Fórum » O TECHNIKE

dialkove odpalovanie bleskov

bielyvlk
bielyvlk 2010-11-26 16:12:37+01
poradte mi prosim cenovo dostupny dialkovy odpalovac blesku pre speedlite 430 ex. aka je najlepsia volba? momentalne mam len jeden systemovy blesk ale neskor by som chcel pouzit odpalovac na viac bleskov. Dakujem za odpoved.

Robino
2010-11-30 08:45:44+01
[reply0=Karol Srnec]Moznost dialkovo odpalovat blesky sa nastavuje v Custom settings, konkretne zalozka e2 Flash Cntrl for Built-In Flash. Trba vybrat C s bleskom - Commander mode. Dostanes sa do nastavenia bleskov a komunikacie. Urcis, ci chses aby bliskal aj vstavany blesk a nastavis skupinu a kanal pre komunikaciu medzi bleskami.
Potom si zoberies navod k Metzke a najdes v nej funkciu dialkoveho ovladania, kde musis nastavit rovnaku skuponu a kanal.[/reply0]Áno, ďakujem, už som to naštudoval, funguje to skvele. Teraz mi zostáva riešiť nejaký držiak blesku na statív, nakoľko nemám k blesku stojanček...

Robino
2010-11-30 08:45:44+01
Áno, ďakujem, už som to naštudoval, funguje to skvele. Teraz mi zostáva riešiť nejaký držiak blesku na statív, nakoľko nemám k blesku stojanček...

duroslav
2010-11-30 12:09:21+01
Pre všetkých fanúšikov CLS mám jednu radostnú správu. Cez víkend som bol čosi pofotiť, mal som rozostavených zopár bleskov, ktoré som odpaľoval interným bleskom z D90.
No a keďže som fotil športovcov, a fotil som nejaké sekvencie (nie moc rýchle), zistil som pritom, že tá sviňa interný blesk sa správa podobne ako SB-900 pri plnom zaťažení. Je tam zabudovaná nejaká akože ´ochrana pred prehriatim´ a po nafotení dlhšej sekvencie fotiek sa vždy foťák na určitú dobu zablokoval. Pritom ten malý zmrd (interný blesk) išiel na malý výkon (bol v Commander režime s tým že bol ´vypnutý´) a na foťáku nebolo cítiť žiaden náznak prehriatia.

duroslav
2010-11-30 12:09:21+01
Pre všetkých fanúšikov CLS mám jednu radostnú správu. Cez víkend som bol čosi pofotiť, mal som rozostavených zopár bleskov, ktoré som odpaľoval interným bleskom z D90.
No a keďže som fotil športovcov, a fotil som nejaké sekvencie (nie moc rýchle), zistil som pritom, že tá sviňa interný blesk sa správa podobne ako SB-900 pri plnom zaťažení. Je tam zabudovaná nejaká akože ´ochrana pred prehriatim´ a po nafotení dlhšej sekvencie fotiek sa vždy foťák na určitú dobu zablokoval. Pritom ten malý zmrd (interný blesk) išiel na malý výkon (bol v Commander režime s tým že bol ´vypnutý´) a na foťáku nebolo cítiť žiaden náznak prehriatia.

IceDive1
2010-11-30 12:24:31+01
[reply0=duroslav]Pre všetkých fanúšikov CLS mám jednu radostnú správu. Cez víkend som bol čosi pofotiť, mal som rozostavených zopár bleskov, ktoré som odpaľoval interným bleskom z D90.
No a keďže som fotil športovcov, a fotil som nejaké sekvencie (nie moc rýchle), zistil som pritom, že tá sviňa interný blesk sa správa podobne ako SB-900 pri plnom zaťažení. Je tam zabudovaná nejaká akože ´ochrana pred prehriatim´ a po nafotení dlhšej sekvencie fotiek sa vždy foťák na určitú dobu zablokoval. Pritom ten malý zmrd (interný blesk) išiel na malý výkon (bol v Commander režime s tým že bol ´vypnutý´) a na foťáku nebolo cítiť žiaden náznak prehriatia.[/reply0]No mne na D700 sa ´zapiect´ interny este nepodarilo. Vzdy mi skor SB900 odisla.

IceDive1
2010-11-30 12:24:31+01
No mne na D700 sa ´zapiect´ interny este nepodarilo. Vzdy mi skor SB900 odisla.

j.a.r.o.
2010-11-30 13:08:56+01
[reply0=Robino]Áno, ďakujem, už som to naštudoval, funguje to skvele. Teraz mi zostáva riešiť nejaký držiak blesku na statív, nakoľko nemám k blesku stojanček...[/reply0]Ten Metz je odpalovaný prostredníctvom interného Nikon-blesku iba manuálne zábleskom, alebo je ho možno zaradiť do CLS?

j.a.r.o.
2010-11-30 13:08:56+01
Ten Metz je odpalovaný prostredníctvom interného Nikon-blesku iba manuálne zábleskom, alebo je ho možno zaradiť do CLS?

duroslav
2010-11-30 13:39:30+01
Možno si nefotil takou kadenciou.
Schválne skús čo spraví, keď si zapneš interný do Commander režimu a začneš cvakať. Som práve vyskúšal, že D90 sa zablokuje po 14 záberoch kedy cvakám v Single Shot režime čo to dá - t.j. čas medzi jednotlivými snímkami odhadom necelá sekunda.

duroslav
2010-11-30 13:39:30+01
[reply0=IceDive1]No mne na D700 sa ´zapiect´ interny este nepodarilo. Vzdy mi skor SB900 odisla. [/reply0]Možno si nefotil takou kadenciou.
Schválne skús čo spraví, keď si zapneš interný do Commander režimu a začneš cvakať. Som práve vyskúšal, že D90 sa zablokuje po 14 záberoch kedy cvakám v Single Shot režime čo to dá - t.j. čas medzi jednotlivými snímkami odhadom necelá sekunda.

IceDive1
2010-11-30 13:45:59+01
No urcite zvladne viac ako 14 zaberov ale skusim to doma. Ako som pisal vzdy skor zahucala SB900, dal som druhu a fical dalej. Ale aj to bol extrem.

IceDive1
2010-11-30 13:45:59+01
[reply0=duroslav]Možno si nefotil takou kadenciou.
Schválne skús čo spraví, keď si zapneš interný do Commander režimu a začneš cvakať. Som práve vyskúšal, že D90 sa zablokuje po 14 záberoch kedy cvakám v Single Shot režime čo to dá - t.j. čas medzi jednotlivými snímkami odhadom necelá sekunda.[/reply0]No urcite zvladne viac ako 14 zaberov ale skusim to doma. Ako som pisal vzdy skor zahucala SB900, dal som druhu a fical dalej. Ale aj to bol extrem.

Daniel.U
2010-11-30 20:25:13+01
mne to tiez robi, ale to podla mna nieje prehriatie, ale nestiha dobijat. Blesk si cerpa z urcitej kapacity a ta sa po tych 14 blikoch musi dobit

Daniel.U
2010-11-30 20:25:13+01
[reply0=duroslav]Možno si nefotil takou kadenciou.
Schválne skús čo spraví, keď si zapneš interný do Commander režimu a začneš cvakať. Som práve vyskúšal, že D90 sa zablokuje po 14 záberoch kedy cvakám v Single Shot režime čo to dá - t.j. čas medzi jednotlivými snímkami odhadom necelá sekunda.[/reply0]mne to tiez robi, ale to podla mna nieje prehriatie, ale nestiha dobijat. Blesk si cerpa z urcitej kapacity a ta sa po tych 14 blikoch musi dobit

duroslav
2010-11-30 22:07:56+01
[reply0=Daniel.U]mne to tiez robi, ale to podla mna nieje prehriatie, ale nestiha dobijat. Blesk si cerpa z urcitej kapacity a ta sa po tych 14 blikoch musi dobit[/reply0]Aj to je možné. Ale keď sa mi to stalo, začal som pátrať v návode a dozvedel som sa, že je tam nejaká ochrana. Podľa mňa je to nejaké sprosté počítadlo počtu záberov za nejakú jednotku času. Ten blesk nejavil najmenšie známky prehriatia, čo by som v Commander režime ani nečakal. Ono keď po tých 14 cvaknutiach odkväcne, tak čaká nejakých možno 10 sekúnd (nechce sa mi to skúšať), potom cvaknem 2 razy a som tam, kde som aj bol. A pochybujem, že po jednom zábere s dosť malým výkonom sa nestihne za necelú sekundu dobiť, resp. že sa po 10 sekundách kedy nefotí dobije iba tak, že mu to vystačí iba na dva zábery.

duroslav
2010-11-30 22:07:56+01
Aj to je možné. Ale keď sa mi to stalo, začal som pátrať v návode a dozvedel som sa, že je tam nejaká ochrana. Podľa mňa je to nejaké sprosté počítadlo počtu záberov za nejakú jednotku času. Ten blesk nejavil najmenšie známky prehriatia, čo by som v Commander režime ani nečakal. Ono keď po tých 14 cvaknutiach odkväcne, tak čaká nejakých možno 10 sekúnd (nechce sa mi to skúšať), potom cvaknem 2 razy a som tam, kde som aj bol. A pochybujem, že po jednom zábere s dosť malým výkonom sa nestihne za necelú sekundu dobiť, resp. že sa po 10 sekundách kedy nefotí dobije iba tak, že mu to vystačí iba na dva zábery.

IceDive1
2010-11-30 22:29:40+01
Vyskusane a je to presne ako pises. 14 ci 15 fotiek a potom pauza. Sranda ale ze som sa k tomu v praxi este nedopracoval. :)

IceDive1
2010-11-30 22:29:40+01
[reply0=duroslav]Aj to je možné. Ale keď sa mi to stalo, začal som pátrať v návode a dozvedel som sa, že je tam nejaká ochrana. Podľa mňa je to nejaké sprosté počítadlo počtu záberov za nejakú jednotku času. Ten blesk nejavil najmenšie známky prehriatia, čo by som v Commander režime ani nečakal. Ono keď po tých 14 cvaknutiach odkväcne, tak čaká nejakých možno 10 sekúnd (nechce sa mi to skúšať), potom cvaknem 2 razy a som tam, kde som aj bol. A pochybujem, že po jednom zábere s dosť malým výkonom sa nestihne za necelú sekundu dobiť, resp. že sa po 10 sekundách kedy nefotí dobije iba tak, že mu to vystačí iba na dva zábery.[/reply0]Vyskusane a je to presne ako pises. 14 ci 15 fotiek a potom pauza. Sranda ale ze som sa k tomu v praxi este nedopracoval. :)

duroslav
2010-12-01 00:45:25+01
[reply0=IceDive1]Vyskusane a je to presne ako pises. 14 ci 15 fotiek a potom pauza. Sranda ale ze som sa k tomu v praxi este nedopracoval. :)[/reply0]Tak aspoň vieš o ďalšej veci, na ktorú si treba dať pozor. Minimálne keď sa ti to stane, tak aspoň budeš vedieť koľká bije a nebudeš hneď panikáriť, že sa ti doj...l foťák :-)

duroslav
2010-12-01 00:45:25+01
Tak aspoň vieš o ďalšej veci, na ktorú si treba dať pozor. Minimálne keď sa ti to stane, tak aspoň budeš vedieť koľká bije a nebudeš hneď panikáriť, že sa ti doj...l foťák :-)

Strana 3 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()