Zdravim,
vie mi niekto dobre ale dobre poradit?
chcem si kupit blesk, na canon, uvazujem nad 580ex, ale zvazujem aj inu znacku ako canon, vie niekto o nejakom kompatibilnom na eos 400d? alebo nemusim byt az tak profsionalne narocny na 580 a uspokojim svoje neprofesionalne naroky aj s 430 Canon?? je pre mna velky rozdiel v smernom cisle,ak chcem len osvetlit nejaku mensiu salu?? Vdaka za rady
...hm, tak teraz premyslam, ci potrebujem Lumiquest za 1400sk, alebo nekupit radsej dva softboxy fomei (rozumej dvoch velkosti za jednu cenu) za 1200sk..
Lebo aj ked automatika namera spravne expozicne potreby pre blesk, vysledny efekt bude predsa len mensi, ovplivneny softboxom, ci nie?
Ahoj nevieš mi v krátkosti povedať aké sú rozdieli medzi 430 a 430II ver.? Bude mi korektne pracovať na C 450D nakoľko tam je procesor Digi III.
budu ti spolupracovat obe verzie 430 EXII ma rychlejsie nabijanie blesku a tihsie, to je asi taky hlavny rozdiel ja osobne mam 430EX a som s nim velice spokojny
nemám tú 430ex ii, mám len jednotku. A prekračuje moje potreby bohate. Samozrejme, nefotím v noci na poli zajaca vzdialeného 30m :) a ten softbox este nemám, riti aj s aqt.sk
p.s. aqt.sk sa uplne na to vykaslali, od nich sa jedine oplati veci na canon.. softbox asi kupim od fomei, aj tak budem riadit blesk manualne...
a asi pojde aj jeho vlastna automatika, hoci budu zakryte meracie senzory..
(clona 4.5, ISO 100, cas 1/200s, objektiv Canon 50mm 1.8)
tu pise, ze uz maju 93 kusov na sklade :) http://www.bestcena.sk/canon-speedlite-430ex-ii-blesk-flash-Slovensko-BestCena-To-je-dobre-NAJlacnejsie-p-181.html
chcel by som sa informovat ci mi neviete poradit ohladom blesku. Mam stary blesk Metz, krory ma od spodku iba jeden kontakt. Mam kupenu digitalnu zrkadlovku canon 1000D. Chcel by som sa informovat ci neviete o niecom ako by sa dal spojazdnit ten blesk na tej zrkadlovke, ci je vobec nejaka moznost.
Odpaľovanie blesku funguje tak, že sa v tele prepoja dva kontakty na pätici blesku. Niektoré staršie modely bleskov mali na tých dvoch kontaktoch vysoké napätie a telo, ktoré na to nie je stavané by pri kominácii s takým bleskom mohlo povedať pápá.
Odpaľovanie blesku funguje tak, že sa v tele prepoja dva kontakty na pätici blesku. Niektoré staršie modely bleskov mali na tých dvoch kontaktoch vysoké napätie a telo, ktoré na to nie je stavané by pri kominácii s takým bleskom mohlo povedať pápá.
A dá sa to nejako overit ale iba vyskusat co to urobi?
ale ked pozres do buducnosti tak sa ti ten silnejsi blesk zide lebo teraz ti mozno bude stacit aj slabsi ale neskor budes s nim fotit a potom kuknes na fotku ze by to chcelo silnejsi blesk alebo aj dva aby si mohol lepsie vymodelovat svetlo, a blesky sa daju pouzit aj v studiu takze nemusis kupovat svetla keby mas moznost pozicaj si 580 a 430 a uvidis co sa ti bude lepsie pacit, ja som drzal 430 uplne happy som z toho bol aj som s tym fotil a potom som fotil s 580 a ta mi neako viac ucarovala tak kus a uvidis
Tak isto uvazujem nad 430EX II(Je lacnejsi a na zaciatok mi bude stacit pretoze uvazujem aj tak nad dvoma flash).Tak hovoris ze potom za pomoci 580 budem moct odpalovatu tu 430EX II bez problemov?
Blesk na Canon
Lebo aj ked automatika namera spravne expozicne potreby pre blesk, vysledny efekt bude predsa len mensi, ovplivneny softboxom, ci nie?
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=749
a foto s nim je tu...
p.s. aqt.sk sa uplne na to vykaslali, od nich sa jedine oplati veci na canon.. softbox asi kupim od fomei, aj tak budem riadit blesk manualne...
a asi pojde aj jeho vlastna automatika, hoci budu zakryte meracie senzory..
(clona 4.5, ISO 100, cas 1/200s, objektiv Canon 50mm 1.8)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa