s tym potom robit?[/reply0]no bud rad ze mas len jeden cerveny :D ja mam jeden zeleny co ale na lcd na fotaku vyzera ako biely a svieti uplne stale aj pocas live view ale neni to vypaleny pixel na lcd, v menu nesvieti a este asi dalsie 2 cervene .... live view nevyuzivam a tocit som zatial netocil, aj ked uz som mal len sme to odlozili ... zatial len fotim a tam to nastastie neni :) neviem ci sa to da dako servisom napravit, ale mam na to este 2 roky na rozmyslenie ci to dakedy dam opravit :D

haplo602
2010-12-06 20:54:28+01
Nikon vraj pripravuje firmware update co by mal tieto problemy potlacit/eliminovat, takze si kusok pockaj kym to vydaju.

haplo602
2010-12-06 20:54:28+01
[reply0=SK_8er]no bud rad ze mas len jeden cerveny :D ja mam jeden zeleny co ale na lcd na fotaku vyzera ako biely a svieti uplne stale aj pocas live view ale neni to vypaleny pixel na lcd, v menu nesvieti a este asi dalsie 2 cervene .... live view nevyuzivam a tocit som zatial netocil, aj ked uz som mal len sme to odlozili ... zatial len fotim a tam to nastastie neni :) neviem ci sa to da dako servisom napravit, ale mam na to este 2 roky na rozmyslenie ci to dakedy dam opravit :D [/reply0]Nikon vraj pripravuje firmware update co by mal tieto problemy potlacit/eliminovat, takze si kusok pockaj kym to vydaju.

Flodur
2010-12-06 21:11:13+01
[reply0=haplo602]Nikon vraj pripravuje firmware update co by mal tieto problemy potlacit/eliminovat, takze si kusok pockaj kym to vydaju.[/reply0]Máš pravdu bude update, aj keď nie na všetkých kusoch sa to objavuje.

Flodur
2010-12-06 21:11:13+01
Máš pravdu bude update, aj keď nie na všetkých kusoch sa to objavuje.

SK_8er
2010-12-06 21:14:58+01
[reply0=haplo602]Nikon vraj pripravuje firmware update co by mal tieto problemy potlacit/eliminovat, takze si kusok pockaj kym to vydaju.[/reply0]super :) dakujem za info :) dobre vediet ze im to neni jedno :)

SK_8er
2010-12-06 21:14:58+01
super :) dakujem za info :) dobre vediet ze im to neni jedno :)

BYko
2010-12-06 22:26:49+01
Moc sa nevysnam do senzorov, ale to bude asi chyba technologie cize hardver, a nemyslim zeto to pojde opravit softverovo. Nikon= windows zaplaty? :D
PS: budem rad ak sa to napravi po updatejte

BYko
2010-12-06 22:26:49+01
Moc sa nevysnam do senzorov, ale to bude asi chyba technologie cize hardver, a nemyslim zeto to pojde opravit softverovo. Nikon= windows zaplaty? :D
PS: budem rad ak sa to napravi po updatejte

patuloz
2010-12-06 22:57:01+01
je to chyba HW a na rozdiel od Canonu ktory ma pixel remapping priamo vo fotaku, treba poslat Nikon do servisu, kde to remapuju aby hot pixle alebo dead pixle neboli vidiet. Podobne som na tom s D90 kde mam asi 8 hot pixlov v roznych farbach a doteraz ziaden FW nevysiel... Kazdopadne je to vidiet len pri vyssom ISO alebo dlhych casoch, takze to neriesim. Kazdy solidny RAW SW si s tym poradi uz pri importe.

patuloz
2010-12-06 22:57:01+01
je to chyba HW a na rozdiel od Canonu ktory ma pixel remapping priamo vo fotaku, treba poslat Nikon do servisu, kde to remapuju aby hot pixle alebo dead pixle neboli vidiet. Podobne som na tom s D90 kde mam asi 8 hot pixlov v roznych farbach a doteraz ziaden FW nevysiel... Kazdopadne je to vidiet len pri vyssom ISO alebo dlhych casoch, takze to neriesim. Kazdy solidny RAW SW si s tym poradi uz pri importe.

BYko
2010-12-07 07:18:02+01
Nedalo mi to tak som presiel cely senzor. Nasiel som dalsie 3 mensie cervene, jeden maly zeleny. Ako nahle som fotil, tocil dlhsie cez live view tak tam naskakali dalsie (pri ISO 3200, zeleny a dalsie dva modre).
Ked som spravil foto tak ich bolo vidiet na sivo bielom podklade. Sa objavuju ako huby po dazdy, a rano uz neboli.

PS: foto este dako ozeliem do vianoc, ale vo videu je to ozaj neprijemne ako laserovy zameriavac.
Som si kupil pekny sit. Radsej som mohol ist veru do kopirky.

BYko
2010-12-07 07:18:02+01
Nedalo mi to tak som presiel cely senzor. Nasiel som dalsie 3 mensie cervene, jeden maly zeleny. Ako nahle som fotil, tocil dlhsie cez live view tak tam naskakali dalsie (pri ISO 3200, zeleny a dalsie dva modre).
Ked som spravil foto tak ich bolo vidiet na sivo bielom podklade. Sa objavuju ako huby po dazdy, a rano uz neboli.

PS: foto este dako ozeliem do vianoc, ale vo videu je to ozaj neprijemne ako laserovy zameriavac.
Som si kupil pekny sit. Radsej som mohol ist veru do kopirky.

wayne
2010-12-07 07:36:58+01
mohol mohol...

wayne
2010-12-07 07:36:58+01
mohol mohol...

beetle
2010-12-07 07:59:50+01
toto nastastie u pentaxu neriesim, tiez ma re-mapping priamo v tele

Strana 4 z 7

Inzercia
  • ()