Zdravim,
rozhodujem sa medzi tymito dvoma aparatmi. Doteraz som mal kompakt Panasonic TZ5.
Moje potreby su taketo. Rad by som fotil svoje gitary ktore predavam pekne kvalitne. A HLAVNE tocit video chcem s nimi. Amaterske klipy pre sobotske kapely.
Ktora z nich je na tocenie lepsie prisposobena alebo ma lepsie funkcie?
dakujem za odpovede
Kvalitnejsi obraz bude mat 550D, tu mas aj ovela sirsiu ponuku objektivov. Ak chces zautomaticke zaostrovanie pocas videa (vacsina filmarov to nepouziva), tak to ma asi lepsie G2.
Kvalitnejsi obraz bude mat 550D, tu mas aj ovela sirsiu ponuku objektivov. Ak chces zautomaticke zaostrovanie pocas videa (vacsina filmarov to nepouziva), tak to ma asi lepsie G2.
G2 ma podla videi na nete lepsi videorezim, canon ma ´tradicnu kvalitu´ a vela ludmi prizvukovany vacsi snimac a v neposlednej rade ovela nizsie naklady na kvalitnejsie objektivy. pre panasonic nastoknes sice akykolvek objektiv s prislusnou redukciou ale ostrit budes musiet automaticky (co tiez nieje velky problem, ale preco si nedopriat komfort automatiky...
navyse, komunita ludi so zrkadlovkami bude na teba mozno miestami vrhat pohrdavy pohlad ludia na slovensku su uz raz konzervativni.
chybu neurobis ani s jednym, panasonic ma vsak vo svoj prospech trosku viac nevyhod, ktore musis poriadne zvazit, nez sa pren rozhodnes, najlepsie swot analyzou (das na papier pre a proti a tvoje potreby a skrtas, a prehodnocujes)
vela stastia ;)
Inak o panasonicu, ci akomkolvek micro4/3 fotoaparate, bez pancake 20/1.7 snad ani nema zmysel uvazovat, co su dalsie vydavky.
G2 ma podla videi na nete lepsi videorezim, canon ma ´tradicnu kvalitu´ a vela ludmi prizvukovany vacsi snimac a v neposlednej rade ovela nizsie naklady na kvalitnejsie objektivy. pre panasonic nastoknes sice akykolvek objektiv s prislusnou redukciou ale ostrit budes musiet automaticky (co tiez nieje velky problem, ale preco si nedopriat komfort automatiky...
navyse, komunita ludi so zrkadlovkami bude na teba mozno miestami vrhat pohrdavy pohlad ludia na slovensku su uz raz konzervativni.
chybu neurobis ani s jednym, panasonic ma vsak vo svoj prospech trosku viac nevyhod, ktore musis poriadne zvazit, nez sa pren rozhodnes, najlepsie swot analyzou (das na papier pre a proti a tvoje potreby a skrtas, a prehodnocujes)
vela stastia ;)
Inak o panasonicu, ci akomkolvek micro4/3 fotoaparate, bez pancake 20/1.7 snad ani nema zmysel uvazovat, co su dalsie vydavky.
Snimanie videa ohladne jednosuchosti zvladaju lepsie Mirorless, cize spominany panasonic, Olympus Pen alebo Sony NEX.
Viac ako G2 ale odporucam GH2, moznosti videa su lepsie.
Snimanie videa ohladne jednosuchosti zvladaju lepsie Mirorless, cize spominany panasonic, Olympus Pen alebo Sony NEX.
takze pri videorezime nie je ziadna automatika? je to na skodu alebo sa da zvyknut na to ze stale zaostrovat. lebo teraz dam priatelke nech ma natoci ako plavam v mori a a neviem ci bude vediet :D
[reply0=korn24]Pri 550D sa neda proste len tak tocit si bez toho aby som musel zaostrovat?[/reply0]takze pri videorezime nie je ziadna automatika? je to na skodu alebo sa da zvyknut na to ze stale zaostrovat. lebo teraz dam priatelke nech ma natoci ako plavam v mori a a neviem ci bude vediet :D
[reply0=Fatty]no ked chce HLAVNE točiť videjo, tak by nebolo lepšie vybrať videokameru?...je na to lepšie prispôsobená-držanie, ovládanie atď.[/reply0]videomkamera s takym snimacom a takymi moznostami ma v cene tak 1 nulu naviac ;)
[reply0=korn24]takze pri videorezime nie je ziadna automatika? je to na skodu alebo sa da zvyknut na to ze stale zaostrovat. lebo teraz dam priatelke nech ma natoci ako plavam v mori a a neviem ci bude vediet :D[/reply0]pozri si toto:
http://www.43rumors.com/philip-bloom-the-gh2-is-better-than-the-hacked-gh1/
GH2 + noctilux 25/0.95 s manualnym ostrenim (sice cely setup je okolo 2000€) ale ten vysledok... masaker...
[reply0=korn24]takze pri videorezime nie je ziadna automatika? je to na skodu alebo sa da zvyknut na to ze stale zaostrovat. lebo teraz dam priatelke nech ma natoci ako plavam v mori a a neviem ci bude vediet :D[/reply0]Je automatika aj na Canone, af mozes aktivovat pomocou AF-ON tlacidla, len nema kontinualne ostrenie, ktore je aj tak nepouzitelne. Hladanie zaostrenia pomocou kontrastu je pomale a obcas zabludi. Rovnako je na tom micro4/3, ale tam je to bludenie rychlejsie. V slabom osvetleni, ale dosiahnes lepsie vysledky manualnym ostrenim ako automatikou.
Canon 550D vs Panasonic DMC G2
vela stastia ;)
vela stastia ;)
GH2 + noctilux 25/0.95 s manualnym ostrenim (sice cely setup je okolo 2000€) ale ten vysledok... masaker...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa