poradte mi prosim cenovo dostupny dialkovy odpalovac blesku pre speedlite 430 ex.
aka je najlepsia volba? momentalne mam len jeden systemovy blesk ale neskor by som chcel pouzit odpalovac na viac bleskov. Dakujem za odpoved.
vlastne som si to pomylil, nie phottix, ale www.pixelhk.com tr-331. V obidvoch je ´x´ :-)
Stale si premietam pred ocami rozne situacie a neviem sa rozhodnut co je vlastne najuzitocnejsie. V neposlednom rade aj keby bol radiopopper neviem aky posielat tolko penez niekam do riti tiez nieje prijemne
ináč stále si sa nepochválil, presnejšie nepovedal si nám, kde je pes zakopaný ohladom pixel knightu :)))))))))
ved to, akoby v EÚ radiopoppery ani neexistovali. ale ževraj už sú na trhu aj nikon pocketwizardy, ked som dobre videl...
podla oficialnej stranky sa PW stale len testuju. Teda ak nemyslis tie univerzalne bez ttl. Ja mam z toho uz hlavu jak melon a neviem co mam kupit. Vianoce sa neuprosne blizia a nebudem mat cim odfotit stromek.
Mne ide o to, aby som mohol odpalit vonku dva blesky za kazdeho pocasia v roznej konstalacii. Furt mi z toho najlepsie vychadza odpalovat master bleskom (spolahlivost merania CLS a hlavu natocis kam chces) alebo spolahlivym radiom na manual. Vo vnutri je to jedno, tam sa poodraza aj infra aj radio od stien. Keby som aj mal PW, tak to ma vyznam mat dva prijimace, co je uz trochu predsa len drahe. Radioppoper je len posilovac prenosu, ostatne blesky sa odpalia zableskom, cize nemusis mat viac prijimacov. Podla testov maju dosah jak hovado.
Pixel knighty su nespolahlive ked to mam na plnu hubu uz povedat. Meraju jak chcu, niekedy sa odpali len predzablesk a hlavny nieje v zabere. Niekedy ani ten. Na kratku vzdialenost dajme tomu. (2-3 metre). Ked som to testoval, totalne ziadna opakovatelnost uspechu, Dokonca aj doma cez 2 otvorene dvere nie kezdy odpalilo a aj to raz moc raz slabo, raz nic, potom len predzablesk a tak dokola. Este to pouziva aj drahe baterky. Ja som si predstavoval ako mi niekto podrzi blesk ja neviem cez dav ludi a budem odpalovat sirinu marinu. Uz len...
hej wizardy majú skutočný význam vtedy ked máš pod každým bleskom flex. ked sa už bere vážne. teda pod každým bleskom 250eurová hračka :) ale ked máš napr. tri blesky a dokúpiš zone controller tak to je už pecka. dúfam že sa k tomu dopracujem v priebehu roka 2011. :) som na to pozeral skepticky že čo to je zas aká hračka za 80€ s 3kolečkami :))))))) ale ked som pochopil ako to funguje tak to stojí za to lóve......
V recenzii na Nikon D90 som sa dočítal, že vstavaný ´Blesk funguje aj ako riadiaca jednotka pre diaľkove riadenie externých systémových bleskov.´.
Prečítal som zopár článkov tu vo fotoškole, ale viac som sa nedozvedel.
Môžete mi prosím vysvetliť, ako to funguje a s akými bleskami? Ide to len s Nikon bleskami? Mám Metz 48 AF.
Ďakujem.
V recenzii na Nikon D90 som sa dočítal, že vstavaný ´Blesk funguje aj ako riadiaca jednotka pre diaľkove riadenie externých systémových bleskov.´.
Môžete mi prosím vysvetliť, ako to funguje a s akými bleskami? Ide to len s Nikon bleskami? Mám Metz 48 AF.
Ďakujem.
[reply0=Saaw]Tak to potom osrat cele ttl.. aj tak vacsinu casu fotim cez softbox alebo oktabox alebo iny modifikator a tam mi je ttlko aj tak na dve veci.. a ked budem potrebovat prenos ttl tak to kludne vyuzijem funkciu commandera v 580tke a 430tky si odpalim cez tuto funkciu..
takze ak upravim otazku, kvalitna nahrada za cactus v4? ale pritom nechcem do toho investovat vela[/reply0]Tak to potom osrat cele ttl.. aj tak vacsinu casu fotim cez softbox alebo oktabox alebo iny modifikator a tam mi je ttlko aj tak na dve veci..
[reply0=conan7]hej wizardy majú skutočný význam vtedy ked máš pod každým bleskom flex. ked sa už bere vážne. teda pod každým bleskom 250eurová hračka :) ale ked máš napr. tri blesky a dokúpiš zone controller tak to je už pecka. dúfam že sa k tomu dopracujem v priebehu roka 2011. :) som na to pozeral skepticky že čo to je zas aká hračka za 80€ s 3kolečkami :))))))) ale ked som pochopil ako to funguje tak to stojí za to lóve......[/reply0]Zone controler je hračka za 70 euro,ktorá ti vlastne plne nahradí napr.580EX II,ktorý by si inak musel mať nasadený na TT1 ak by si chcel ostatné blesky riadiť manuálne alebo robiť korekcie pri TTL,prípadne blesk vypnúť .
Zone controler je hračka za 70 euro,ktorá ti vlastne plne nahradí napr.580EX II,ktorý by si inak musel mať nasadený na TT1 ak by si chcel ostatné blesky riadiť manuálne alebo robiť korekcie pri TTL,prípadne blesk vypnúť .
[reply0=Ultra TXF]Zone controler je hračka za 70 euro,ktorá ti vlastne plne nahradí napr.580EX II,ktorý by si inak musel mať nasadený na TT1 ak by si chcel ostatné blesky riadiť manuálne alebo robiť korekcie pri TTL,prípadne blesk vypnúť .[/reply0]hej.podla mojho skromného názoru je aj užitočnejšia, presnejšie povedane princíp fungovania som pochopil aj ja a to už je čo povedať :))))))))))
[reply0=conan7]hej.podla mojho skromného názoru je aj užitočnejšia, presnejšie povedane princíp fungovania som pochopil aj ja a to už je čo povedať :))))))))))[/reply0]Radio popper je už len tým,že musím mať zbytočne nasadený blesk na foťáku,v podstate možno drahší ako PW :) Ja už to neriešim,mám TT1 a 2xTT5 a idem objednať controler .Wizardy majú aj tú výhodu, že prípadne poriešiš aj odpaľovanie štúdiových Elinchromov RX alebo ak niečo lacnejšie tak Alienbees,ale ten u nás moc nebeží.
Radio popper je už len tým,že musím mať zbytočne nasadený blesk na foťáku,v podstate možno drahší ako PW :) Ja už to neriešim,mám TT1 a 2xTT5 a idem objednať controler .Wizardy majú aj tú výhodu, že prípadne poriešiš aj odpaľovanie štúdiových Elinchromov RX alebo ak niečo lacnejšie tak Alienbees,ale ten u nás moc nebeží.
[reply0=Ultra TXF]Radio popper je už len tým,že musím mať zbytočne nasadený blesk na foťáku,v podstate možno drahší ako PW :) Ja už to neriešim,mám TT1 a 2xTT5 a idem objednať controler .Wizardy majú aj tú výhodu, že prípadne poriešiš aj odpaľovanie štúdiových Elinchromov RX alebo ak niečo lacnejšie tak Alienbees,ale ten u nás moc nebeží. [/reply0]tie tvoje PW maju 100% uspesnost odpalu? Mam na mysli bezne pracovne vzdialenosto do cca 20 metrov. Proste to nikdy nezaspi, nezblbne, vzdy odpali v kazdej situacii?
tie tvoje PW maju 100% uspesnost odpalu? Mam na mysli bezne pracovne vzdialenosto do cca 20 metrov. Proste to nikdy nezaspi, nezblbne, vzdy odpali v kazdej situacii?
[reply0=Daniel.U]tie tvoje PW maju 100% uspesnost odpalu? Mam na mysli bezne pracovne vzdialenosto do cca 20 metrov. Proste to nikdy nezaspi, nezblbne, vzdy odpali v kazdej situacii?[/reply0]Skúšal som to na otvorenom priestore na záhrade a dostal som sa na použiteľnú vzdialenosť cca 30-32m.Do tejto vzdialenosti 100% účinnosť.Pri vzdialenosti cca 40m cca 50%,ale je fakt,že už boli dosť vycvakané batérie,takže neviem hodnotiť či to bolo wizardami alebo proste sa blesk nestihol nabiť.
Ale pomerne presne to zodpovedá aj testom udávaným výrobcom.580EXII pomerne hodne ruší prenos signálu na TT5 ,preto vymysleli tie ochranné púzdra AC5 a AC7,ktoré odizolujú blesk od TT5 a účinná vzdialenosť dosahu by sa mala zväčšiť o 300-500 % ,čiže nejakých 100-150m .
Do tých niečo málo cez 30m fungovali korekcie v TTL režime i manuál spoľahlivo.
Blesk som ale nemal na statíve,ale bol položený na kope dosiek a nebol ani v ideálnej polohe ,tak aby čo najmenej rušil ,takže si myslím ,že bez ochrany je ten reálny funkčný dosah cca 35-40m .
Pokiaľ by som to skúšal niekde v meste na ulici,tak ako aj na ich videu na ich stránke je vidieť,že vďaka odrazom signálu od stien budov je dosah cca 100-150 m s plne funkčnám TTL. To ešte vyskúšam :)
Skúšal som to na otvorenom priestore na záhrade a dostal som sa na použiteľnú vzdialenosť cca 30-32m.Do tejto vzdialenosti 100% účinnosť.Pri vzdialenosti cca 40m cca 50%,ale je fakt,že už boli dosť vycvakané batérie,takže neviem hodnotiť či to bolo wizardami alebo proste sa blesk nestihol nabiť.
Ale pomerne presne to zodpovedá aj testom udávaným výrobcom.580EXII pomerne hodne ruší prenos signálu na TT5 ,preto vymysleli tie ochranné púzdra AC5 a AC7,ktoré odizolujú blesk od TT5 a účinná vzdialenosť dosahu by sa mala zväčšiť o 300-500 % ,čiže nejakých 100-150m .
Blesk som ale nemal na statíve,ale bol položený na kope dosiek a nebol ani v ideálnej polohe ,tak aby čo najmenej rušil ,takže si myslím ,že bez ochrany je ten reálny funkčný dosah cca 35-40m .
Pokiaľ by som to skúšal niekde v meste na ulici,tak ako aj na ich videu na ich stránke je vidieť,že vďaka odrazom signálu od stien budov je dosah cca 100-150 m s plne funkčnám TTL. To ešte vyskúšam :)
[reply0=Robino]V recenzii na Nikon D90 som sa dočítal, že vstavaný ´Blesk funguje aj ako riadiaca jednotka pre diaľkove riadenie externých systémových bleskov.´.
Ďakujem.
[/reply0]Moznost dialkovo odpalovat blesky sa nastavuje v Custom settings, konkretne zalozka e2 Flash Cntrl for Built-In Flash. Trba vybrat C s bleskom - Commander mode. Dostanes sa do nastavenia bleskov a komunikacie. Urcis, ci chses aby bliskal aj vstavany blesk a nastavis skupinu a kanal pre komunikaciu medzi bleskami.
Potom si zoberies navod k Metzke a najdes v nej funkciu dialkoveho ovladania, kde musis nastavit rovnaku skuponu a kanal.
Moznost dialkovo odpalovat blesky sa nastavuje v Custom settings, konkretne zalozka e2 Flash Cntrl for Built-In Flash. Trba vybrat C s bleskom - Commander mode. Dostanes sa do nastavenia bleskov a komunikacie. Urcis, ci chses aby bliskal aj vstavany blesk a nastavis skupinu a kanal pre komunikaciu medzi bleskami.
Potom si zoberies navod k Metzke a najdes v nej funkciu dialkoveho ovladania, kde musis nastavit rovnaku skuponu a kanal.
dialkove odpalovanie bleskov
Stale si premietam pred ocami rozne situacie a neviem sa rozhodnut co je vlastne najuzitocnejsie. V neposlednom rade aj keby bol radiopopper neviem aky posielat tolko penez niekam do riti tiez nieje prijemne
ved to, akoby v EÚ radiopoppery ani neexistovali. ale ževraj už sú na trhu aj nikon pocketwizardy, ked som dobre videl...
Mne ide o to, aby som mohol odpalit vonku dva blesky za kazdeho pocasia v roznej konstalacii. Furt mi z toho najlepsie vychadza odpalovat master bleskom (spolahlivost merania CLS a hlavu natocis kam chces) alebo spolahlivym radiom na manual. Vo vnutri je to jedno, tam sa poodraza aj infra aj radio od stien. Keby som aj mal PW, tak to ma vyznam mat dva prijimace, co je uz trochu predsa len drahe. Radioppoper je len posilovac prenosu, ostatne blesky sa odpalia zableskom, cize nemusis mat viac prijimacov. Podla testov maju dosah jak hovado.
Pixel knighty su nespolahlive ked to mam na plnu hubu uz povedat. Meraju jak chcu, niekedy sa odpali len predzablesk a hlavny nieje v zabere. Niekedy ani ten. Na kratku vzdialenost dajme tomu. (2-3 metre). Ked som to testoval, totalne ziadna opakovatelnost uspechu, Dokonca aj doma cez 2 otvorene dvere nie kezdy odpalilo a aj to raz moc raz slabo, raz nic, potom len predzablesk a tak dokola. Este to pouziva aj drahe baterky. Ja som si predstavoval ako mi niekto podrzi blesk ja neviem cez dav ludi a budem odpalovat sirinu marinu. Uz len...
Ďakujem.
Ďakujem.
takze ak upravim otazku, kvalitna nahrada za cactus v4? ale pritom nechcem do toho investovat vela[/reply0]Tak to potom osrat cele ttl.. aj tak vacsinu casu fotim cez softbox alebo oktabox alebo iny modifikator a tam mi je ttlko aj tak na dve veci..
...nerozumiem prečo by ti bolo TTL na dve veci :)
...nerozumiem prečo by ti bolo TTL na dve veci :)
Ďakujem.
[/reply0]Moznost dialkovo odpalovat blesky sa nastavuje v Custom settings, konkretne zalozka e2 Flash Cntrl for Built-In Flash. Trba vybrat C s bleskom - Commander mode. Dostanes sa do nastavenia bleskov a komunikacie. Urcis, ci chses aby bliskal aj vstavany blesk a nastavis skupinu a kanal pre komunikaciu medzi bleskami.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa