Fórum » O TECHNIKE

Ktory objektív?Prosim poradte

vetvicka
vetvicka 2010-12-04 11:40:25+01
Zdravim.Prednedavnom som si kupila Canon 400d telo a teraz k nemu hladam nejaky lepsi objektiv.Kedze som lajk a vo fotografovani sa velmi nevyznam prosim o radu.Nasiel by sa nejaky schopny objektiv do 200 eur?Ja rozmyslam nad ty mito dvomi,mozte mi poadit ktory je lepsi,alebo mam si kupit nejaky iny?prvy je tu:http://www.talkive.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=32306&category_id=2748&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1....a druhy:http://www.talkive.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=32045&option=com_virtuemart&Itemid=100...dakujem

kecal
2010-12-04 12:15:22+01
[reply0=maTTo_corp]hmmm tak z tých 2...ak by to muselo byť....tak skôr ten tamron 18-200...[/reply0]ale vetvička zháňa ´lepší´ objektív .... myslím že sem ( do tejto kategórie ) nepatrí ani jeden ...

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-12-04 12:18:36+01
Všetko sa dá podať aj inak. Napríklad:

Pred tým, než položíš otázku do fóra, hľadaj na internete a už vytvorených témach! Ja neodporúčam ani jeden z nich a neuviedla si načo ich chceš, nakoľko oba sú odlišného zamerania. Obidva sú ale z najnižšej triedy, preto sa ani jeden nedá opísať slovom lepší.

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-12-04 12:18:36+01
[reply0=kecal]a ?

prečo by som mal útočiť? Iba som reálne zhodnotil ako vidím situáciu. Je to fakt. Alebo chceš poprieť že nie?

Sú dve možnosti ( pre vetvičku ) ... rozplakať sa a sťažovať aký je kecal zlý, alebo prečítať si a skúsiť spraviť to čo mi bolo vytknuté. Skúsiť si niečo nájsť o tom najzákladnejšom ... [/reply0]Všetko sa dá podať aj inak. Napríklad:

Pred tým, než položíš otázku do fóra, hľadaj na internete a už vytvorených témach! Ja neodporúčam ani jeden z nich a neuviedla si načo ich chceš, nakoľko oba sú odlišného zamerania. Obidva sú ale z najnižšej triedy, preto sa ani jeden nedá opísať slovom lepší.

maTTo_corp
2010-12-04 12:19:02+01
[reply0=kecal]ale vetvička zháňa ´lepší´ objektív .... myslím že sem ( do tejto kategórie ) nepatrí ani jeden ... [/reply0]lepší? lepší ako ktorý?

maTTo_corp
2010-12-04 12:19:02+01
lepší? lepší ako ktorý?

kecal
2010-12-04 12:19:44+01
[reply0=maTTo_corp]lepší? lepší ako ktorý?[/reply0]lepší od toho čo má .. predpokladám nejaký SET ...

kecal
2010-12-04 12:19:44+01
lepší od toho čo má .. predpokladám nejaký SET ...

maTTo_corp
2010-12-04 12:22:50+01
lepší môže byť aj v zmysle napr univerzálnosť....v porovnaní s 18-55 (ak má ten) tá kvalita horšia nebude zrejme (koniec koncov taká laťka sa prekonáva ťažko :)), ten tamron chválili, že vzhľadom na ten rozsah je kvalita viac než dobrá...ľahký cestovný univerzál, z tohto pohľadu môže byť lepší...

maTTo_corp
2010-12-04 12:22:50+01
[reply0=kecal]lepší od toho čo má .. predpokladám nejaký SET ... [/reply0]lepší môže byť aj v zmysle napr univerzálnosť....v porovnaní s 18-55 (ak má ten) tá kvalita horšia nebude zrejme (koniec koncov taká laťka sa prekonáva ťažko :)), ten tamron chválili, že vzhľadom na ten rozsah je kvalita viac než dobrá...ľahký cestovný univerzál, z tohto pohľadu môže byť lepší...

kecal
2010-12-04 12:25:05+01
tá forma nevystihuje môj naturel. Tak by som odpovedal ako platený ( či inak honorovaný ) administrátor. Môj príspevok sa preto nesie v duchu ktorý mi vyhovuje. Tak ako mi to lezie na jazyk, tak to píšem. Nebudem robiť zo seba dačo čo nie som. A ver mi že často ´učešiem´ použitý výraz z ohľadom na to že to je verejná diskusia, nie uzavretý dialóg.

PS - forma tvojej odpovede a formulácia mi silno pripomenula špičkového politika SDKÚ, či KDH. Pritom by stačilo sa zúčastniť pár krát ´zákulisných debát´ a pochopil by si o čom to je .. Ďakujem, neprosím .-DDDD

kecal
2010-12-04 12:25:05+01
[reply0=Michal]Všetko sa dá podať aj inak. Napríklad:

[/reply0]tá forma nevystihuje môj naturel. Tak by som odpovedal ako platený ( či inak honorovaný ) administrátor. Môj príspevok sa preto nesie v duchu ktorý mi vyhovuje. Tak ako mi to lezie na jazyk, tak to píšem. Nebudem robiť zo seba dačo čo nie som. A ver mi že často ´učešiem´ použitý výraz z ohľadom na to že to je verejná diskusia, nie uzavretý dialóg.

PS - forma tvojej odpovede a formulácia mi silno pripomenula špičkového politika SDKÚ, či KDH. Pritom by stačilo sa zúčastniť pár krát ´zákulisných debát´ a pochopil by si o čom to je .. Ďakujem, neprosím .-DDDD

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-12-04 12:27:43+01
Ide práve o to, že je to verejné fórum, ktoré by malo (BY MALO) byť prehľadné pre všetkých a tomu prispôsobujem to ako píšem. Snažím sa písať tak, aby bolo každému jasné o čo ide a aby som pritom nikoho neurážal, ale poskytol mu isté vodítko, pretože nikto kto píše takúto tému, aj keď ju napíše zle a zbytočne, tak to nemyslí zle. Buď nereagujem, alebo pokiaľ sa mi chce, tak napíšem niečo užitočné a jasné.

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-12-04 12:27:43+01
[reply0=kecal]tá forma nevystihuje môj naturel. Tak by som odpovedal ako platený ( či inak honorovaný ) administrátor. Môj príspevok sa preto nesie v duchu ktorý mi vyhovuje. Tak ako mi to lezie na jazyk, tak to píšem. Nebudem robiť zo seba dačo čo nie som. A ver mi že často ´učešiem´ použitý výraz z ohľadom na to že to je verejná diskusia, nie uzavretý dialóg.

PS - forma tvojej odpovede a formulácia mi silno pripomenula špičkového politika SDKÚ, či KDH. Pritom by stačilo sa zúčastniť pár krát ´zákulisných debát´ a pochopil by si o čom to je .. Ďakujem, neprosím .-DDDD[/reply0]Ide práve o to, že je to verejné fórum, ktoré by malo (BY MALO) byť prehľadné pre všetkých a tomu prispôsobujem to ako píšem. Snažím sa písať tak, aby bolo každému jasné o čo ide a aby som pritom nikoho neurážal, ale poskytol mu isté vodítko, pretože nikto kto píše takúto tému, aj keď ju napíše zle a zbytočne, tak to nemyslí zle. Buď nereagujem, alebo pokiaľ sa mi chce, tak napíšem niečo užitočné a jasné.

kecal
2010-12-04 12:28:05+01
[reply0=maTTo_corp]lepší môže byť aj v zmysle napr univerzálnosť....v porovnaní s 18-55 (ak má ten) tá kvalita horšia nebude zrejme (koniec koncov taká laťka sa prekonáva ťažko :)), ten tamron chválili, že vzhľadom na ten rozsah je kvalita viac než dobrá...ľahký cestovný univerzál, z tohto pohľadu môže byť lepší...[/reply0]ouch, nejdem tu filozofofať o slovíčkach. Pre mňa je lepší od setu ( 18-55 ) trebárz 17-40, aby som zostal pri Canone. Isto by som za ´lepší´ k 18-55 nedaj 70-300, alebo aj 18-200, lebo:

set 18-55 je záklaďák,
18-200 je ultrazoom
70-300 je tele zoom...

preto som odkázal na štúdium toho najzákladnejšieho .-)

kecal
2010-12-04 12:28:05+01
ouch, nejdem tu filozofofať o slovíčkach. Pre mňa je lepší od setu ( 18-55 ) trebárz 17-40, aby som zostal pri Canone. Isto by som za ´lepší´ k 18-55 nedaj 70-300, alebo aj 18-200, lebo:

set 18-55 je záklaďák,
18-200 je ultrazoom
70-300 je tele zoom...

preto som odkázal na štúdium toho najzákladnejšieho .-)

TTL
2010-12-04 12:30:28+01
50/1.8 dovnutra
55-200 IS na von

TTL
2010-12-04 12:30:28+01
50/1.8 dovnutra
55-200 IS na von

kecal
2010-12-04 12:31:43+01
ale veď tak rob !!!! Bránim ti?

Ani ty nebráň mne. Aj ja robím ako chcem. To je demokracia ( aj demokracia verejného fóra )... Pokiaľ sa ti zdá že môj príspevok je dehonestujúci, urážlivý či inak poškodzujúci osoby vetvička kľudne ma oznám administrátorovi - on je tu na to aby súdil. Ty iba moralizuješ.

Kľudne môžem napísať ja o tvojom príspevku že ´sa mi zdá že je to klišé´ ..

amen .-)

kecal
2010-12-04 12:31:43+01
[reply0=Michal]Ide práve o to, že je to verejné fórum, ktoré by malo (BY MALO) byť prehľadné pre všetkých a tomu prispôsobujem to ako píšem. Snažím sa písať tak, aby bolo každému jasné o čo ide a aby som pritom nikoho neurážal, ale poskytol mu isté vodítko, pretože nikto kto píše takúto tému, aj keď ju napíše zle a zbytočne, tak to nemyslí zle. Buď nereagujem, alebo pokiaľ sa mi chce, tak napíšem niečo užitočné a jasné.[/reply0]ale veď tak rob !!!! Bránim ti?

Ani ty nebráň mne. Aj ja robím ako chcem. To je demokracia ( aj demokracia verejného fóra )... Pokiaľ sa ti zdá že môj príspevok je dehonestujúci, urážlivý či inak poškodzujúci osoby vetvička kľudne ma oznám administrátorovi - on je tu na to aby súdil. Ty iba moralizuješ.

Kľudne môžem napísať ja o tvojom príspevku že ´sa mi zdá že je to klišé´ ..

amen .-)

kecal
2010-12-04 12:32:26+01
opisuješ erotickú scénu?! .-D

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()