Zdravim ... potreboval by som poradit aky objektiv kupit k Nikon D7000 ako "zakladny" ( tie uvodzovky tam nie su nahodou ) zrkadlovku by som bral bud z fotolab alebu s ephoto e-shopu ( pripadne ineho doveryhodneho e-shopu ktory by ste mi doporucili ) ... takze nieco z ich ponuky ... poviem to asi takto chcel by som univerzalny na zaciatok ... neskor mam v plane kupit makro a svetelny sirokouhly objektiv (nie nutne v tomto poradi) zatial mam vybrate tieto ( http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/pevne/nikon-af-s-50-mm-f-1-4g.html a http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/makro/nikon-af-s-micro-nikkor-105-mm-f-2-8g-ed-vr.html) pripadne ine ktore by ste doporucili ... a konecne sa dostavam k problemu kedze mam v plane hlavne fotenie prirody a zvierat ako jedna s rozumnych volieb mi pride ( http://shop.ephoto.sk/nikon-d7000-af-s-18-200-mm-f-3-5-5-6g-dx-ed-vr-ii.html )kedze je v zvyhodnenom kite ...alebo by bolo lepsie kupit telo a telezoom alebo teleobjektiv a ak ano ktory ? ... Vopred dakujem za odpovede
Takze spravim to takto kupim telo ( da sa kupit aj tu v ephoto eshpoe ? )a k nemu
http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/makro/nikon-af-s-micro-nikkor-105-mm-f-2-8g-ed-vr.html ... a uvidim kam ma vietor zaveje makro som mal v plane kupit tak ci tak a tento objektiv sa da pouzit aj na portret ... ale ak sa nic nezmeny nasledujuci bude http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/telezoomy/nikon-af-s-70-200-mm-f-2-8g-ed-vr-ii.html len chvilku potrva kim nan budem mat dostatok financii ... inak zmestilo by sa Nikon d 7000 a tieto dva objektivy do brasne hama defender 160 ak nie ktoru brasnu by som mal kupit s tej istej serie a vyrobcu bude stacit 180 ci az 200 ? ... a mal by som par otazok na ohniskovu vzdilenost toho makra objektivu ... ozvite sa cez ss
No ja som uplny zaciatocnik, zatial som nic nespozoroval co by mi vadilo. Schvalne som spravil este fotku v tme. OK, nic som si nevsimol.
Skusil som natocit video v tme a bum, bol tam :) Svieti na cerveny ako ruska hviezda (v 3/4 pravej strany stred)? Aky je v nich rozdiel v tych farbach, resp. co sa s tym potom robit?
[reply0=SK_8er]a ja pisem o videu, nie o fotkach ... ked mas v strede videa 3 krasne svietacie zelene pixely tak som stastim cely bez seba :) neviem co tu conan furt pisti o prechadzani a kontrolovani od pixelu k pixelu... ked sa pozries a proste to tam vidis .... [/reply0]No ja som uplny zaciatocnik, zatial som nic nespozoroval co by mi vadilo. Schvalne som spravil este fotku v tme. OK, nic som si nevsimol.
Skusil som natocit video v tme a bum, bol tam :) Svieti na cerveny ako ruska hviezda (v 3/4 pravej strany stred)? Aky je v nich rozdiel v tych farbach, resp. co sa s tym potom robit?
no bud rad ze mas len jeden cerveny :D ja mam jeden zeleny co ale na lcd na fotaku vyzera ako biely a svieti uplne stale aj pocas live view ale neni to vypaleny pixel na lcd, v menu nesvieti a este asi dalsie 2 cervene .... live view nevyuzivam a tocit som zatial netocil, aj ked uz som mal len sme to odlozili ... zatial len fotim a tam to nastastie neni :) neviem ci sa to da dako servisom napravit, ale mam na to este 2 roky na rozmyslenie ci to dakedy dam opravit :D
[reply0=BYko]No ja som uplny zaciatocnik, zatial som nic nespozoroval co by mi vadilo. Schvalne som spravil este fotku v tme. OK, nic som si nevsimol.
Skusil som natocit video v tme a bum, bol tam :) Svieti na cerveny ako ruska hviezda (v 3/4 pravej strany stred)? Aky je v nich rozdiel v tych farbach, resp. co sa s tym potom robit?[/reply0]no bud rad ze mas len jeden cerveny :D ja mam jeden zeleny co ale na lcd na fotaku vyzera ako biely a svieti uplne stale aj pocas live view ale neni to vypaleny pixel na lcd, v menu nesvieti a este asi dalsie 2 cervene .... live view nevyuzivam a tocit som zatial netocil, aj ked uz som mal len sme to odlozili ... zatial len fotim a tam to nastastie neni :) neviem ci sa to da dako servisom napravit, ale mam na to este 2 roky na rozmyslenie ci to dakedy dam opravit :D
[reply0=SK_8er]no bud rad ze mas len jeden cerveny :D ja mam jeden zeleny co ale na lcd na fotaku vyzera ako biely a svieti uplne stale aj pocas live view ale neni to vypaleny pixel na lcd, v menu nesvieti a este asi dalsie 2 cervene .... live view nevyuzivam a tocit som zatial netocil, aj ked uz som mal len sme to odlozili ... zatial len fotim a tam to nastastie neni :) neviem ci sa to da dako servisom napravit, ale mam na to este 2 roky na rozmyslenie ci to dakedy dam opravit :D [/reply0]Nikon vraj pripravuje firmware update co by mal tieto problemy potlacit/eliminovat, takze si kusok pockaj kym to vydaju.
[reply0=haplo602]Nikon vraj pripravuje firmware update co by mal tieto problemy potlacit/eliminovat, takze si kusok pockaj kym to vydaju.[/reply0]Máš pravdu bude update, aj keď nie na všetkých kusoch sa to objavuje.
[reply0=haplo602]Nikon vraj pripravuje firmware update co by mal tieto problemy potlacit/eliminovat, takze si kusok pockaj kym to vydaju.[/reply0]super :) dakujem za info :) dobre vediet ze im to neni jedno :)
Moc sa nevysnam do senzorov, ale to bude asi chyba technologie cize hardver, a nemyslim zeto to pojde opravit softverovo. Nikon= windows zaplaty? :D
PS: budem rad ak sa to napravi po updatejte
Moc sa nevysnam do senzorov, ale to bude asi chyba technologie cize hardver, a nemyslim zeto to pojde opravit softverovo. Nikon= windows zaplaty? :D
je to chyba HW a na rozdiel od Canonu ktory ma pixel remapping priamo vo fotaku, treba poslat Nikon do servisu, kde to remapuju aby hot pixle alebo dead pixle neboli vidiet. Podobne som na tom s D90 kde mam asi 8 hot pixlov v roznych farbach a doteraz ziaden FW nevysiel... Kazdopadne je to vidiet len pri vyssom ISO alebo dlhych casoch, takze to neriesim. Kazdy solidny RAW SW si s tym poradi uz pri importe.
je to chyba HW a na rozdiel od Canonu ktory ma pixel remapping priamo vo fotaku, treba poslat Nikon do servisu, kde to remapuju aby hot pixle alebo dead pixle neboli vidiet. Podobne som na tom s D90 kde mam asi 8 hot pixlov v roznych farbach a doteraz ziaden FW nevysiel... Kazdopadne je to vidiet len pri vyssom ISO alebo dlhych casoch, takze to neriesim. Kazdy solidny RAW SW si s tym poradi uz pri importe.
Nedalo mi to tak som presiel cely senzor. Nasiel som dalsie 3 mensie cervene, jeden maly zeleny. Ako nahle som fotil, tocil dlhsie cez live view tak tam naskakali dalsie (pri ISO 3200, zeleny a dalsie dva modre).
Ked som spravil foto tak ich bolo vidiet na sivo bielom podklade. Sa objavuju ako huby po dazdy, a rano uz neboli.
PS: foto este dako ozeliem do vianoc, ale vo videu je to ozaj neprijemne ako laserovy zameriavac.
Som si kupil pekny sit. Radsej som mohol ist veru do kopirky.
Nedalo mi to tak som presiel cely senzor. Nasiel som dalsie 3 mensie cervene, jeden maly zeleny. Ako nahle som fotil, tocil dlhsie cez live view tak tam naskakali dalsie (pri ISO 3200, zeleny a dalsie dva modre).
Ked som spravil foto tak ich bolo vidiet na sivo bielom podklade. Sa objavuju ako huby po dazdy, a rano uz neboli.
PS: foto este dako ozeliem do vianoc, ale vo videu je to ozaj neprijemne ako laserovy zameriavac.
Objektiv k NIkon D7000
http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/makro/nikon-af-s-micro-nikkor-105-mm-f-2-8g-ed-vr.html ... a uvidim kam ma vietor zaveje makro som mal v plane kupit tak ci tak a tento objektiv sa da pouzit aj na portret ... ale ak sa nic nezmeny nasledujuci bude http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/telezoomy/nikon-af-s-70-200-mm-f-2-8g-ed-vr-ii.html len chvilku potrva kim nan budem mat dostatok financii ... inak zmestilo by sa Nikon d 7000 a tieto dva objektivy do brasne hama defender 160 ak nie ktoru brasnu by som mal kupit s tej istej serie a vyrobcu bude stacit 180 ci az 200 ? ... a mal by som par otazok na ohniskovu vzdilenost toho makra objektivu ... ozvite sa cez ss
Skusil som natocit video v tme a bum, bol tam :) Svieti na cerveny ako ruska hviezda (v 3/4 pravej strany stred)? Aky je v nich rozdiel v tych farbach, resp. co sa s tym potom robit?[/reply0]no bud rad ze mas len jeden cerveny :D ja mam jeden zeleny co ale na lcd na fotaku vyzera ako biely a svieti uplne stale aj pocas live view ale neni to vypaleny pixel na lcd, v menu nesvieti a este asi dalsie 2 cervene .... live view nevyuzivam a tocit som zatial netocil, aj ked uz som mal len sme to odlozili ... zatial len fotim a tam to nastastie neni :) neviem ci sa to da dako servisom napravit, ale mam na to este 2 roky na rozmyslenie ci to dakedy dam opravit :D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa