Zdravim,
vie mi niekto dobre ale dobre poradit?
chcem si kupit blesk, na canon, uvazujem nad 580ex, ale zvazujem aj inu znacku ako canon, vie niekto o nejakom kompatibilnom na eos 400d? alebo nemusim byt az tak profsionalne narocny na 580 a uspokojim svoje neprofesionalne naroky aj s 430 Canon?? je pre mna velky rozdiel v smernom cisle,ak chcem len osvetlit nejaku mensiu salu?? Vdaka za rady
Tak isto uvazujem nad 430EX II(Je lacnejsi a na zaciatok mi bude stacit pretoze uvazujem aj tak nad dvoma flash).Tak hovoris ze potom za pomoci 580 budem moct odpalovatu tu 430EX II bez problemov?
porozmyslaj, ale ja by som zacal opacne, najprv 580EX II a potom uvidis, canon chysta nove modely a upgrady bleskov koncom roka, mozno by stalo za uvahu pockat a nekupovat starsie - dodatocne filtre eventualne dalsie vylepsenia by nebolo zle, a cena starsich vo vypredaji u canonu urcite klesne dole.
Tak isto uvazujem nad 430EX II(Je lacnejsi a na zaciatok mi bude stacit pretoze uvazujem aj tak nad dvoma flash).Tak hovoris ze potom za pomoci 580 budem moct odpalovatu tu 430EX II bez problemov?
ako pise jake kup najprv 580 2 potom 430 hej bezproblemov odpalis (ja osobne mam rad bezdratove odpalovania typu pocketwizard radiopopper...)
porozmyslaj, ale ja by som zacal opacne, najprv 580EX II a potom uvidis, canon chysta nove modely a upgrady bleskov koncom roka, mozno by stalo za uvahu pockat a nekupovat starsie - dodatocne filtre eventualne dalsie vylepsenia by nebolo zle, a cena starsich vo vypredaji u canonu urcite klesne dole.
wow..kedy koncom roka?ja tiež uvažujem nad 580EX II, medzi nim a 430EX II je v mojom pripade rozdiel cca 3800 Sk, ale možno počkám, ešte mám na ´štúdiové hrátky´ dva staré analogové blesky, kt. manuálne odpalujem..
čiže kúpa mi nejako nesúri a počkal by som si keby sa to vyplatilo, či už kúpov nového modelu, alebo kúpov 580EX II, za lepšiu cenu ako teraz, kedže by bolo na trhu niečo ´novšie´ tak by to slačilo cenu... kde chodíš na tieto ´news´ ?? :)
ako pise jake kup najprv 580 2 potom 430 hej bezproblemov odpalis (ja osobne mam rad bezdratove odpalovania typu pocketwizard radiopopper...)
No to je sice pekne ale ako som uz povedal 480€ a 240€ je dobry rozdiel a to si vazne radsej pockam na ten Novy model mozno vykonejsi a lepsi oproti 580tke.
No to je sice pekne ale ako som uz povedal 480€ a 240€ je dobry rozdiel a to si vazne radsej pockam na ten Novy model mozno vykonejsi a lepsi oproti 580tke.
bol som u znameho na prezentacii v zahranici a tam sa predajca pomylil a poskytol cosi viac informacii - ale inovacie su nevyhnutne a canon na seba nenechava tak dlho cakat ako nikon (zase ten ked nieco spravi tak to stoji za to)
Canon Speedlite 430 EX(smerné číslo 43/ISO 100/105 mm) stoji 239€ a Canon Speedlite 580 EX II(smerné číslo 58/ISO 100/105mm)
stoji 422€ tak v tom je poriadny rozdiel a v smernom cisle nie je az 100% rozdiel.IBA tolko
Canon Speedlite 430 EX(smerné číslo 43/ISO 100/105 mm) stoji 239€ a Canon Speedlite 580 EX II(smerné číslo 58/ISO 100/105mm)
stoji 422€ tak v tom je poriadny rozdiel a v smernom cisle nie je az 100% rozdiel.IBA tolko
mne to nemusis vysvetlovat, ja to dobre poznam...ale pisal si 240€ za 430-tku a 480€ za 580-tku...za take ceny by som tie blesky nikdy nekupil...ak si sikovny, kupis ich aj za menej ako za 239 alebo 422€...
Keď to chceš prerátavať na výkon tak pomer GN58 ku GN43 je cca. 82% výkonu naviac, čo je vyšší pomer než 76% ceny navrch k tomu máš ako bonus ešte nejaké funkcie navyše, takže ten cenový rozdiel je podľa mňa adekvátny.
Blesk na Canon
čiže kúpa mi nejako nesúri a počkal by som si keby sa to vyplatilo, či už kúpov nového modelu, alebo kúpov 580EX II, za lepšiu cenu ako teraz, kedže by bolo na trhu niečo ´novšie´ tak by to slačilo cenu... kde chodíš na tieto ´news´ ?? :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa