Tak nie je to žiadna sláva s tvojim výberom, do d3100 by som nešiel už len z toho hľadiska, že je to základ, to by sa ti viac oplatil ten Canon. Ale skús počkať, investovať trochu viac a budeš mať Nikon D90, čo je kvalita. Ale ak chceš vedieť iba z týchto dvoch modelov, tak jednoznačne 500D
Tak nie je to žiadna sláva s tvojim výberom, do d3100 by som nešiel už len z toho hľadiska, že je to základ, to by sa ti viac oplatil ten Canon. Ale skús počkať, investovať trochu viac a budeš mať Nikon D90, čo je kvalita. Ale ak chceš vedieť iba z týchto dvoch modelov, tak jednoznačne 500D
[reply0=jimmy_rs]http://www.youtube.com/watch?v=PaYbGlyoHG8[/reply0]Ach tak. Moj prvy kompakt BENQ mal take dačo. U DSLr by som to predpokladal automaticky.
medzi tymi fotakmi nie je ziaden rozdiel, jedine to ze D3100 ma o 2 kategorie lepsie a rychlejsie ostrenie, Canon zas je na tom lepsie s elektronikou.
Osobne by som ak je takto postavena oazka isiel do profi kompaktu a to bud Nikon P7000 alebo Canon G12 alebo do spicky v tejto triede: Panasonic LX5
medzi tymi fotakmi nie je ziaden rozdiel, jedine to ze D3100 ma o 2 kategorie lepsie a rychlejsie ostrenie, Canon zas je na tom lepsie s elektronikou.
Osobne by som ak je takto postavena oazka isiel do profi kompaktu a to bud Nikon P7000 alebo Canon G12 alebo do spicky v tejto triede: Panasonic LX5
Tak ja by som to nerobil, radšej akúkoľvek zrkadlovku s objektívom, potom neskôr si vymení iba telo a bude to pohodlnejšie. Profi kompakty sú dobré, ale ja osobne by som si radšej kúpil akúkoľvek zrkadlovku, napríklad už zo začiatku spomínanú D3100 a neskôr dokúpil telo D90. Ale ak chce iba fotoaparát a nebude kupovať objektívy ani príslušenstvo, stále je lepší EOS 500D ako profi kompakt.
[reply0=jake]medzi tymi fotakmi nie je ziaden rozdiel, jedine to ze D3100 ma o 2 kategorie lepsie a rychlejsie ostrenie, Canon zas je na tom lepsie s elektronikou.
Osobne by som ak je takto postavena oazka isiel do profi kompaktu a to bud Nikon P7000 alebo Canon G12 alebo do spicky v tejto triede: Panasonic LX5[/reply0]Tak ja by som to nerobil, radšej akúkoľvek zrkadlovku s objektívom, potom neskôr si vymení iba telo a bude to pohodlnejšie. Profi kompakty sú dobré, ale ja osobne by som si radšej kúpil akúkoľvek zrkadlovku, napríklad už zo začiatku spomínanú D3100 a neskôr dokúpil telo D90. Ale ak chce iba fotoaparát a nebude kupovať objektívy ani príslušenstvo, stále je lepší EOS 500D ako profi kompakt.
[reply0=Martin Gabriel]Tak ja by som to nerobil, radšej akúkoľvek zrkadlovku s objektívom, potom neskôr si vymení iba telo a bude to pohodlnejšie. Profi kompakty sú dobré, ale ja osobne by som si radšej kúpil akúkoľvek zrkadlovku, napríklad už zo začiatku spomínanú D3100 a neskôr dokúpil telo D90. Ale ak chce iba fotoaparát a nebude kupovať objektívy ani príslušenstvo, stále je lepší EOS 500D ako profi kompakt.[/reply0]tak potom kvoli ostreniu D3100. Je to slusny fotacik ale k nemu objektiv af-s 18-105, ine by som nebral.
3100 je super fotak, ľahký, s veľmi dobrým výstupom a nízkym sumom, len je to naozaj základný model a nesmies od neho vyžadovať pokrocilejsie funkcie ako bracketing, predsklopenie zrkadla, jemne doladenie AF , lebo dopadnes ako ja - predam Nikon D310018-105 za slušnu cenu ;)))
3100 je super fotak, ľahký, s veľmi dobrým výstupom a nízkym sumom, len je to naozaj základný model a nesmies od neho vyžadovať pokrocilejsie funkcie ako bracketing, predsklopenie zrkadla, jemne doladenie AF , lebo dopadnes ako ja - predam Nikon D310018-105 za slušnu cenu ;)))
[reply0=jake]tak potom kvoli ostreniu D3100. Je to slusny fotacik ale k nemu objektiv af-s 18-105, ine by som nebral.[/reply0]Nikon je dobrý, ale skús porozmýšľať nad D5000
[reply0=jake]tak potom kvoli ostreniu D3100. Je to slusny fotacik ale k nemu objektiv af-s 18-105, ine by som nebral.[/reply0]jake naco radis niekomu 3100,ked to nema zakladne veci? je to poriadne okliesteny stroj a urcite nema o dve triedy lepsi af..podla recenzie je na tom 500D lepsie.Pokial chce nieco z nikonu tak minimalne D80-90.mozno este D5000,ale ten nema ani len grip na uchytenie a pokial ano tak napojeny cez nejake kabliky...ty by si si to kupil?Ja nie!tak naco to radit niekomu inemu.Jedine co je na D3100 lepsie je dynamicky rozsah a mensi sum,ale to je minimalne,dane nielen fyzikou,ale aj odsumenim uz v rawe.nikon neprodukuje neupravene snimky,vsetky su mierne odsumene
jake naco radis niekomu 3100,ked to nema zakladne veci? je to poriadne okliesteny stroj a urcite nema o dve triedy lepsi af..podla recenzie je na tom 500D lepsie.Pokial chce nieco z nikonu tak minimalne D80-90.mozno este D5000,ale ten nema ani len grip na uchytenie a pokial ano tak napojeny cez nejake kabliky...ty by si si to kupil?Ja nie!tak naco to radit niekomu inemu.Jedine co je na D3100 lepsie je dynamicky rozsah a mensi sum,ale to je minimalne,dane nielen fyzikou,ale aj odsumenim uz v rawe.nikon neprodukuje neupravene snimky,vsetky su mierne odsumene
lol aké základne veci nemá 3100? Je to základný fotak so všetkými základnými funkciami. Je určený pre užívateľov, ktorí chcú jednoduchy ale kvalitný fotak na všeobecne fotenie, nie pre nadšencov, ktorí chcú sa so vsetkym vyhrať a venovať sa foteniu na širšej úrovni. Od 500 je ostrejsi, menej sumu (nezmysel o odsumovani pokial je to vypnute a fotis do raw). O videozazname, ktory spravis s 3100 sa 500 môže snívať. Dôrazne však hovorím: netvrdim že 3100 je lepšia ako 500, záleží kto má aké požiadavky a na akej úrovni sa chce foteniu venovať.
Nikon d3100 alebo canon eos 500D?
Osobne by som ak je takto postavena oazka isiel do profi kompaktu a to bud Nikon P7000 alebo Canon G12 alebo do spicky v tejto triede: Panasonic LX5[/reply0]Tak ja by som to nerobil, radšej akúkoľvek zrkadlovku s objektívom, potom neskôr si vymení iba telo a bude to pohodlnejšie. Profi kompakty sú dobré, ale ja osobne by som si radšej kúpil akúkoľvek zrkadlovku, napríklad už zo začiatku spomínanú D3100 a neskôr dokúpil telo D90. Ale ak chce iba fotoaparát a nebude kupovať objektívy ani príslušenstvo, stále je lepší EOS 500D ako profi kompakt.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa